Život

Djevojka koju je otac zalio kiselinom inspirira žene diljem svijeta

Kad je imala samo dva mjeseca, Indijka Anmol Rodriguez obilježena je za cijeli život

Dok ju je majka dojila, otac 23-godišnje Anmol Rodriguez obje ih je zalio kiselinom. Majku je ubio, a djevojčicu unakazio i to iz nezadovoljstva što su dobili kćer. Otac je dobio zatvorsku kaznu, a malena Anmal provela je pet godina pod liječničkim nadzorom. Nakon toga završila je u sirotištu gdje se obrazovala, završila studij i kasnije počela samostalno živjeti. Bila je odličan student, ali nije imala s kim pričati za vrijeme ručka. 

"Curama je bilo čudno što volim modu i pratim trendove. Zurile su u mene i pitale se šta se dogodilo s mojim licem", rekla je jednom prilikom. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Dvadeset tri godine nakon tragičnog događaja, Anmal je prebrodila svoje psihičke probleme i postala inspiracija brojnim ženama koje dijele njezinu sudbinu. Zahvaljujući svojim kontaktima među ženama političarkama u Mumbaiju u zapadnoj Indiji, uspjela je stvoriti organizaciju koja pomaže djevojkama i ženama poput nje. Ova hrabra žena prikuplja sredstva za rekonstruktivnu kirurgiju i vodi Fond za žrtve napadnute kiselinom "Sahas", koji je do sada posredovao u zapošljavanju 20 žrtava i organiziranju raskošne svadbe za njenu prijateljicu.

Možda vas zanima Traperice i pulover: 5 načina da ova kombinacija više nikad ne bude dosadna Rubrika Moda Moda

"Žrtvama pomažem edukacijom. Želim da shvate da mogu upotrijebiti svoje vještine, pronaći posao i živjeti od svojeg novca. Ja želim postati kao žrtva koja je preživjela napad kiselinom postati manekenka i proširiti svijest o tome da napad kiselinom ne mora značiti i kraj života. Nadam se da ću inspirirati žene da svoja lica ne pokrivaju već hodaju ponosne i samouvjerene", izjavila je 23-godišnja Indijka, piše The Sun

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

"Nadam se da ću inspirirati druge žene žrtve napada kiselinom da ne sakrivaju lice pod velom, već da vjeruju u sebe i ponosno koračaju kroz život. Kiselina može promijeniti našu vanjštinu, ali ne i našu dušu. Iznutra smo i dalje iste osobe i trebamo se prihvatiti onakvima kakvi jesmo i živjeti sretno", ističe Anmal. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0