Stars

Zvijezde koje su otvoreno progovorile o svojim teškim dijagnozama

Nedavno su dvije komičarke, Julia Louis - Dreyfus i Lena Dunham progovorile o svojim teškim bolestima putem društvenih mreža, dok je Sharon Stone nakon 10 godina opisala svoj dugogodišnji oporavak od moždanog udara

Javnosti je poznato da je predivna glumica i ikona seksepila Sharon Stone 2007. godine doživjela moždani udar. No, tek deset godina kasnije glumica je odlučila progovoriti o posljedicama i svemu što je proživjela na putu oporavka. Naime, imala je 43 godine kada je doživjela moždani udar i 9 dana je bila u komi koja ju je dovela na rub između života i smrti. "Imala sam 5 posto šanse za preživjeti. Kada sam došla doma nakon operacije, jedva sam govorila. Imala sam nestabilan kuk, na lijevo uho nisam mogla čuti, i na lijevo oko nisam mogla vidjeti." Jednoj od najinteligentnijih osoba Hollywooda je posebno smetalo što čak tri godine poslije moždanog nije mogla napisati svoje ime, a učenje tekstova napamet joj je postalo nemoguće. Ipak, danas otvoreno progovara o svojim patnjama, a glumačkoj karijeri se vraća novom HBO-ovom serijom 'Mosaic'.  

 | Autor: Instagram Instagram

Nedavno je glumica i komičarka Lena Dunham objavila da je zbog javnosti poznate dugogodišnje borbe s endometriozom obavila tešku operaciju. Naime, liječinici su Leni napravili histerektomiju, kirurški su joj odstranili maternicu. Ako se uzme u obzir da komičarka ima svega 31 godinu i nikad nije rodila, ovo je jedna jako teška situacija u kojoj se mlada žena našla. No, Lena Dunham je izvagala pluseve i minuse i zaključila da sa svojom dijagnozom nikada neće moći biti majka. Na svom Instagram postu je iznijela ispovijest kako su joj kroz ovu situaciju pomogle brojne žene i iskustva onih koje su tu operaciju već obavile. Također, objavila je da čak 60 tisuća žena u Americi ima dijagnozu sličnu njezinoj te je apelirala na medijsko isticanje važnosti redovitog ginekološkog pregleda.

 | Autor: Instagram Instagram

Dok je velik broj holivudskih zvijezda povodom Dana zaljubljenih na društvenim mrežamo objavljivao slike svojih boljih polovica, zvijezda "Seinfelda" Julia  Louis - Dreyfus je objavila malo drugačiji post. "Jeeees! Odlični doktori, odlični rezultati, osjećam se sretno i spremna sam za nove pobjede nakon operacije! Rak može odj***ti!", napisala je na svom Instagram profilu. Julia je relativno nedavno saznala da boluje od raka dojke, pa je tako nedavno obavila posljednji krug kemoterapije. Svoj fantastičan smisao za humor nije, srećom, izgubila!

 | Autor: Instagram Instagram

Jedno od najdugovječnijih holivudskih lica i žena koja sa svojih 80 godina izgleda fantastično, Jane Fonda, početkom ove godine na predstavljaju četvrte sezone serije "Grace and Frankie" se pojavila sa zavojem oko glave: "Želim objasniti zašto imam povez na glavi. Uklonili su mi rak na usni nedavno. Mislila sam da će već zacijeliti, no nije. Ne hodam inače zamotana u zavoje po gradu, ne brinite. Uostalom, svijet je na rubu rata, pa ne vidim razloga da se opterećujemo oko jedne operirane usne..." u humornom tonu je Fonda objasnila. Isto tako, na svom Instagram profilu je ubrzo nakon toga objavila sliku s kolegicom iz serije Lily Tomlin: "S Lily u New Yorku. Našla sam pametan način kako zakamuflirati ožiljke od raka na usni". 

 | Autor: Instagram Instagram

Možda vas zanima Seleni Gomez je u tajnosti transplantiran bubreg Rubrika Stars Stars

Da je lijepa pjevačica Selena Gomez bolovala od lupusa, svijet je znao još 2015. godine. Lupus je kronična autoimuna bolest u kojoj stradavaju dijelovi tijela poput kože (efekt tzv. "leptirove kože), zglobova, srca, ili u Seleninom slučaju - pluća. Mlada glazbenica je posljedice bolesti dugo ignorirala sve do ljeta prošle godine kada su joj bubrezi počeli ozbiljno zakazivati. U tom trenutku se pojavila njezina prijateljica iz djetinjstva Francia Raisa koja joj odlučila pomoći i - donirati jedan svoj bubreg. Taj trenutak će Selena pamtiti do kraja života. "Riječi ne mogu opisati koliko moram zahvaliti Franciji. Ona mi je dala neopisiv dar i veliku žrtvu donirajući bubreg za mene. Nevjerojatno sam ponosna. Volim te. O lupusu se još toliko toga ne zna, ali vidimo neke pomake". 

 | Autor: Instagram Instagram

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0