Stars
Mačke Taylor Swift

Znaš li kakve su sretnice tri preslatke mace koje ima Taylor Swift? Pogledaj njihov život u raskoši...

  • Nije iznenađenje da je kantautorica opsjednuta svojim slatkim mačkama (čak ima i naušnice s njihovim licima) 
  • Naime, njene mačke doista su preslatke
  • Otkrit ćemo ti kako žive ljubimice slavne pjevačice

Taylor Swift toliko obožava mačke da se i sama pojavila u filmu „Mačke“ kao Bombalurina, pjevajući „Macavity“. Njeni obožavatelji vidjeli su njezine mačke na društvenim mrežama pjevačice, na njezinoj robi i u njenom profesionalnom radu, te su same po sebi zvijezde.

Koliko mačaka ima Taylor Swift?

Swift ima tri mačke: dvije škotski fold mačke, po imenu Olivia Benson i Meredith Gray, te ragdoll mačku po imenu Benjamin Button.
Imena su ti poznata? Naime, mačke su nazvane su po Swiftovim omiljenim TV i filmskim likovima.

Olivia Benson nazvana je po legendarnoj detektivki s činom kapetana, koju je glumila Mariska Hargitay u seriji „Zakon i red: SVU“, Meredith Gray je ime lika Ellen Pompeo u seriji „Uvod u anatomiju“, a Benjamin Button je ime lika kojeg je utjelovio Brad Pitt u filmu „Neobična priča o Benjaminu Buttonu“.

Same pasmine, a osobito škotski fold, predmet su nekih kontroverzi. Svi škotski foldovi potječu od jedne mačke Susie koju je farmer i ljubitelj mačaka pronašao na farmi u blizini Coupar Angus u Škotskoj 1961. godine. Njihova presavijena uha genetska su mutacija koja je zapravo defekt hrskavice koji, premda sladak, može dovesti do bolesti. Mačke pasmine škotski fold mogu razviti neizlječive, bolne i cjeloživotne bolesti kao što su artritis, abnormalnosti kralježnice i mnoštvo drugih problema.

Jesi li znala da tvoja mačka najviše mrzi ovih 5 stvari? Zato sljedeći put pripazi...

Ragdoll mačke su prvi put razvijeni kao pasmina 1960-ih godina, a potječu od domaće dugodlake mačke josephine i raznih drugih dugodlakih mačaka pronađenih u uzgajivačkom susjedstvu. Ragdoll mačke mogu biti sklone razvoju hipertrofične kardiomiopatije (oblik nasljedne bolesti srca) i kamenca u mjehuru, a također mogu imati predispoziciju za infektivni peritonitis mačaka (FIP), neizlječivu i gotovo uvijek fatalnu, premda rijetku, virusnu bolest.

Možda vas zanima Fotografije ovih preslatkih malih maca uljepšat će ti dan! Koju bi odmah odnijela kući? Rubrika Life&style Life&style

Ako stavimo potencijalne probleme na stranu, nije šala da mačke Taylor Swift vode bolji život od većine nas. Mačke svugdje idu s njom. Često su dio njezinih profesionalnih projekata - i možeš biti sigurna da će imati zvjezdani tretman.

Njezine mačke imaju vlastite personalizirane torbe i ruksake za mačke za vrijeme koje provode u vožnji privatnim zrakoplovom. A i sva su njihova imena zaštićena robnom markom, uključujući odjeću, posuđe, pribor, prtljagu, igračke i još mnogo toga.

Pojedinosti o sve tri mačke Taylor Swift

Meredith Gray

Pasmina: škotski fold

Dob: otprilike 10 godina (rođena 2011. godine)

Ime: po liku po liku Ellen Pompeo u „Uvod u anatomiju“
 
Swift ima Meredith Gray od 2011. Nastupala je zajedno sa Swift, npr. u turneji „1989“ i u glazbenom videu „ME!“.

I dalje vrlo uspješna poput svoje ostale mačje braće i sestara, ali Meredith više voli privatnost od druge dvije mačke.

U travnju su obožavatelji bili zabrinuti zbog nestanka Meredith, ali Swift ih je uvjeravala da je dobro te da je samo plaha.

„Ona je samo doista mačka koja voli svoju privatnost. To što radi uglavnom krije od drugih. Ne sviđa joj se kad joj se kamera gura u lice, a tko joj može zamjeriti?“, rekla je Swift.

 | Autor: Instagram@lejla.fili Instagram@lejla.fili

Olivia Benson

Pasmina: škotski fold

Dob: otprilike 7 godina (rođena 2014. godine)

Ime: po liku Mariske Hargitay iz serije „Zakon i red: SVU“

Nakon što je 2014. dobila Oliviju Benson, postala je jedna od najuspješnijih mačaka. Sama Olivia Benson vrijedi 97 milijuna dolara (oko 597.879.967,00 kuna), što je više od vrijednosti nekih Kardashianki!
Možeš je vidjeti u promocijama Swiftove glazbe, poput njezine turneje „1989“, u njenoj reklami za Diet Coke i u njenom „ME!“" glazbenom videu. Čak ima i liniju robe sa sestrom Meredith Gray.

 | Autor: Instagram@lejla.fili Instagram@lejla.fili

Benjamin Button

Pasmina: ragdoll

Dob: otprilike 2 godine (rođen 2019.)

Ime: po liku Brada Pitta u filmu „Neobična priča o Benjaminu Buttonu“

Najnoviji dodatak obitelji Swift, ragdoll Benjamin Button, pridružio se (škotskim) foldovima 2019.

Možda ga znaš iz spota za Swiftovu pjesmu „ME!“ – to je također mjesto gdje je Swift upoznala mačića.

Iza kulisa može se vidjeti Swift kako čuje mačka i podiže ga. Pita može li ga dobiti, a lice joj je ispunjeno oduševljenjem kad čuje da je dostupan za posvajanje. Ona također tjera da ga svi drže, a tko to ne bi želio?

 | Autor: Instagram@lejla.fili Instagram@lejla.fili

Swift je rekla: „Mačke su stvarno super. Stvarno su sjajne. Vrlo su dostojanstvene. Neovisne su. Izuzetno su sposobne nositi se sa svojim životom i ako se uklopiš u taj dan, možda će odvojiti malo vremena za tebe.“

Možda vas zanima Dopustiti psu (ili maci) da spava u tvom krevetu? Da, jer 5 je dobrih razloga "za" Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0