Stars

Život princeze nije uvijek kao iz bajke - otkrivena je mračna tajna iz djetinjstva Kate Middelton

  • Premda često imamo dojam kao da živi u bajci, rane mladost vojvotkinje od Cambridgea bila je daleko od toga
  • Kate Middleton je kao 14-godišnjakinja bila izložena vršnjačkom nasilju koje je rezultiralo pogoršanjem zdravlja
  • Zbog kontinuiranog maltretiranja bila je primorana potražiti novu školu, a novi odabir se pokazao izvrsnim rješenjem

Posljednje fotografije Vojvotkinje od Cambridgea svjedoče kako joj osmijeh ne silazi s lica te prema mnogima izgleda bolje nego ikad. Danas slovi za jednu od najobožavanijih javnih ličnosti, no nije oduvijek bilo tako. Naime, za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja Kate Middleton bila je žrtva vršnjačkog nasilja. Ovaj podatak iznijela je u svojoj knjizi "Kate: Buduća kraljica" kraljevska stručnjakinja Katie Nicholl koja u svom djelu donosi iscrpan opis ranih tinejdžerskih dana buduće članice britanske kraljevske obitelji.

Možda vas zanima Pogledaj što je dobila Lana Klingor i kako je reagirala na misterioznu poruku Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

"Blijeda, uplašena i bez samopouzdanja"

Kate je prvotno upisana u žensku privatnu školu Downe House, no 1996. godine je u jeku školske godine zatražen njezin premještaj u Marlborough College u Wiltshiru. Jedna od njezinih kolegica iz razreda prisjetila se kako je Kate po dolasku u novu školu izgleda veoma "blijedo i uplašeno", a nedostajalo joj je i samopouzdanja. Srećom, nova sredina je vrlo poticajno djelovala na mladu djevojku te se ona danas rado ističe kako je uživala u vremenu provedenom ondje. Štoviše, Marlborough se među poznavateljima kraljevskog dvora nerijetko spominje kao vodeća lokacija budućeg školovanja njezinih nasljednika, prinčeva Georgea i Louisa te princeze Charlotte.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Kate u osnovnoj školi

Možda vas zanima Pogledaj kako ludo savršen rukopis Meghan Markle ima! Ne možemo se nagledati Rubrika Stars Stars

Meta vršnjačkog nasilja

No što se to desilo u prijašnjoj školi koju je kao 14-godišnjakinja bila primorana napustiti? Prema kazivanju njezine nekadašnje kolegica Jassice Hay mlada Kate je svakodnevno bila izložena vršnjačkom nasilju i maltretiranju koje je rezultiralo narušenim zdravljem i pojavom problema s kožom uzrokovanih učestalim stresom. "Izabrana je za metu jer je bila savršena, mršava, ljubazna i draga." - otkrila je Jessica. Djevojke su u školu kretale kao 11-godišnjakinje te su formirale čvrste veze pa je Kate, koja je u školu pristigla kao 13-godišnjakinja, od prvog dana bila okarakterizirana kao "nepoželjna nova učenica". Zastrašujuće, ove optužbe nisi zanimale tadašnju ravnateljicu koja ih je glatko opovrgnula zaključivši kako je "Kate jednostavno preosjetljiva".

Možda vas zanima Meghan ili Kate? Britanska javnost se izjasnila koja im je vojvotkinja draža, dok je Harry zbačen s trona najomiljenijeg pripadnika kraljevske obitelji Rubrika Stars Stars

Srećom, supružnici Middleton su ozbiljno shvatili kćerine pritužbe i odlučili je prebaciti u novu školi čije se okružje pokazalo pozitivnijim i uspješnijim za mladu djevojku. Poučena svojom životnom situacijom, vojvotkinja danas zajedno sa suprugom Williamom nerijetko sudjeluje u kampanjama osvješćivanja problema vršnjačkog nasilja te onima vezanima uz promicanje očuvanja mentalnog zdravlja.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0