Stars

Žene diljem svijeta dijele svoje trenutke lude zabave i plesa kao potporu finskoj premijerki Sanni Marin

  • Finska premijerka Sanna Marin suočila se s osudama javnosti nakon što je objavljen video na kojem se zabavlja tijekom izlaska s prijateljima
  • Najmlađa premijerka na svijetu uživala je u ludom provodu sa svojom ekipom te izjavila da i ona ima pravo na izlaske kao i svi drugi
  • U znak potpore, mnoge žene podijelile su vlastita videa na kojima plešu i zabavljaju se, baš kao i Sanna Marin

Žene diljem svijeta pružaju potporu finskoj premijerki, 36-godišnjoj Sanni Marin, nakon što je nedavno u javnost procurio video na kojem se političarku može vidjeti u izlasku s prijateljima.

Na videu koji je objavljen na privatnom Instagram profilu, može se vidjeti finsku premijerku kako se zabavlja i energično pleše sa svojim prijateljima, također poznatim ličnostima iz javnog života, poput fotografkinje i influencerica Janite Autio, pjevačice Alme, repera Petrija Nygarda, TV voditeljice Tinni Wikström i drugima. Videa na kojem Sanna Marin pleše snimljeni su u dva stana, a zatim i u klubu u Helsinkiju.

Sanna Marin | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Sanna Marin u izlasku s prijateljima

Zbog videa, Marin se našla na udaru kritika, no brojne Finkinje, ali i žene s drugih krajeva svijeta u znak potpore, počele su objavljivati vlastite snimke s tuluma na kojima plešu i pjevaju, baš poput finske premijerke.

Premijerka je na konferenciji za medije morala opovrgnuti i optužbe o korištenju droga na tulumu te je potvrdila da se testirala na droge kako bi raščistila sve sumnje. Sanna Marin opovrgnula je da je konzumirala neprimjerene količine alkohola te objasnila da ima "jednako pravo na slobodnu večer kao i svi ostali te da svi nekad trebaju opuštenu i zabavnu večer".

"Video objavljen iz empatije! Iz solidarnosti s finskom premijerkom Sannom Marin (čiji je party video procurio u javnost i neki se pitaju što si sve točno možemo dopustiti na položaju premijerke). Mi iz ureda ALT-a smo podijelile videa koji nikad nisu trebali ugledati svjetlo dana. Time se ne postaje lošija premijerka, direktorica, učiteljica... potrudi se da sama odradiš posao...uživajući na plesnom podiju tijekom vikenda", stoji u opisu videa objavljenom na Instagram profilu danskog časopisa ALT, u kojem se može vidjeti više žena kako se zabavljaju na privatnim zabavama ili u izlasku u klub, same ili u društvu prijatelja.

Druge su objavile i poruke podrške koristeći hashtag #solidaritywithsanna i #istandwithsanna.

 

Jedna je žena na Twitteru objavila video na kojem pleše s porukom "Solidarnost sa Sannom. Može se dogoditi svima. Jako tajan, glup i pijani video mene i mojih prijatelja!! Objavila sam ga sama."

Finsku premijerku Marin njemački je tabloid Bild svojedobno proglasio "najcool političarkom na svijetu" zbog njenog opuštenog i prizemljenog načina vođenja zemlje te su ju opisali kao "opuštenu, modernu i samouvjerenu".

Sanna Marin | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Sanna Marin

Marin je 2019., s 34 godine, postala jedna od najmlađih premijerki na svijetu te najmlađa finska premijerka ikad. 

Možda vas zanima Najmlađa u povijesti! Nova premijerka Finske ima samo 34 godine, a njezinu vladu predvode žene Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0