Stars

Upoznaj Jill Biden: Obožava smicalice, prosidbu je odbila nekoliko puta i ne namjerava se odreći vlastitog posla

  • Ako na američkim predsjedničkim izbori pobjedi Joe Biden, SAD će uz novog prvog čovjeka dobiti i novu prvu damu
  • Jill Biden ova funkcija nije novost budući da je osam godina bila druga dama, no svog posla sveučilišne profesorice ne namjerava se odreći
  • Doktorica znanosti supruga je upoznala na spoju na slijepo, a zajednički život nije im uvijek bio posut ružama

Premda prebrojavanje glasova još uvijek traje, mnogi vjeruju kako je promjena na vlasti izgledna te kako će kandidat Demokratske stranke Joe Biden odnijeti pobjedu. U tom slučaju, SAD dobiva i novu prvu damu, a dostupne informacije o njoj svjedoče kako bi Jill Biden već u startu mogla uvesti revoluciju u ovu funkciju.

Naime, ova 69-godišnja doktorica znanosti mogla bi postati prva dama SAD-a koja je odlučila zadržati svoj posao profesorice engleskog jezika i književnosti. Naime, gospođa Biden je već ispisala stranice američke političke povijesti prva "druga dama", odnosno supruga potpredsjednika SAD-a koja je radila na nekom plaćenom poslu.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Bogata karijera

Podsjetimo, Joe Biden je u administraciji Baracka Obame, od 2009. do 2015. godine, vršio funkciju potpredsjednika. Njegova supruga može se pohvaliti kako je stekla dva magisterija i doktorat, a u svojoj bogatoj karijeri 13 godina je predavala engleski jezik i književnost na sveučilištu te je podučavala  adolescente s emocionalnim problemima u psihijatrijskim bolnicama. Također, istaknuta je članica brojnih neprofitnih udruga, a u svom angažiranom djelovanju bavi se pitanjima dječjeg obrazovanja, brige o vojničkim obiteljima te promicanju borbe protiv raka dojke.

 | Autor: Shhuterstock Shhuterstock Jill i Joe Biden 1987. i 2019. godine

Možda vas zanima Dok svijet čeka rezultate izbora, Melania Trump pažnju privlači skupocjenim kreacijama Rubrika Moda Moda

Druga prilika za ljubav

Njezina ljubavna priča s Joeom Bidenom započela je 1975. godine kada su se susreli na spoju na slijepo koji je organizirao Joeov brat Frank. Zanimljivo, Jill je tada bila u procesu rastave od prvog supruga, a premda je veza s mlađim senatorom dobro napredovala, nije se žurila ponovno stati pred oltar.

Štoviše, u nekoliko je navrata odbila njegovu prosidbu jer je strahovala da će u suprotnome njezina vlastita karijera pasti u drugi plan. Ipak, dvije godine kasnije stupili su u brak koji je 1981. godine okrunjen i zajedničkim djetetom, kćeri Ashley.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram Jill Biden u društvu kćeri Ashley 2016. godine

Možda vas zanima Mora da u njoj uživaju! Zaviri u kuću Baracka i Michelle Obame u Washingtonu Rubrika Life&style Life&style

Obiteljske tragedije

Život Joea Bidena uvelike je obilježila tragična prometna nesreća u kojoj su život izgubile njegova prva supruga Neilia i kći Naomi, a teško ozlijeđeni sinovi Hunter i Beau. Dječaci su se srećom uspješno oporavili, a premda je strahovala od njihove reakcije, sjajno su je prihvatili kao svoju pomajku. Iako ih nikada nije službeno posvojila, Jill ih smatra svojim sinovima.

Nadalje, obitelj Biden je doživjela novi životni udarac 2015. godine kada je stariji sin Beau podlegao glioblastomu u 46. godini života. Za sobom je ostavio dvoje djece i suprugu Hallie Olivere koja je u narednim godinama postala partnerica njegovog godinu dana mlađeg brata. Ipak, njihova veza potrajala je do 2019. godine, a Hunter je već uspio stupiti u novi brak.

Možda vas zanima Kći fatalne Kim Basinger je odrasla i prelijepa, no svi kažu da je više nalik na slavnog tatu Rubrika Stars Stars
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always pack an extra mask. Happy Halloween! 🎃

Objavu dijeli Dr. Jill Biden (@drbiden)

Obožavateljica podvala

Uz djecu, posebnu radost u životu Jill Biden čini i njezino sedmero unučadi te nerijetko napominje kako je ponosna baka. A upravo joj je unuka Natalie poslužila kao inspiracija za glavni lik njezine knjige za djecu 'Don’t Forget, God Bless Our Troops', koja progovara o odlasku djevojčina oca na vojnu misiju u Irak.

Njezina druga knjiga posvećena je upravo suprugu Joeu, a donosi priče o njegovom djetinjstvu. Također, poznavatelji obitelji Biden ističu kako Jill uživa u kreiranju smicalica pa je tako jednom prilikom suprugu javno podvalila plastičnog miša na pozornicu.

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0