Stars

Tom Hanks prvi put otkrio što je mislio o Forrestu Gumpu: ‘Hoće li ikoga biti briga za ovog luđaka?’

  • Tom Hanks, jedna od zvijezda novog filma o Elvisu Presleyju,  prvi put je otkrio detalje o jednoj od svojih najpoznatijih uloga u filmu "Forrest Gump” iz 1994.
  • Gotovo tri desetljeća nakon uloge koja mu je donijela i Oscara, slavni glumac otkriva da je sumnjao u sad već kultne scene iz filma na autobusnoj stanici
  • Nakon uloge u “Elvisu”, Hanks nastavlja s velikim ulogama u nekoliko filmova koje možemo očekivati u idućim mjesecima

Prilikom promoviranja novog filma “Elvis”, u kojem je utjelovio menadžera Elvisa Presleyja, Colonel Tom Parkera, u intervjuu za CinemaBlend, Tom Hanks pričao je i svojim prošlim filmskim uspjesima pa tako i o filmu “Forrest Gump”. 

Tom Hanks i Austin Butler | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Tom Hanks i Austin Butler na premijeri filma "Elvis"

Film je snimljen 1994. te je bio adaptacija tada slabo poznatog istoimenog romana Winstona Grooma. “Forrest Gump” oduševio je publiku i kritičare te je osvojio Oscara za njabolji film, dok je Tom Hanks dobio Oscara za najbolju mušku ulogu.

U intervjuu za CinemaBlend, Hanks je priznao kako nije mislio da će slavne scene s klupe na autobusnoj stanici ikoga zanimati. Prilikom tih scena, Hanksov lik, Forrest Gump, strancima priča priče iz svojeg nevjerojatnog života. No, Hanks je priznao kako nije bio siguran kako će te scene uopće biti iskorištene u filmu. “Rekao sam Bobu Zemeckisu, ‘Hoće li ikoga biti briga za ovog luđaka koji sjedi na klupi? Što je ovo? Nitko ne zna što je u kutiji’”, rekao je Hanks.

Možda vas zanima Kako je bilo gledati film o Elvisu nakon posjete Memphisu, njegovom prvom studiju i famoznom Gracelandu Rubrika Life&style Life&style

Otkrio je i što mu je redatelj Zemeckis odgovorio: “Ali Bob je rekao ‘Ne znam, to je minsko polje, Tom. Nikad ne možeš znati kako će to ljudi primiti!’”

Film je snimljen s prilično malim budžetom od 55 milijuna dolara, no zato je diljem svijeta nakon početka prikazivanja zaradio 678,2 milijuna dolara. Nominiran je za 13 Oscara, a osvojio ih je 6.

Tom Hanks nastavlja nizati uspješne filmske uloge pa tako ni ova u “Elvisu” nije iznimka. Ove će godine također utjeloviti i majstora Geppetta u remake Disneyjevog Pinocchija, koji će s prikazivanjem početi na jesen, a glavnu ulogu ima i u filmu “A Man Called Otto”, koji u kina dolazi za Božić.

Novi remake filma Pinocchio Možda vas zanima Stiže novi Pinocchio! Trailer za remake Disneyevog crtića je tu, a glumačku ekipu predvodi Tom Hanks Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0