Stars

Španjolska kraljica Letizia „posudila“ prekrasnu haljinu svoje svekrve od prije 40 godina

  • Glamurozni outfiti bivše španjolske kraljice Sofije desetljećima kasnije ponovno proživljavaju staru slavu
  • Naime, španjolska kraljica Letizia ponovno je posudila odjeću iz kraljevskog ormara svoje svekrve!
  • Koja je haljinu nosila bolje?

Kraljica Letizia pratila je svojeg supruga kralja Felipea prije nekoliko dana na primanju diplomatskih snaga u Španjolskoj u Kraljevskoj palači u Madridu.

Za tu prigodu, Letizia je odabrala haljinu s potpisom modne kuće Valentino. Donji dio haljine je dugačka i široka zelena suknja, dok se gornji dio sastoji od cvjetne bluze u nježnoj, puderastoj boji s prozirnim rukavima. Haljina je prije pripadala Felipeovoj majci, kraljici Sofiji.

Sofia, supruga prethodnog španjolskog kralja Juana Carlosa, upravo ovu haljinu nosila je pri posjetu Njemačkoj još 1977., što znači da je haljina na ponovno nošenje čekala više od 40 godina.

Kraljici Letiziji ovo nije prvi put da se modno inspirira modnim odabirima svoje svekrve. Tako je 2018. Letizia nosila još jednu haljinu iz Sofijinog ormara. Ovaj put radilo se o crvenoj lepršavoj haljini kratkih rukava. Ovu haljinu Sofia je nosila 1982. na jednom od primanja.

Nećakinje voljene princeze Diane, lijepe blizanke ukrale su svu pozornost u šljokičastim srebrnim haljinama Možda vas zanima Lijepe blizanke nećakinje princeze Diane ukrale su svu pozornost u šljokičastim srebrnim haljinama Rubrika Stars Stars

Kraljica Letizia ovoj cvjetnoj haljini udahnula je novi život, jednostavno je kombinirajući s bež štiklama i naušnicama u obliku pera, koje su došle do izražaja budući da joj je kosa bila podignuta u jednostavnu frizuru repa.

Kraljica Letizia (49), poznata je po tome da često ponovno nosi neke od njoj najdražih modnih kombinacija. No, ona nije jedina članica kraljevskih obitelji kojoj je ovo navika. I druge, poput vojvotkinje od Cambridgea, Kate Middleton i kraljice Elizabete II samo su neke od njih. “Recikliraju” već nošenu odjeću čak i nekoliko godina nakon prvog nošenja.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Iako je neobična pojava, kraljica Letizia nije prva koja je nosila komad odjeće iz prethodne generacije, star nekoliko desetljeća. Princeza Victoria od Švedske na ceremonij dodjele Nobelovih nagrada 2018. u Stockholmu, nosila je predivnu haljinu Nine Ricci.

Haljina je bila bez rukava s gornjim dijelom u ružičastoj boji, pojasom u zlatnoj i donjim dijelom u srebrnoj boji te s velikom mašnom otraga. Istu tu haljinu čak 23 godine ranije, 1995., nosila je njena majka, kraljica Silvia i to na istom događaju!

princeza Charlene Možda vas zanima Prokletstvo obitelji Grimaldi: je li zato princeza Charlene čak tri puta bježala sa dvora? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0