Stars

Šok i nevjerica odmah na početku novih nastavaka Seksa i grada! Jedan od glavnih likova serije je umro...

  • Upozorenje: Tekst sadrži spoilere! Ako još uvijek ne želiš znati detalje iz novog Seksa i grada, prestani čitati....sada
  • Nakon godina i godina nagađanja i glasina, serija „Seks i grad“ napokon se vratila na ekrane s novih 10 epizoda pod naslovom "And Just Like That..." 
  • Prve dvije epizode izašle su na HBO Max, i kao što smo znali, Samanthe nema...No, je li to sve?

O novim epizodama Seks i grada raspravljalo se godinama - hoće li ili neće, a čitava priča nije prošla bez standardne drame i bockanja na razini Kim Catrall - Sarah J.P. Na kraju smo saznali - Seks i grad ćemo ipak gledati, ali bez Samanthe. Ova vijest razočarala je brojne fanove kultne serije koji su tvrdili da je "Seks i grad" bez njenog, po mnogima najupečatljivijeg lika, jednostavno samo "Grad".

Možda vas zanima Serija Seks i grad vraća se bez Samanthe. Stoji li 20 godina sukoba SJP i Kim Cattrall iza toga? Rubrika Stars Stars

Možda se zato i promijenio naziv serije koja se sada zove "And Just Like That" i kroz 10 epizoda prati što se dogodilo s ostala glavna 3 lika - Carrie, Charlotte i Mirandom. Prve dvije epizode izašle su na HBO Max, a oni koji su ih vidjeli sigurno su ostali šokirani.

Vijest o smrti jednog od glavnih likova u prvoj epizodi znala se još puno prije prikazivanja, no svi su očekivali da se radi o liku Samanthe, budući da je glumica Kim Catrall odbila sudjelovati u seriji. Oni koji su gledali, iznenadili su se kada su pred kraj prve epizode shvatili da lik koji umire je - Mr. Big.

Faca umre od infarkta prilikom tuširanja, a u kupaoni ga pronađe upravo Carrie. U drugoj epizodi prikazan je Facin sprovod i tri prijateljice u crnini. Ovaj tijek događaja malo tko je očekivao, iako sada kada razmišljamo o tome, radi se o vrlo lukavoj odluci. Naime, tijekom svih mjeseci koji su prethodili seriji u javnost su izlazile slike sa seta, u kojima je često bio i Faca, dok Samanthe nije bilo. Na vijest o smrti - svi smo zaključili da su "ubili" upravo njen lik jer kako drugačije objasniti odsustvo jednog od glavnih likova, toliko važnog za čitavu radnju serije?

Međutim, redatelji ipak nisu ubili Samanthu. Dapače, napravili su nešto puno šokantnije. Odsustvo Samanthe prokomentirano je između glavna 3 lika već u prvim minutama prve epizode. Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) i Charlotte (Kristin Davis) otvoreno raspravljaju o tome zašto četvrti član njihove četvorke nedostaje. 

Kratak odgovor? Zbog posla se preselila u London. Ali pozadinska priča je malo intenzivnija i kompliciranija od toga.

Ispostavilo se da je grupa izgubila kontakt sa Samanthom. "Nikad ne razgovaramo o njoj", kaže Miranda u šetnji s Carrie. A svađa je proizašla iz toga što je Carrie otpustila Samanthu kao svoju publicisticu, što joj je Samantha jako zamjerila. “Rekla sam joj da zbog onoga kakva je sada situacija s knjigama, nema smisla da je zadržim kao publicistu”, objašnjava Carrie. “Rekla je 'Dobro' i onda je ona meni dala otkaz kao prijateljici.”

Ovaj lik iz serije 'Seks i grad' odgovara tvom horoskopskom znaku

Zanimljivo je kako su i u seriji razlog Samanthinog odsustva objasnili upravo svađom između nje i Carrie, što je, čini se, i glavni razlog zašto je glumica Kim Catrall odbila sudjelovati u seriji. Loši odnosi između dvije glumice počeli su još za vrijeme snimanja serija kada se pisalo da je Kim ljubomorna na veći honorar koji dobiva Carrie. Nategnuti odnosi nastavili su se i nakon završetka serije, a glumice su često jedna drugu komentirale u intervjuima i preko društvenih mreža. Svađa je eskalirala kada je Kim umro brat i glumica je na društvenim mrežama poručila Sarah da prestane "prati sebe preko njenog brata lažnim izrazima sućuti". 

Na kraju razgovora kojim se zaključila priča o Samanthi, Carrie kaže: "Razumijem da je bila uzrujana, ali mislila sam da sam joj više od bankomata."

Bit će interesantno vidjeti što Kim ima reći na sve ovo.

Photo: hbo max

Komentari 0