Stars

Slavko Sobin potegnuo pitanje koje muči vlasnike pasa: Kako im dezinficirati šapice? Evo što su mu odgovorili...

  • Većina vlasnika pasa svjesna je da njihovi ljubimci nakon kratke šetnje preko svojih šapica u domove mogu unijeti virus
  • Poznato je to i Slavku Sobinu pa je svoje pratitelje na društvenoj mreži zamolio da se očituju kako oni pristupaju dezinfekciji šapica
  • Koje sve metode koriste glumčevi pratitelji, a i koje su od njih i najbolje, možeš pročitati u nastavku

Vlasnici pasa imaju dodatnu odgovornost u zaštiti sebe i svojih ukućana tako da nakon svake šetnje trebaju dezinficirati nogice svojim kućnim ljubimcima. Virus koji se ne prenosi više samo kapljičnim putem, na nožicama naših četveronožnih članova obitelji može prispjeti u domove i tako postati potencijalna prijetnja. Zato glumac Slavko Sobin svjesno pristupa higijeni pasa, a kao i mnogi drugi vlasnici zabrinut je oko načina najadekvatnije dezinfekcije njihovih šapica. 

Možda vas zanima 5 dokaza da je tvoj pas jaaaako pametan i zapravo te vrti oko malog prsta Rubrika Life&style Life&style

Svoje pratitelje na Instagram profilu zamolio je da predjele svoje iskustva, ali nije ni zaboravio napomenuti na nužnost pridržavanja i ostalih mjera te preuzimanja odgovornosti za druge.

‘’Nakon što se kolektivno narugamo mojim bucama (tebi govorim @ivansaric ) javite mi kako dezinficirate psima šape, nisam siguran da znam što raditi... ostalo svi znamo, vani drži distancu, ako ste se usudili opet koristiti lift, dezinficirajte ga po povratku doma - ne znam je l' to apsolutno potrebno, al mislim da je odgovorno prema ostalim stanarima. I to što su samo šetači pasa vani, nipošto ne znači da ne čistimo za sobom’’, napisao je Slavko na Instagramu. 

Većina njegovih pratitelja podijelila je kako psima šapice očiste toplom vodom i sapunom što je ujedno i preporuka veterinara. 
‘’Samo topla voda i sapun, to je dovoljno’’, ‘’U kadu, cape očistim toplom vodom, tijelo malo isto namočim vodom, obrišem ga i kao nov‘', neki su od komentara. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Popodnevni tetris.

A post shared by Slavko Sobin (@slavkosobin) on

Jedan od prijatelja upozorio je kako dezinfekcijska sredstva nisu najsretnije rješenje za naše dlakave ljubimce. ‘’Voda i sapun, ista logika kao i za ljudske ruke. Nema potrebe za nekim ekstra dezinfekcijskim sredstvima, ipak si oni znaju šape polizati pa ne bih da ližu dezinfekcijska sredstva’’, stoji u jednom od komentara. 

Možda vas zanima Ovih 8 znakova otkriva da je tvoj pas ljut na tebe - a ponekad je riječ i o sitnicama Rubrika Life&style Life&style

Neki su se priklonili i preventivnim metodama: ‘’Buci kupila čarape’'. No ima i onih koji su sapun zamijenili drugim preparatima. ‘’Narančasti pjenušavi Plivasept, iako ne vjerujem da ga ima vise u ljekarnama’’, rješenje je jedne od Savkinih pratiteljica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fjaka.

A post shared by Slavko Sobin (@slavkosobin) on

Komentar kojim se glumcu sugerira kako psi nisu prenositelji virusa, svjedoči o tome kako je kontinuirano educiranje u jeku epidemije vrlo važno. Podsjećamo, kako je u nedavnom razgovoru za miss7 dr. med. Renato Jeličić upozorio da je vjerojatnost unošenja u virusa u domove preko odjeće i obuće, pa i preko šapica naših ljubimaca, prilično velika posebno kada je vrijeme toplo, zbog čega je nužno poduzimati higijenske mjere zaštite. 

Možda vas zanima Zagrebački liječnik sugerira kako se zaštititi ali i upozorava: Virusu je sada nužno oduzeti hranu Rubrika Life&style Life&style

‘’Građani trebaju znati da virus nije samo ograničen na prijenos kapljičnim putem. Kako je vrijeme toplo on se zadržava na površinama i lako ga možemo prenijeti diranjem po licu nakon što dođemo u doticaj s njim. Također, možemo ga unijeti u naše domove preko obuće i odjeće. Zato je važno ne zadržavati se dugo vani, ne dirati površine i ne sjediti na klupama s kojih možemo pokupiti virus. Neki od mojih jako savjesnih pacijenata ostavljaju obuću ispred ulaznih vrata stana, a jakne na balkonima. Vlasnici pasa trebali bi očistiti šapice psima nakon šetnje, jer ljubimci također mogu unijeti virus u domove’’, upozorio je liječnik opće medicine s dugogodišnjim iskustvom.

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0