Stars

Serija 'Kralj Queensa' bila je hit - a evo gdje su danas glavni glumci, simpatični bračni par Doug i Carrie

  • Serija The King of Queens bila je jedna od omiljenih serija 90-ih, unatoč tome što nikada nije previše prepoznata od strane kritičara
  • Glavne likove serije utjelovili su glumci Leah Remini i Kevin James
  • Doug i Carrie Heffernan jedan su nam od najdražih TV parova, a evo što su sve radili nakon popularne serije i gdje su danas

Devedesete godine bile su jedno od najplodnijih desetljeća za TV format poznat kao sitcom. I dok i dan danas traje, čini se, vječna borba između toga koja je serija bila bolja, popularnija i smiješnija - Seinfeld ili Prijatelji, uz njih smo mogli gledati još mnoštvo zabavnih sitcomova. U jednoj od dražih našao se urnebesni bračni par iz Queensa. Da, bila je to serija Kralj Queensa (King of Queens) u kojoj su supružnike glumili Leah ReminiKevin James

Možda vas zanima 7 sporednih likova koji su glavni razlog zašto sam uopće gledala neku seriju Rubrika Life&style Life&style

Sitcom King of Queens prikazivan je od 1998. do 2007., a iako je u to doba ovaj format imao veliku konkurenciju već etabliranih uspješnica, kao i novih serija koje su na NBC-u i CBS-u nicale poput gljiva, Doug i Carrie Heffernan s njenim osebujnim ocem Arthurom Spoonerom (legendarnim Jerry Stillerom kojeg znamo iz Seinfelda kao Costanzinog oca ali i oca Bena Stillera u stvarnom životu) ipak su našli put do srca gledatelja. Iako nikada nije osvojila najprestižniju TV nagradu Emmy, serija je pokupila široke simpatije gledatelja te je 2007. i 2008., za svoje posljednje dvije sezone, nominirana za nagradu People's Choice za 'Omiljenu TV komediju'. 

Zašto smo voljeli seriju King of Queens?

Debeljuškasti dostavljač koji svojim poslom želi promijeniti svijet te ambiciozna, lijepa tajnica koja pokušava uspjeti na Manhattanu. I starac u podrumu koji gazi sve te snove. To je, ukratko, temelj radnje serije duge 9 sezona i 207 epizoda. No, radnja je isto tako mogla biti neka sasvim drugačija. Ono što je činilo ovu seriju uspješnom je dinamika između ova tri glumca koji je svaki komičan na svoj način, a kada su u međusobnoj interakciji smijeh je bio zagarantiran. 

 | Autor: Scena iz serije The King of Queens Scena iz serije The King of Queens

Sama Dougova lijenost, koja ambicioznu Carrie neprestano iritira, mogla bi održati seriju na životu. Međutim, dodatni faktor je Arthur, Carriein otac koji živi u njihovom podrumu jer si je na neki način zapalio svoj stan. Dougov punac čest je uzrok kaosa u kući Heffernanovih. Arthur je, naravno, pomalo neortodoksan  sa svojom energijom i čestim ispadima kojima kao da namjerno izluđuje Carrie i Douga.

via GIPHY

No, najveći adut King of Queensa je jednostavnost glavnih likova i njihovih svakodnevnih situacija s kojima se, bez obzira što su maksimalno isklišejizirani i pretjerani, lako poistovijetiti. 

Leah Remini i Kevin James 10 godina kasnije su se ujedinili u još jednoj seriji 

Od posljednje epizode Kralja Queensa prošlo je 15 godina, a u međuvremenu je TV svijet ostao bez legendarnog glumca Jerrya Stillera koji je preminuo u svibnju 2020. 

A gdje su nekadašnji TV supružnici danas?

Zanimljivo je da su se 10 godina nakon završetka priče iz Queensa, Leah Remini i Kevin James našli u novoj seriji, ponovno kao bračni par. Donekle. Naime, 2016. godine izašao je još jedan sitcom s Kevinom u glavnoj ulozi, imena 'Kevin Can Wait'. Ovaj put, umjesto dostavljača, James glumi umirovljenog policajca.

Tijekom finala sezone u svibnju 2017. Leah Remini pojavila se kao Vanessa, bivša policijska partnerica Jamesova lika. U dvodijelnoj epizodi "Sting of Queens", oni rade na tajnom zadatku i pretvaraju se da su bračni par. "Oni su doslovno Doug i Carrie, kao policajci", rekla je Remini za USA Today. Nažalost, serija nije doživjela ni blizu uspjeh njihovog prvog zajedničkog pothvata te je otkazana nakon druge sezone. Kevin i Leah su u dobrim odnosima i prijatelji i van seta.

Međutim, karijere najslavnijeg para iz Queensa nisu stale samo na zajedničkim sitcomima. Ovaj 57-godišnji glumac i stand up komičar je nakon uloge dostavljača iz Queensa imao iznimno uspješnu glumačku karijeru glumeći u filmovima 'I Now Pronounce You Chuck & Larry', 'Paul Blart: Mall Cop, Zookeeper, Grown Ups, i Hotel Transylvania. U stvarnom životu, glumac je već 17 godina u sretnom braku s glumicom Steffianom De La Cruz s kojom je također glumio u filmovima i serijama Zookeeper and Paul Blart: Mall Cop. Kevin i Steffiana imaju jedan od neuobičajeno dugovječnih brakova za hollywoodske standarde te su roditelji četvero djece.

Obožavali smo ovu seriju od prve do zadnje epizode, a gdje su danas glumci iz "Teorije velikog praska"?

Njegova supruga u seriji 'Kralj Queensa', Leah Remini se kasnije pojavila u TV serijama 'In the Motherhood', 'The Talk', 'Dancing with the Stars' i 'Leah Remini: It's All Relative'. Nedavno je dospjela na naslovnice zbog objavljivanja svojih prvih memoara Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology. Naime, Leah je bila dugogodišnja sljedbenica scijentologije kojoj se pridružila s devet godina zajedno s roditeljima, a 2013., ju je napustila. Nakon toga je postala otvorena kritičarka scijentologije i objavila bestseler memoar 2015. godine. Kontroverzna religija, koju je 1950-ih utemeljio američki pisac L. Ron Hubbard, imala je više ozbiljnih optužbi upućenih od strane bivših članova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leah Remini (@leahremini)

Baš poput svog TV muža, u stvarnom životu Leah je također sretno udana. Glumica je već 20 godina u braku s nešto manje poznatim glumcem Angelom Paganom. Zanimljivost je kako se Pagan također pojavio u jednoj epizodi serije King of Queens. U epizodi “Affair Trade” glumio je Hectora, bijesnog dečka žene koja pogrešno misli da je Doug isti Doug Heffernan s kojim je njegova djevojka provela romantični vikend. Leah i Angelo zajedno imaju kćerku Sofiu Bellu Pagan.

Leah Remini danas navodno ima imovinu vrijednu više od 25 milijuna dolara, ali veliki dio tog iznosa ipak donijela kroz glumu, već kroz ulaganje u nekretnine. Najvrijedniju kuću kupila je prije 20 godina u Studio Cityju u Kaliforniji za 3.75 milijuna dolara, a danas ona vrijedi gotovo 9 milijuna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leah Remini (@leahremini)

 

 

 

Photo: The King of Queens

Komentari 0