Life&style

7 sporednih likova koji su glavni razlog zašto sam uopće gledala neku seriju

  • Sporedni likovi u serijama, pogotovo humorističnim, su često daleko zabavniji likovi od glavnih junaka koji bi trebali nositi čitavu priču
  • Od Costanze u Seinfeldu do Samanthe u Seks i gradu - ovo su likovi po kojima ću zauvijek pamtiti serije koje sam voljela
  • Evo kojih 7 sporednih likova je zaslužilo veću pažnju od njihovih glavnih kolega + njihovi najbolji citati

Sporedni likovi u serijama često su mi puno draži od glavnih i razlog zašto uopće nastavim pratiti neku seriju, a vjerujem da će se mnogi s time složiti. Ako stvarno razmisliš o tome, glavni likovi (najčešće glavne dame) su u većini slučajeva prokleto dosadni ili iritantni likovi, ughm... Carrie Bradshaw, anyone? Sporedni likovi srce su i duša svakog sit coma ili serije, a ovo je moj izbor legendarnih side kickera radi kojih ću ove serije zauvijek pamtiti i njihovih najdražih citata. Nazdravimo im!

Samantha Jones, u Seks i gradu

Ovo ti sigurno nije iznenađenje. Mislim da u životu nisam upoznala osobu kojoj je Carrie super lik, ili barem bolji od jedinog lika u pop kulturi koji zaslužuje epitet kraljice - Samanthi Jones. Istina, Seks i grad je serija koja načelno ima 4 glavna lika, međutim očito je da je Carrie bila ipak 'malo glavnija' od ostale trojke. Znala je to i Kim Catrall koja je imala najveći problem s kolegicom Sarah Jessica Parker, a to me ni ne čudi obzirom da je na sve scene kakve je imala (uključujući golotinju i razne eksplicitne scene) zaslužila barem dupli honorar.

Ali ne, nije titulu najboljeg lika zaslužila zato što se jedina od četvorke skidala, naravno, već zato što je bila istinski duhovit, provokativan, moderan, nekonvencionalan i no bullshit lik u povijesti ženskih serija. Samantha je definitivno lik koji je od slavne četvorke imao najveći utjecaj u pop kulturi, ali i najviše pridonio feminističkim i LGBT pokretima.

via GIPHY

Najdraži citat: Teško je izdvojiti najdraži citat lika kojem je svaka treća rečenica legendarna i duhovita, no osobno najdraži citat kojeg se svi možemo i trebamo držati jednom kad nas netko krene držati zdravo za gotovo je: "Volim te, ali sebe volim više".

Karen, u Will i Grace 

Will i Grace mi je krajem 90ih bila jedna od najdražih humorističnih serija (iza, naravno, Prijatelja), ali to nema nikakve veze ni sa Willom, a još manje s Grace. Uvijek pijana Karen i izrazito stereotipizirani Jack bili su razlog zašto sam joj se vraćala svakog dana u 20:00 sati (sjećaš li se vremena kad je jedini način da gledaš neku seriju bio taj da u točno određeno vrijeme sjediš ispred televizije?). 

via GIPHY

Najdraži citat: Kako uopće izabrati između: "Gospode, ne mogu vjerovati da sam na javnom bazenu. Zašto se netko jednostavno ne popiški na mene?" ili "Wow deset godina obljetnice društvenih igara. Kakva prekretnica. Možda biste trebali proslaviti paktom o samoubojstvu." ili "Oh hej! Netko je dobio cvijeće. Ili kako ih ja volim zvati, nakit za siromašne ljude."

Nikako.

Mindy Chen, u Emily u Parizu

Malo mi je žao što seriju Emily u Parizu uopće stavljam u isti članak s ostalim serijama na ovoj listi jer je daleko, daleko, daleko lošija od prve sljedeće najlošije serije ovdje (koja god to bila), ali stavljam je jer sam je, nažalost, jednog mamurnog poslijepodneva pogledala. Jedine stvari koje se iz čitave serije sjećam je razmišljanje: "Zašto je Emily glavni lik, a ne ona Kineskinja?".

Iako su svi likovi u seriji hodajući streotip (od good girl koja je napravila bad thing Emily, preko tipične nadr**** šefice, duhovitog, do pomalo zločestog gay kolege), Mindy Chen je zapravo jedini lik s nekom konkretnom pozadinskom pričom. Ona upoznaje Emily s najzanimljivijim ljudima i živi svojim najboljim životom, dok Emily čitavu seriju smišlja kampanje za vinske brendove i spava s bivšim dečkom frendice.

via GIPHY

Najdraži citat: "Ne možeš kažnjavati ljude zbog njihovih misli. Ja sam iz Kine, probali smo."

Gina, u Brooklyn Nine Nine 

Ok, ne mogu reći da mi detektiv Jake Peralta  nije među dražim likovima u ovoj seriji, ali činjenica je da sam istu prestala gledati nakon 6. sezone, točnije kada je seriju napustio lik sekretarice Gine. Iako serija nema jasno definiran glavni lik, već je tu više njih, Gina kao sekretarica u policijskoj postaji koja gotovo nikada nije bila uključena u slučajeve, definitivno nije bila jedna od njih. Međutim, legendarni one-lineri i izvori smijeha su najčešće dolazili upravo od super uobražene, ali genijalne Gine.

via GIPHY

Najdraži citat: "Potrošila bih svojih 5000 dolara da kupim propusnice za backstage na Britneynom koncertu, a onda bih joj postavila jedno pitanje: Misliš da si bolja plesačica od mene?”

Barney, u Kako sam upoznao vašu majku

Budimo iskreni, nakon prve sezone više nikoga ne zanima kako je Ted upoznao majku klinaca koje ne vidimo u čitavih devet sezona serije, a da ne pričamo o činjenici da je ta majka potpuno nebitan lik, baš kao i sam Ted. No, nikako ne mislim kako je 'Kako sam upoznao vašu majku' bila loša serija, daleko od toga. Samo što jedine ljubavne priče koje su nas u njoj zanimale su bile - pa sve druge osim Tedove. Posebice ona Robin i Barneya, a Barney je sam po sebi dovoljan razlog da odgledaš svih 208 epizoda. Zapravo me čudi kako nikada nije napravljen nekakav spin off s Barneyem u glavnoj ulozi jer nemoguće da ne bi bio apsolutni hit. No, možda je ipak preveliki seksist za 21. stoljeće, koliko urnebesan bio u tome.

via GIPHY

Najdraži citat: "Kad god se rastužim, prestanem biti tužan i postanem legendaran umjesto toga."

Schmidt, u New Girl

Iako će ovo gotovo sigurno biti nepopularno mišljenje jer je Zooey Deschanel aka Jess u seriji New girl svima tako simpatična i quirky sa svojim velikim naočalama i retro modnim kombinacijama, meni je bila prilično zamoran lik. Ok, daleko od toga da nije imala svoje likeable momente, ali činjenica je da je u većini slučajeva zaslužila epitet naporne umjesto nove djevojke.

S druge strane imamo potpuno drugačijeg i na prvu un-likeable lika u seriji, umišljenog i pomalo glupastog Schmidta koji je najčešće fokusiran na izrazito trivijalne stvari. Nasuprot uvijek preispitujuće i komplicirane Jess, Schmidt je pravo osvježenje u ovoj seriji, a njegova veza s Jessinom prijateljicom Cece je daleko zanimljivija od Jess i Nicka. Eto, rekla sam.

via GIPHY

Najdraži citat: "Prijateljstvo s Kanyeom za mene je najučinkovitiji način da skočim na društvenoj ljestvici. Sada ga samo trebam upoznati, a zatim ga zaslijepiti do te mjere da smo jedno drugom posljednji poziv prije spavanja."

George Costanza, u Seinfeldu

Čak i kultne serije imaju dosadnj(ikave) glavne likove. Iskreno, da nisam znala da je Jerry Seinfeld uspješan komičar, teško bi to pogodila samo gledajući seriju. Ipak, tko god se sjetio napraviti seriju o njemu, to jest "seriju ni o čemu", napravio je odličnu stvar jer su gotovo svi sporedni likovi toliko dobri da se seriju isplati gledati iznova i iznova. A, ironično, upravo njen glavni lik Jerry izvlači najbolje od njih, pogotovo od Georga koji će u mome srcu zauvijek ostati najdraži luzer svih vremena. 

via GIPHY

Najdraži citat: "Ova žena me toliko mrzi da mi se počinje sviđati."

 

Photo: Screenshot
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Zaboravili ste cliffa clavina