Stars

Prepoznaješ li popularnog hrvatskog sportaša na slici?

  • Na slici je hrvatska boksačka zvijezda - Mirko Filipović
  • Mirko se ovih dana priprema za novu borbu koja će se 16. veljače održati u Americi
  • Ovaj 45-godišnji borac od profesionalne karijere ne odustaje i uživa u podršci svoje obitelji 
Možda vas zanima Kriterij je čudan, ali postoji 6 osobnosti frajera. Koji je tvoj? Rubrika Life&style Life&style

Naše zviijezde jako često dijele fotke iz prošlosti i već smo ih mnogo vidjeli, ali hrvatski sportaši nerijetko su mnogo manje aktivni na društvenim mrežama i, samim time, njihove starije slike gotovo pa ne viđamo. Međutim, u bespućima interneta pronašli smo sliku jednog proslavljenog hrvatskog sportaša iz vremena kada je bio tinejdžer. Možeš li ga prepoznati? 

Riječ je o proslavljenom hrvatskom boksaču Mirku Filipoviću, poznatom i pod nadimkom Cro Cop. Poznati boksač rođen je u Vinkovcima 10. rujna 1974. godine i ove godine napuniti će 45 godina. Osnovnu školu pohađao je u Privlaci, a prva tri razreda gimnazije u Vinkovcima. Međutim, kako se Domovinski rat već bio zahuktao, Mirko je s obitelji prognan iz Privlake te je poznato da je živio u udomiteljskoj obitelji u Ludbregu. Gimnaziju je završio u Vinkovcima te se preselio u Zagreb gdje je upisao gimnaziju. 

Možda vas zanima 5 kućanskih poslova uz ove ćeš trikove obaviti neočekivano brzo Rubrika Life&style Life&style

I njegovi počeci nisu bili lagani. Poznato je da je dugo radio kao zaštitar kluba The Best te da je živio u popularnom studentskom domu na zagrebačkoj ''Savi''. ''Ne želim glumiti mučenika, no bilo je dana kada sam morao posuditi 20 kuna u tadašnjim bonovima da bih imao za ručak i večeru. Kada sam, nakon očeve smrti, te 1994. došao u Zagreb, moj je status bio "ilegalac" u Studentskom domu. Bio sam u sedmom paviljonu u prizemlju, u sobi 22. Jedne noći moj cimer je zaboravio zaključati sobu pa me uhvatila kontrola. Inače, bio je dogovor da, kada netko usred noći ili ranom zorom kuca, ja iskačem kroz prozor. No, to jutro netko me u šest ujutro prodrmao za nogu.'' - rekao je jednom prilikom Cro Cop za Večernji list. 
 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Svoj profesionalni put Mirko je započeo još na policijskoj akademiji, ali tek 2000. godine procjenio je da je pravo vrijeme da se posveti isključivo borilačkim vještinama. Tada je završio policijsku karijeru i okrenuo posve novu stranicu, a svi najbolje pamte borbu s golemim Bobom Sapom koju je Mirko 2003. godine u samo nekoliko sekundi priveo kraju.  U gotovo 20 godina dugoj karijeri, Mirku je najviše značila beskrajna podrška njegove male obitelji.   | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL Sa suprugom Klaudijom u braku je od 2002. godine, a skladni par ima sinove Ivana (16) i Filipa (8). Obitelj Filipović živi podalje od očiju javnosti, ali Mirko često ističe kako je ponosan je na činjenicu da mu sinovi jesu sportski tipovi te da često treniraju s njim, ali on im ne želi uvjetovati sportski put. ''Ja nisam bolesno ambiciozan pa da želim na silu napraviti sportsku zvijezdu od vlastitog djeteta. Od mene jedino neće imati podršku ako izabere "sport" koji se zove "pridržavanje šanka". Naučit ću ih da ljude moraju dijeliti na dobre i loše, vrijedne i lijene, a ne po vjeri, boji kože, nacionalnosti.'' - prokomentirao je Mirko za Večernji kada su ga pitali o životu njegove djece.   | Autor: Slavko Midzor, Pixsell Slavko Midzor, Pixsell Unatoč usponima i padovima, Mirko se profesionalnog sporta još uvijek ne odriče. Ovih dana sprema se novi meč. Mirko će se 16. veljače u Americi boriti s Roy Nelsonom. Najtrofejniji hrvatski borac pokušat će pobjediti popularnog borca. Iako mu tijelo više ne funkcionira kao prije 10 godina, Mirko ima novre adute. ''Vjerojatno jesam s godinama nešto izgubio na eksplozivnosti, brzini, ali sam dobio na fizičkoj snazi, iskustvu. Sve ima svoje.'' - rekao je Cro Cop za Jutarnji. 

Čini se da će nam fotka iz mladosti biti dobar izgovor da jednoj od najvećih legendi u svijetu mješovitih borilačkih vještina poželimo sreću u novom fajtu. Mirko, držimo fige!

Photo: Facebook/Predrag Suka
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • RosaF1

    Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko ... prikaži još!