Stars
Harry i Meghan

Dokumentarac na koji se čekalo: Meghan je objavu zaruka s Harryjem opisala kao 'orkestrirani reality show'

  • Na Netflix su napokon stigle prve tri epizode željno iščekivane dokumentarne serije 'Harry and Meghan'
  • Između ostaloga, par je otkrio i kako su se upoznali preko Instagrama odnosno preko zajedničkog prijatelja, a pokazali su i kako su izgledale njihove prve poruke
  • U najvećem su se dijelu obrušili na medije, a pokoja optužba stigla je i na račun kraljevske obitelji koju optužuju (opet) za nesvjesnu rasnu pristranost

Prve tri epizode dokumentarne serije o Harryju i Meghan napokon su stigle na Netflix, i potpuno očekivano, ne prestaje se pričati o njima. Prva epizoda najvrućeg štiva kojeg se Netflix ikada dočepao usredotočila se na to kako se par upoznao preko zajedničkog prijatelja na Instagramu i kako je Harry odrastao suočen s neprestanim napadima i proganjanjima medija, a u sklopu čega su prikazane arhivske snimke njegove majke kako se suočava s fotografima za vrijeme zimskog obiteljskog odmora na skijanju 90-ih.

U jednom je trenutku princ Harry priznao da ga Meghan, zahvaljujući načinu na koji se ponaša, jako podsjeća na njegovu majku princezu Dianu, a dodao je i da je puna brige i suosjećanja. "Toliko je toga što i kakva Meghan je što je toliko slično mojoj mami... Ima isto samopouzdanje, ima tu toplinu u sebi”, priznao je.

"Oni nas uništavaju"

Rekao je da je tražio nekoga tko je 'voljan i sposoban' preuzeti svu prtljagu koja dolazi u paketu kad si u vezi s članom kraljevske obitelji, a otkrio je i da su vezu isprva morali tajiti od medija jer se on bojao da će, baš kao u slučaju svih njegovih prethodnih ljubavi, početi terorirzirati i njegovu novu partnericu, ali i njegovu obitelj. 

Serija 'Kruna' Možda vas zanima Koliko je istine, a koliko zapravo laži u 'Kruni'? Evo koji su događaji potpuno izmišljeni Rubrika Life&style Life&style

A što se njegove kraljevske obitelji tiče, njihov odgovor još uvijek nije stigao, no ne sumnjamo da im se sve ono čega su se Harry i Meghan dotaknuli neće svidjeti. “Stvarno je teško sada se osvrnuti na to i reći, što se zaboga dogodilo? Kako smo završili ovdje?", rekao je Harry u videodnevniku prikazanom u prvoj epizodi, snimljenom nedugo nakon što je par odradio posljednje kraljevske dužnosti u ožujku 2020. "Moj posao je čuvati moju obitelj", rekao je. "Općenito sam zabrinut za sigurnost svoje obitelji", dodao je dok je govorio o "razini mržnje koja se podigla" protiv Meghan i njihovog sina Archieja. Već u idućoj sceni, imamo priliku vidjeti Meghan kako sjedi na krevetu, snuždena, u trapericama i košulji te s ručnikom omotanim oko glave. "Samo stvarno želim doći do druge strane svega ovoga", rekla je vojvotkinja od Sussexa. “Ne znam više što bih rekla”, kratko je rekla prije nego što je zaplakala. "Nažalost, ne zalažući se za nešto, oni nas uništavaju", dodala je, očito pritom misleći na kraljevsku obitelj.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Foto: Profimedia

Istaknuvši kako je "istinski zabrinut za sigurnost svoje obitelji", Harry se još jednom obrušio na teror medija koji već dugo spominje. “Nitko ne zna cijelu istinu. Mi znamo cijelu istinu, institucije znaju cijelu istinu, a i mediji znaju cijelu istinu jer su sudjelovali u tome", rekao je Harry dodavši da smatra svojom 'dužnosti' otkriti iskorištavanje i podmićivanje koje se događa u britanskim medijima.
 

"Tabloidi su preuzeli sve"

Netflixova serija stigla je više od godinu i pol dana nakon bombastičnog intervjua para s Oprah Winfrey, a koji je sadržavao niz kritika na račun članova kraljevske obitelji i izazvao nemir u palači, a njezin izlazak je prvi veliki test za monarhiju pod vladavinom kralja  Charlesa III. kojeg je i sam Harry prešutno kritizirao otkako su se razišli s obitelji i čiji je odnos sa sinom duboko poremećen.

Možda vas zanima Ovo su striktna pravila koja su si princ Harry i Meghan Markle postavili u odgoju djece Rubrika Stars Stars

"Prihvaćam da će biti ljudi diljem svijeta koji se u osnovi ne slažu s onim što sam učinio i kako sam to učinio", rekao je princ Harry o prijelomnoj odluci da napusti kraljevsku obitelj početkom 2020. te dodao: “Znao sam da moram učiniti sve što mogu kako bih zaštitio svoju obitelj, pogotovo nakon onoga što se dogodilo mojoj mami." 

"Moje lice je bilo posvuda, moj život je bio posvuda, tabloidi su preuzeli sve", rekla je Meghan o svojim prvim susretima s novinarima, a grozan teror koji je počeo postajati njezina svakodnevica Harry je usporedio s onim što je svojevremeno proživljavala i princeza Diana. Rekao je da je iz ljutnje svoje majke na medije dok je još bila živa naučio stvari koje su obojile njegov pogled na kraljevski život, uključujući i to što je iz prve ruke vidio, mislivši pritom na 'bol i patnju žena koje se udaju za ovu instituciju'.

Harry i Meghan | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Foto: Profimedia

Meghan je svoju objavu zaruka iz 2017. opisala kao 'orkestrirani reality show'. Govoreći o početnoj fascinaciji medija prinčevom tadašnjom djevojkom, Harry se prisjetio sukoba s drugim članovima kraljevske obitelji koji nisu razumjeli njegovu zabrinutost. “Što se tiče većine članova obitelji, sve kroz što je Meghan prošla, također su i sami prošli. 'Moja je žena morala proći kroz to, pa zašto bi tvoju djevojku tretirali drugačije? Zašto biste vas dvoje imatli poseban tretman? Zašto bi ona bila zaštićena?'”, kazao je parafrazirajući njihove argumente. "Rekao sam da je razlika u tome što je ovdje uključeno i rasno pitanje", dodao je.

Možda vas zanima Princ William i princeza Kate bore se sa stresom i tjeskobom: "Vrlo, vrlo teška vremena..." Rubrika Stars Stars

Iako je kraljevska obitelj tijekom prve tri epizode ostala pošteđena teških optužbi, i dalje joj se sugerira ona 'nesvjesna' rasna pristranost te odbijanje pružanja pomoći kako Meghan, tako i princezi Diani nakon razvoda od Charlesa 1992. godine. “Teško je vidjeti još jednu ženu iz svog života koju volim kako prolazi kroz ovo ludilo”, rekao je Harry. "To je zapravo situacija u kojoj imamo lovce protiv plijena. Onog trenutka kada se moja mama razvela, onog trenutka kada je napustila instituciju, bila je potpuno sama", rekao je o Diani koja je poginula u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. godine. "Da, možda je bila jedna od najutjecajnijih, najmoćnijih žena na svijetu, ali je bila potpuno izložena ovome", zaključio je.
 

"Odgajala me druga obitelj"

Meghan se također obrušila na kraljevsku obitelj optuživši je da se nije suprotstavila negativnim medijskim izvješćima o njoj, priznavši da je cijelo iskustvo bilo užasno, a Harry se na to nadovezao optuživši obitelj da je namjerno ignorirala rasističke prizvuke u izvješćima. U prilog tome spomenut je i rasistički broš koji je nosila princeza Michaela od Kenta na događaju kojem je Meghan prisustvovala 2017. godine. "Stvar s nesvjesnim predrasudama zapravo nije ničija krivnja. Ali jednom kada se na nju ukaže, ili vas se identificira kao nekoga tko ih ima, tada to trebate ispraviti", poručio je Harry te ponovno istaknuo kako se srami zbog toga što je 2005. fotografiran u nacističkoj uniformi na maskiranoj zabavi, nazivajući to 'vjerojatno jednom od najvećih pogrešaka u njegovom životu'.

Osim serije optužbi na račun medija i onih nekoliko usmjerenih prema kraljevskoj obitelji, Harry se prisjetio i svog djetinjstva, ali i teških tinejdžerskih godina, nerijetko s paparazzima u pratnji. Spomenuo je tako da je utočište pronalazio u čestim putovanjima u Afriku dodavši, vidno ogorčen na svoju krvnu obitelj, kako "ima drugu obitelj vani, grupu prijatelja koji su ga doslovno odgojili." One najsočnije detalje i dijelove priče par je očigledno sačuvao za posljednje tri epizode koje će biti objavljene 15. prosinca, a što je svega par tjedana uoči jednako željno iščekivanog objavljivanja njegovih memoara 'Spare'.

Photo: Netflix

Komentari 0