Stars

Odbrojavanje je počelo! Prvi trailer za film o Davidu Bowieju izgleda i više no obećavajuće

  • 'Moonage Daydream' prvi je film o Davidu Bowieju napravljen uz dopuštenje njegovih nasljednika
  • Redatelj filma je Brett Borgan koji je režirao i dokumentarac o Kurtu Cobainu - 'Cobain: Montage of Heck'
  • 140 minuta filma ispunjeno dosad neviđenim arhivskim snimkama Bowieja iz svih razdoblja karijere 

Neon je napokon predstavio prvi potpuni trailer za dokumentarac ‘Moonage Daydream’ o liku i djelu Davida Bowieja i moramo priznati da izgleda sjajno. Inače, ovo je prvi film o Bowiejevoj karijeri koji je odobren od strane njegovih nasljednika i, a donosi pozamašnu količinu do sada neobjavljenih arhivskih snimki koje prate dugu i bogatu karijeru legendarnog glazbenika.

Kate Winslet Možda vas zanima Kate Winslet glavna je zvijezda nove serije na HBO-a, 'The Palace' i jedva je čekamo pogledati! Rubrika Life&style Life&style

I sam se David Bowie kroz arhivske snimke u dijelovima filma pojavljuje kao narator. ‘Tijekom svoje karijere, kroz generacije, Bowie nas je učio da su naše razlike ono u čemu leži naša snaga. S Moonage Daydreamom, Bowie nam daje putokaz kako preživjeti 21. stoljeće, pozivajući publiku da slavi njegovu ostavštinu i trajan utjecaj kao nikada prije’, stoji u Neonovom obraćanju.

Ana de Armas kao Marilyn Monroe Možda vas zanima Glumica Ana de Armas je tako nalik na Marilyn Monroe u teaseru filma 'Plavuša' Rubrika Stars Stars

Brett Morgan koji je režirao i dokumentarac ‘Cobain: Montage of Heck’ režirao je i ovaj film, a priznao je da su mu bile potrebne pune dvije godine samo da prođe kroz sve Bowiejeve prikupljene snimke. Budući je u pitanju ekskluzvni sadržaj koji su do sada tek rijetki sretnici imali prilike vidjeti, ovdje svakako vrijedi ona 'bolje ikad nego nikad’. 

Baš kao što je život Davida Bowieja, koliko god je bio eksponiran kao glazbenik, bio obavijen velom misterije, ista sudbina prati i nastanak ovog filma pa obožavatelji još uvijek ne znaju što od njega točno mogu očekivati. No, budući je riječ o umjetniku koji je od najranijih dana svoje karijere sa svakom novom fazom stvaranja postajao nova ličnost, poigrabao se (bi)seksualnošću, izdavao albume i pjesme koje su puno puta bile smatrane kontroverznima kao i on sam, možemo očekivati da film nikoga neće razočarati. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Fokus filma, kako i sam trailer otkriva, je na tome kako je Bowie promijenio tijek glazbene kulture diljem svijeta te kako je izazivao i rušio društvene i rodne norme puno prije nego što je svijet bio spreman govoriti o tome. I samo je ime filma simbolično budući se istoimena pjesma našla na albumu kojim je Bowie svijetu predstavio jednu od svojih najpoznatijih ličnosti - Ziggyja Stardusta odnosno biseksualnog izvanzemaljca koji će spasiti Zemlju od nadolazeće propasti. Nakon Ziggyja, svijet je upoznao i Aladdina Sanea, Halloween Jacka, The Thin White Dukea i u konačnici The Blind Propheta, svaku od ličnosti pomno promišljenu i stvorenu od strane glazbenika čiji su pogledi na svijet, kao i glazbeni i modni izričaj bili daleko ispred vremena u kojem je živio. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

‘Možda je nekoliko stvari u filmu zbog kojih glazbenikovi nasljednici nisu sretni što su tamo. Ali dopustili su mi da moja bude zadnja i nikada mi nisu rekli da moram uključiti neku pjesmu ili napraviti bilo kakve izmjene. Od samog početka njihov je stav bio: Ovo nije Davidov film. On ga neće vidjeti. Ovo je David Bowie u režiji Bretta Morgana. Učini ga svojim’, zaključio je Brett priznavši kako je David Bowie najbolje moguće društvo koje je tijekom karantene dok je film nastajao mogao imati. 

Možda vas zanima Jason Momoa otkrio na Instagramu - Ben Affleck se vraća kao Batman u novom Aquamanu Rubrika Life&style Life&style

Ako još nisi, svakako si dodaj podsjetnik da film u kina i IMAX-e diljem svijeta napokon stiže 16. rujna jer nam ovo miriše na poslasticu koju nipošto ne želiš propustiti!

Photo: Shutterstock

Komentari 0