Stars

David i Iman: Najljepša ljubavna priča

Treća je obljetnica smrti velikog umjetnika Davida Bowieja, a njegova udovica Iman brižno njeguje uspomenu na ljubav svog života

Ljubavna priča Davida Bowieja i Iman svakako je jedna za pamćenje. Te kobne 2016. godine legendarni britanski roker i osam godina mlađa somalijska manekenka trebali su proslaviti 24. godišnjicu braka. Međutim, sudbina se okrutno poigrala s njihovim životima jer je David preminuo 10. siječnja, u 69-oj godini života, nakon 18 mjeseci borbe s rakom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#BowieForever

Objavu dijeli IMAN (@the_real_iman)

Njihova ljubavna priča započela je 1990. godine, na spoju na slijepo, a Iman je često naglašavala kako se zaljubila na prvi pogled i to ne u Davida Bowieja, već u pravog Davida Jonesa. Bowie je pak u jednom televizijskom intervjuu rekao kako je "njihova privlačnost bila momentalna i magična" te da "danima nakon prvog spoja nije mogao spavati od uzbuđenja". Vjenčali su se 1992. godine, nakon nešto manje od dvije godine ljubavi u romantičnoj Toskani. O njihovom vjenčanju se tada naveliko pisalo, bili su IT par, bili su prekrasni. 
"Da će biti moja supruga, ja sam od početka znao u svojoj glavi, to je bilo gotovo. Nikada nisam bio toliko strastven i siguran u ništa do tada. Znao sam da je ona ta", rekao je tada Bowie o njihovom braku.

Rock zvijezda i top model 15. kolovoza 2000. dobili su svoje prvo zajedničko dijete, kćer Alexandriu Zahru Jones. Oboje su iz prvih brakova već imali po jedno dijete (on sina Duncana iz braka sa manekenkom Angelom Bowie, a ona kćer Zulehku iz braka s košarkašem Spencerom Haywoodom). 

 

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Prije njegove smrti, par je u lipnju 2015. proslavio 23 godine braka i bili su upravo jedan od onih dugovječnih slavnih parova o čijem se osobnom životu se jako malo znalo, koji su svoju intimu držali intimnom. Rijetko je Bowie komentirao svoju obitelj i svoj brak, ali kada bi novinari i uspjeli nešto izvući od njega, bile su to samo riječi hvale:
"Pomislili bi ste da je brak rock zvijezde i supermodela najbolja stvar na svijetu. I je." I Iman je u showu Natea Berkusa 2010. potvrdila koliko su ona i David sretni: "Moj brak je upravo onako fantastičan kako i izgleda. David je zabavan, jako znatiželjan i toliko sam sretna jer svakodnevno učim od njega."

Možda vas zanima 7 razloga zbog kojih će nam Elvis uvijek nedostajati Rubrika Stars Stars
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli IMAN (@the_real_iman)

Od dana njegove smrti pa sve do danas, Iman gotovo svakodnevno na svom Instagram profilu dijeli fotografije posvećene Bowieju. Nikada ga nije preboljela, još manje zaboravila. Pokrenula je pokret na društvenim mrežama pod heštegom #BowieForever kojim želi zauvijek održati Davida živim u srcima i sjećanjima brojnih fanova i nadolazećih generacija...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli IMAN (@the_real_iman)

Prije dva dana, povodom njegova 72. rođendana, pokrenuta je i mobilna aplikacija proširene stvarnosti jednostavno nazvana David Bowie, u kojoj njegovi obožavatelji mogu prošetati kroz virtualni Bowie muzej, pogledati 56 originalnih kostima, poslušati 38 hit singlova, pogledati 23 video spota i live nastupa te prelistati album od 50-tak fotografija. U projektu je sudjelovala i sama Iman te ekskluzivno za korisnike mobilne aplikacije otvorila njihove privatne obiteljske albume i kolekciju Davidovih kostima. 

I bez društvenih mreža i bez heštegova, lik i djelo Davida Bowieja pamtit ćemo zauvijek. Njegovi glazbeni otisci nikada neće nestati, čak ni izblijediti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli IMAN (@the_real_iman)

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0