Stars

Od života na dnu, preko turbulentne veze s Kate Moss do pakla droge! Biografija Petea Dohertyja čita se u dahu

  • Na vrhuncu karijere Pete Doherty redovito je bio na naslovnicama tabloida zbog burnog života i jednako burne veze s Kate Moss
  • Njegova autorizirana biografija ‘A Likely Lad’ donosi iscrpne detalje o njegovom životu, uključujući i pregršt sočnih detalja o vezi njega i Kate
  • Danas, kada je već nekoliko godina čist, odlučio je ispričati apsolutno sve, bez imalo uljepšavanja

Sredinom 2000-tih Pete Doherty bio je popularan u toj mjeri da je bilo dovoljno vidjeti njegovu siluetu da bi ga se prepoznalo. Kao i njegova prijateljica Amy Winehouse, nije silazio s naslovnica tabloida, kako zbog gotovo svakodnevnih problema s drogama i bježanja iz sudnice, tako i zbog veze s jednom od najpopularnijih manekenki ne samo tog vremena, nego i povijesti mode uopće - Kate Moss. 

Možda vas zanima 'Živimo svoj san': Put do globalnog uspjeha banda Måneskin Rubrika Stars Stars

Prijetnja za mladež

Od sufrontmana Libertinesa koje su predani fanovi obožavali, Pete je u kratkom roku uspio postati gotovo karikaturna prijetnja mladeži i visoko rizični faktor za javno zdravstvo kojeg je sklonost ka samouništenju odvela ravno do dna te ga koštala veze sa slavnim modelom, glazbene karijere, a umalo i života. 

Droga je Kate koštala ugovora s H&M-om, a Petea veze s Kate

Kate i on medijima i javnosti su bili izuzetno zanimljivi i atraktivni, no njihova je veza veliku većinu vremena bila u najmanju ruku disfunkcionalna. Pete je redovito bio pod utjecajem droga, zbog čega su privatne fotografije s njegovog mobitela nerijetko završavale u tabloidima. Iako ih nije objavljivao on, ljudi kojima je bilo stalo isključivo do publiciteta i kojima je bio okružen koristili su svaku priliku da se dokopaju sočnih materijala. Jedan od uvjerljivo najgorih incidenata bio je kada je u javnost procurila fotografija Kate kako šmrće kokain, a što ju je u konačnici koštalo ugovora s H&M-om od kojeg je trebala zarađivati 4 milijuna funti godišnje. Njezini su je agenti natjerali da ode na odvikavanje, a nakon čega je trebala prekinuti sve veze s Peteom.

Sastanci u tajnosti: "Privlačili smo jedno drugo"

To se naravno nije dogodilo, iako je Kate bila razočarana što Pete nije, kao što su se dogovorili, dovršio svoje odvikavanje. Nakon toga su se svejedno i dalje viđali, uglavnom na lokacijama koje je Kate birala i gdje bi se vidjeli na nekoliko sati, bez da itko za to zna. ‘Privlačili smo jedno drugo. Zaista sam je volio i znam da je i ona voljela mene - samo je bio sav taj nered između nas, sa svim njezinim kaosom i mojim kaosom. Ponekad smo samo trebali vidjeti jedno drugo. Uglavnom, ona bi puknula prstima i ja bih dotrčao’, opisao je Pete dinamiku na izdisaju njihove veze.

Biografija Petea Dohertyja | Autor: Pr Pr

Stradao je i plišani medo...

Pete je Kate u međuvremenu prebolio, no no današnjeg dana nije prežalio Gibsonovu gitaru koju mu je u naletu bijesa razbila u komade, kao ni malenog medvjedića Pandyja kojeg je uvijek nosio sa sobom i za kojeg je bio iznimno privržen, a kojeg je Kate polila benzinom i zapalila.

Album Renaissance pjevačice Beyonce Možda vas zanima Na novom albumu Renaissance Beyoncé je Jay-Z-ju oprostila nevjeru, a poslala je poruku i svojim suparnicama Rubrika Stars Stars

Iako se neki danas zgražaju nad njegovim likom, uglavnom zbog viška kilograma koje je posljednjih godina nabacio, Pete se pohvalno uspio izvući iz ponora te spasiti ono što je od njegove glazbene karijere ostalo. Svatko s dva zdrava oka reći će kako je najbolje izgledao upravo kada je bio na vrhuncu popularnosti, no vrlo je vjerojatno da nikada u svojoj odrasloj dobi nije bio zdraviji nego što je danas.

Biografija bez cenzure

Izvukao se iz pakla, no taj put nije bio nimalo lagan, a pregršt detalja o najranijim danima mladosti i karijere te svim usponima i padovima tijekom više od 60 sati razgovora ispričao je piscu Simonu Spenceu koji je i sastavio Peteovu autoriziranu biografiju ‘A Likely Lad’. Simon je kompletnu Peteovu priču posložio kronološki, no nije stavljao riječi u Peteova usta. Kako je i sam Pete u predgovoru napomenuo, kada se upustio u cijeli proces bio je čist više od godinu dana, lucidan i napose iskren po pitanju apsolutno svega, pa čak i priznanja da je u jednom trenutku želio biti ‘najs*ebanija osoba na svijetu’. 

Ako te ikada zanimalo kako izgleda ‘sex, drugs and rock’n’roll’, pregršt detalja bez imalo uljepšavanja ćeš pronaći upravo u ovoj knjizi za koju ide najtoplija preporuka. I garantiramo da ćeš je progutati u jednom dahu!

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0