Stars
Album Renaissance pjevačice Beyonce

Na novom albumu Renaissance Beyoncé je Jay-Z-ju oprostila nevjeru, a poslala je poruku i svojim suparnicama

  • Beyoncé je objavila sedmi studijski album naziva Renaissance na kojem su brojne suradnje s poznatim zvijezdama, standardno uključujući svog muža repera Jay Z-ja
  • I dok je u prošlom albumu Lemonade pjevala o muževoj nevjeri, čini se kako mu u Renaissance sve oprašta i kako je njihova ljubav jača nego ikada
  • A svojim je eventualnim suparnicama stihom poručila: "Ja sam jedna jedina, ja sam broj jedan, ja sam jedina. Nemojte čak ni gubiti vrijeme pokušavajući se natjecati sa mnom."

Queen Bey se vratila. Prije dva dana Beyoncé je izbacila svoj sedmi studijski album pod imenom Renaissance. Album je izašao 6 godina nakon njenog posljednjeg albuma Lemonade u kojem je pjevala o nevjeri supruga Jay Z-a i stanovitoj "Becky with a good hair" kada se mjesecima nagađalo o kome je riječ. 

Možda vas zanima Najbolji Netflix filmovi u 2022: Ovih 25 naslova vrijedi pogledati i dva puta! Rubrika Life&style Life&style

Album Renaissance snimao se gotovo tri godine, tijekom pandemije. Za razliku od prethodnog video albuma, Beyoncé se ovoga puta odučila udaljiti od videa kako bi slušatelji mogli neometano uživati u pjesmi i zvuku. LP sa 16 pjesama, prvi dio "projekta od tri čina", uključuje glavni singl "Break My Soul", kao i pjesme s doprinosima Jay-Z-ja, Skrillexa, 070 Shakea, The-Dreama, Drakea i drugih. Album uključuje i dvije pjesme s gostujućim vokalima: reggae umjetnik Beam rođen na Jamajci pojavljuje se na pjesmi “Energy”, dok su Grace Jones i Tems posudili svoje glasove za “Move”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Beyonce je svoj album i rad na njemu komentirala objavom na Instagramu: "Stvaranje ovog albuma omogućilo mi je mjesto za sanjarenje i pronalaženje bijega tijekom strašnog vremena za svijet. Omogućio mi je da se osjećam slobodno i pustolovno u vrijeme kada se malo što drugo pomicalo. Moja je namjera bila stvoriti sigurno mjesto, mjesto bez osude. Mjesto bez perfekcionizma i pretjeranog razmišljanja. Mjesto za vrištanje, oslobađanje, osjećaj slobode. Bilo je to prekrasno putovanje istraživanja. Nadam se da ćete pronaći radost u ovoj glazbi. Nadam se da će vas inspirirati da oslobodite mrdanje u sebi. Ha! I da se osjećate jedinstveno, snažno i seksi kao vi."

U nastavku možeš poslušati Renaissance u cijelosti.

U Lemonade ga optuživala za prevaru, u Renaissance mu sve oprašta?

Činjenica je da pjevačica i producentica Beyonce i reper i proucent Jay-Z imaju jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih brakova u showbiznisu. Par je zajedno 21 godinu, a oženili su se 2008. Tijekom dva desetljeća njihovu idilu povremeno su narušavala govorkanja o Jay Z-jevim nevjerama koje je reper kasnije i sam priznao. Iste glasine je još više rasplamsala sama Beyonce kada je nevjeru odlučila adresirati u albumu Lemonade. 

7 najljepših lokacija u Hrvatskoj na kojima su snimljeni slavni filmovi i serije

Sedmi LP američke superzvijezde govori o tome kako je popravila njihovu romansu i bavi se glasinama o varanju - plus zloglasni incident s liftom u kojem je njezina sestra fizički napala Jaya.

Osvrćući se na kritike oko njihove veze u posljednjih šest godina, u pjesmi Plastic Off The Sofa, Beyonce pjeva: “Ne treba nam prihvaćanje svijeta. Prestrogi su prema meni, prestrogi su prema tebi, dečko."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Također se čini da pokazuje nježniju stranu prema Jayu, za kojeg se udala na strogo tajnom i intimnom vjenčanju 4. travnja 2008. — četvrtog dana četvrtog mjeseca, u čast njihovog omiljenog broja. Beyonce pjeva:

“Čovječe, znam da si ne možeš pomoći nego biti svoj u mojoj blizini, svoj u mojoj blizini. I znam da nitko nije savršen pa ću te pustiti, pustiti ću te. To je način na koji nosiš svoje emocije na oba rukava, sve do lica koje napraviš kad ti kažem da sam morala otići."

Beyonce se u albumu također dotaknula žena s kojima je Jay-Z navodno bio u pjesmi Alien Superstaru, pjevajući kako se nitko ne može približiti njihovoj kemiji.

"Ja sam jedna jedina, ja sam broj jedan, ja sam jedina. Nemojte čak ni gubiti vrijeme pokušavajući se natjecati sa mnom. Nitko drugi na  ovom svijetu ne može razmišljati kao ja. Uvrnuta sam, kontradiktorna sam, držim ga ovisnim.” U čitavom albumu Beyoncé analizira njihov odnos i svoju ljubav prema mužu koja je, čini se, jača nego ikada, unatoč svim usponima i padovima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Pjevačica je objavila Renaissance samo nekoliko dana nakon što ju je časopis Rolling Stone proglasio "najvećom svjetskom živućom zabavljačicom" koja se može pohvaliti s čak 28 Grammyja.

Photo: Instagram@beyonce

Komentari 0