Stars

Ova stranica pokazuje kako bi danas izgledale neke od prerano preminulih zvijezda

  • Tehnologija je moćna stvar, a danas je pomoću AI moguće vrlo realno predvidjeti kako ćemo izgledati za 20, 30 ili više godina
  • Stranica Histroricly objavila je videa poznatih glazbenika koji su preminuli mladi te kako bi oni izgledali danas
  • Kako ti se čine?

Brojni veliki umjetnici preminuli su vrlo mladi, iako su do tada već bili svjetski poznati. Ponekad se zapitamo kako bi danas izgledali, bi li još pjevali, bi li ostali legendarni kakvi su nekada bili? Grafička dizajnerica koja stoji iza YouTube stranice Historicaly, gdje možeš naći zabavne i zanimljive videe o povijesnim osobama i događajima, pokušala je odgovoriti na jedno od tih pitanja.

Između ostalog sadržaja, tu je i nekoliko videa gdje je autor koristeći tehnike progresije dobi, animacije i editiranja, pokušao prikazati kako bi danas izgledali poznate osobe koje su davno preminule. Iako je danas, uz sve estetske operacije i tretmane, teško predvidjeti tko bi kako izgledao sa 60 ili 70 (uzmi za primjer Madonnu), ovako bi nekako izgledali ti ljudi da su prirodno ostarili i da su imali prilike doživjeti tu dob.

Amy Winehouse

Britanska pjevačica Amy Winehouse koja je osvojila svijet svojim posebnim glasom i stilom, umrla je u 27. godini te tako pripada takozvanom "Klubu 27" - kako su nazvali poznate glumce i pjevače koji su nas napustili u ovoj godini života. Prema AI tehnologiji, ovako bi Amy izgledala danas, sa 39 godina.

 | Autor: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

2Pac

Legendarni reper, 2Pac ubijen je 1996. kada je imao tek 25 godina, a oko njegove smrti vezane su brojne kontroverze. Nikad prežaljeni reper ovako bi izgledao danas kao 50-godišnjak.

 | Autor: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

Janis Joplin

Bluzerica moćnog glasa, Janis Joplin, rođena je 1943. godine, a premimula 1970., isto u 27. godini. Da je danas živa imala bi 79 godina i možda ovako izgledala.

 | Autor: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

John Lennon

Smrt Johna Lennona jedna je od najtragičnijih i najbizarnijih smrti u povijesti slavnih osoba. 1980. godine fan ga je upucao na stepeništu njegove zgrade i svijet je zauvijek ostao bez legendarnog pjevača koji bi danas imao 81 godinu.

 | Autor: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

Kurt Cobain

Frontmen Nirvane, Kurt Cobain, predozirao se i umro u 27. godini. Ova glazbena legenda danas bi imala 55 godina, a bi li izgledao ovako?

 | Autor:

Osim što je pomoću tehnologije pokušala dočarati kako bi danas izgledali prerano preminule glazbene legende, dizajnerica je istu stvar napravila i s nekim danas živućim osobama. Bit će zanimljivo na njima vidjeti koliko je bila blizu u predviđanjima.

 | Autor: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

 | Autor: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

 

 

Photo: screenshot instagram

Komentari 0