Stars

Neobičan raspored spavanja Kate i princa Williama iznenadio je mnoge: "Zar oni stvarno tamo spavaju?"

  • Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea sa svojom djecom žive u palači Kensington u Londonu
  • Raspored prostorija unutar rezidencije zbunio je brojne kraljevske obožavatelje
  • Kate i William također imaju i odvojene spavaće sobe, što je česta pojava u kraljevskim krugovima

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea veći dio godine provode u svojoj londonskoj rezidenciji, palači Kensington sa svoje troje djece, princom Georgeom, princezom Charlotte i princom Louisom.

Iako je Kensington njihova glavna rezidencija u Londonu, vrijeme znaju provoditi i na drugoj lokaciji, na seoskom imanju u Norfolku, Anmer Hall.

U palači Kensington princ William i Kate Middleton stanuju u stanu pod brojem 1A, a nedavno je otkriven i njihov raspored spavaćih soba, koji je iznenadio mnoge obožavatelje kraljevske obitelji. Također je i potaknuo pitanja o zajedničkom životu obitelji.

Raspored prostorija ove kraljevske rezidencije pokazuje kako Kate i William imaju dvije glavne spavaće sobe, no njihove lokacije u kući zbunila je brojne fanove, budući da su obje spavaće sobe smještene u prizemlju.

Jedan od komentara je bio: „Kate i William spavaju u prizemlju… zar se stvarno nisu mogli smjestiti u jednu od 20 soba na katu?“
Većina prosječnih domova spavaće sobe po rasporedu ima na višim katovima kuće, no u rezidenciji vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, ti su katovi rezervirani za njihovo osoblje.

Njihovo osoblje uključuje i kraljevsku dadilju Mariju Teresu Turrion Borrallo, koja u punom radnom vremenu radi za vojvodu i vojvotkinju i brine za njihovu djecu, osmogodišnjeg princa Georgea, šestogodišnju princezu Charlotte i trogodišnjeg princa Louisa.

Iako je mnogima neobično što postoje dvije glavne spavaće sobe za jedan par, u kraljevskim krugovima i među aristokracijom to je sasvim normalno.

Možda vas zanima Što izbor omiljenog pića princa Williama i Kate Middleton otkriva o njihovom braku? Rubrika Stars Stars

Rođakinja princa Phillipa, Lady Pamela Hicks objasnila je kako su aristokrati “oduvijek imali odvojene spavaće sobe.” Pojasnila je i razlog koji stoji iza te tradicije: “U Engleskoj, viši slojevi društva oduvijek su imali odvojene spavaće sobe. Ne žele da im smeta nečije hrkanje ili da se netko tijekom noći stalno pomiče i ometa im san.”

“Ipak, kad to poželite, uvijek možete i dijeliti sobu zajedno. Lijepo je imati mogućnost odabira.”

Iako obožavatelji kraljevske obitelji nisu imali priliku vidjeti izgled dijela rezidencije u kojem su spavaće sobe, kao ni unutar njih, u pojedine druge dijelove njihova doma ipak su dobili uvid.

Prilikom posjeta Baracka i Michelle Obame, 2016. u javnosti su objavljene fotografije bivšeg američkog predsjedničkog para u domu princa Williama i Kate Middleton.

Njihov salon, odnosno prostorija u kojoj ugošćuju posjetitelje tipična je za jednu palaču, s namještajem cvjetnog uzorka, zlatnim detaljima i mnoštvom antikviteta.

Iako je položaj njihovih spavaćih soba neobičan, ono što je iznenađujuće normalno je da su dječje sobe opremljene najmještajem iz robne kuće IKEA.

Tako je vojvotkinja od Cambridgea 2018., prilikom posjeta Nacionalnom muzeju arhitekture i dizajna u Stockholmu, glavnom kreativnom direktoru IKEE, Marcusu Engmanu rekla kako je za uređenje sobe princa Georgea odabrala upravo IKEIN namještaj.

Par je isti izbor napravio i prilikom uređenja sobe princeze Charlotte. Ovaj poznati švedski brend navodno su odabrali zbog izdržljivosti njihovih proizvoda.

Možda vas zanima Kate Middleton i princ William uhvaćeni u trenutku dok zavodnički flertuju pogledima, preslatko je Rubrika Stars Stars
 
Photo: Instagram@realbryannaalexis

Komentari 0