Stars

Modni dizajner opet napada, sad mu je meta slavna mladenka

Stefano Gabbana kontroverzno je lice modne scene, a svoje neprijatelje stvara sam. Nedavno je izazvao skandal ružnim komentarom na vjenčanicu Chiare Ferragni, a prisjećamo se i ostalih celebova na koje se obrušio

Ponekad bismo uistinu htjeli napisati pokoju lijepu riječ o Stefanu Gabbani, ali čovjek nam naprosto ne daje priliku. Pored njegovih ekscentričnih medijskih izjava, ni ne stignemo pomisliti na odjeću koji dizajnira. Ovih dana opet je razbjesnio prvenstveno talijansku, a onda i svjetsku modnu scenu. Obrušio se na netom vjenčanu modnu blogericu Chiaru Ferragni. O njenom bajkovitom vjenčanju već smo pisali, ali nije zgorega ponoviti da je njeno vjenčanje proglašeno talijanskim kraljevskim vjenčanjem. Mladenka je za tu priliku odabrala čak tri Diorove vjenčanice i gotovo je nemoguće odlučiti koja je bila ljepša i elegantnija. Miljenica modne scene i brojnih dizajnera uistinu je zablistala u francuskim kreacijama, a možda je upravo odabir stranog dizajna razbjesnio Stefana Gabbanu, čovjeka koji je talijansku modnu scenu neupitno obilježio zauvijek.

Kada je britanski Harper's Bazaar objavio sliku Ferragni na svom Instagramu i čestitao joj na vjenčanju, Gabbana je iskoristio priliku da iskali bijes pa je ispod napisao samo: ''jeftino''. Mudro je odabrao mjesto na kojem će komentirati pa je vijest odjeknula kao bomba. Ispod slike su ga napali brojni obožavatelji, a većina ih je zaključila kako je samo ljubomoran jer It djevojka nije odabrala njegov dizajn. 

 

A post shared by stefanogabbana (@stefanogabbana) on

Chiara i Stefano u prošlosti su surađivali, ali zadnji spomen imena Dolce&Gabbana na njenom blogu potječe iz 2013. godine.  Očito su se dizajneri i Chiara posvađali. Prije nekoliko godina, Chiara je bila pozvala na predstavljanje torbe Miss Sicily Dolce&Gabbane. Ona je zauzvrat tražila tu torbu na poklon, a oni su joj je odbili dati. Otada nije bila pozvana na niti jedan njihov događaj te se nije pojavljivala u javnosti u njihovom dizajnu. Ne znamo tko je tu u pravu, ali nije ni bitno. Pljuvanje nečije vjenčanice nije lijepo i o tome nema daljnje rasprave. U nekoj drugoj situaciji, Gabbani bismo još jednom progledali kroz prste, ali ovo uistinu nema oprosta. Uostalom, publika mu je dugo i opraštala. Polovicom lipnja dizajner je imao još jednu cyberbullying situaciju. Tada se, podsjećamo, okomio na Selenu Gomez. Nakon što je na Instagram profilu The Catwalk Italia objavljena slika mlade pjevačice, Stefano je u komentaru bio vrlo jasan. Napisao je da je Selena uistinu ružna. 

Možda vas zanima Stefano Gabbana možda je odličan dizajner, ali vrijeđanje mu teško možemo oprostiti Rubrika Stars Stars
 

A post shared by IN Life (@inlife.al) on

I tada ga je, dakako, dočekala horda razjarenih fanova, ali očito svoju lekciju nije naučio. Također u lipnju, okomio se na svoju bivšu muzu Kate Moss. Kada se na profilu The Catwalk Italia objavljena slika Kate u YSL haljinici, voditelji profila pitali su publiku sviđa li im se. ''Ne.''- poručio je Gabbana tada. Nikome nije bilo posve jasno zašto se namjerio baš na Kate koja je njegov dizajn nosila rado i često, ali ego očito ne bira.

Ako si mislila da je to kraj, moramo te razočarati. Prošle godina na meti mu se našla i Lady Gaga. Ismijavao je njeno tijelo za vrijeme nastupa na Super Bowlu. Iako je nemoguće pronaći što je to točno rekao, njegova javna isprika još je uvijek prisutna na njegovu profilu. 

 

A post shared by stefanogabbana (@stefanogabbana) on

''Znam da je čudno, ali ovo je napokon REALNA, neretuširana stvar. Istina, normalnost... Jučer sam i ja to kritizirao, ali razmislio sam i shvatio da sam pogriješio.'' - napisao je uz sliku tijela Lady Gage u krupnom planu. Dovoljno je neobično što se uopće ispričao, ali to ne može učiniti da se ovakva stvar zaboravi. Lady Gagin nastup ušao je u povijest, a od Gabbane bi se očekivalo da na neki način ipak razumije umjetnost i zna prepoznati velike umjetnice. Ipak, nije zlato sve što sija! Posljednja osoba na crnoj listi je - Victoria Beckham.

Povodom njenog 44 rođendana, Vogue Brazil uputio joj je čestitku na Instagramu. A Gabbana je iskoristio priliku da joj rođendan čestita - s tri palca dolje. Da, već znamo da je ne smatra dizajnericom, ali mogao je biti dovoljno dostojanstven da je poštedi na njen rođendan. Nakon ove poduže crne liste, pitamo se što mu je uopće u opisu posla - dizjner ili internetski nasilnik?!

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0