Stars

Stefano Gabbana možda je odličan dizajner, ali vrijeđanje mu teško možemo oprostiti

Stefano Gabbana napravio je možda neke od naljepših kreacija u povijesti mode, ali i neke od najvećih gafova od kad je svijeta i interneta. Posljednje - namjerio se na Selenu Gomez

Stefano Gabbana jedan je od osnivača brenda Dolce & Gabbana. Uz Domenica Dolcea, svog poslovnog i životnog partnera, 1985. godine bacio je na koljena svijet visoke mode. Postao je toliko slavan da je dospio čak i u film Blagajnica hoće ići na more. E, ako to ne znači uspjehe svjetskih razmjera, ne znam što znači. To što se spominje i u Vrag nosi Pradu je manje bitno, tamo se ionako svi kuže u modu.

Modni dvojac danas uživa u statusu zvijezde u rodnoj Italiji, ali i cijelom svijetu. Na tržište neprestano izbacuju nove linije i proizvode koji su nadišli okvire mode. Proizvode parfeme, pišu knjige i istinski su influenceri. Stefana Gabbanu na Instagramu prati više od milijun ljudi, a baš jučer je, naprimjer, objavio jednu slatku sliku:

 

A post shared by stefanogabbana (@stefanogabbana) on

Čestitao je blagdan svetog Antuna Padovanskog svima koji slave. Bilo mi je baš smiješno što je objavio istu sliku kao moj daljnji rođak koji živi u Njemačkoj, umjesto euro govori oero i sav je pametan. A onda sam shvatila da Stefano i on, osim slike na Instagramu, dijele još jednu osobinu - često komentiraju druge ljude na neprihvatljiv način koji graniči s krajnjim bezobrazlukom.

Općepoznato je da Stefano voli biti ekscentrik, čak i kad je to kilometrima daleko od dobrog ukusa. Pokačio se već s Kate Moss i Miley Cyrus

 

A post shared by stefanogabbana (@stefanogabbana) on

Jučer je pronašao novu žrtvu za cyberbullying. Ovaj put okomio se na Selenu Gomez. Nakon što je na Instagram profilu The Catwalk Italia objavljena slika mlade pjevačice, Stefano je u komentaru bio vrlo jasan. Napisao je da je Selena uistinu ružna. Ni manje ni više, proprio brutta.

Složio se i s drugim komentarom u kojem ju se usporedilo s psom. Naravno, horda njenih fanova naletjela je na njega drvljem i kamenjem, ali ne možemo reći da nije zaslužio. Selena se još uvijek nije oglasila, ali ako se javi - mogao bi nastati rat jači od Bačić-Šimleša. 

 

A post shared by IN Life (@inlife.al) on

Ovo je svijet u kojem vlada sloboda govora i mišljenja. Srećom ili ne, svatko ima pravo reći i komentirati što želi, neovisno o tome kako bi se to moglo odraziti na živote ostalih ljudi. Ovo je jedan od trenutaka kada ozbiljno propitujem izjavu pisca i estetičara Umberta Eca koji je 2015. godine rekao da su društvene mreže dale pravo glasa gomili koja je prije pričala samo u kafiću, nakon čaše vina, i nije mogla prouzročiti veću štetu. 

Stefano Gabbana već je proživio pokušaje bojkota brenda nakon što je rado i često odjevao Melaniju Trump tijekom Donaldove predsjedničke kampanje. Taj potez pretvorio je u novi izvor zarade za svoj brend, zahvaljujući majcama s natpisom Boycott Dolce Gabbana. Možda sad traži istog vraga da ponese Dolce&Gabbanu.

 

A post shared by Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) on

U redu, shvatili smo već da je u svijetu mode važan i nezaobilazan, ali sve ima svoje granice. Uostalom, nije tajna da se ljepota krije u oku promatrača. Duboko vjerujem da su rijetki su oni koji su nakon ovih komentara propitali ljepotu Selene Gomez. Puno više je onih koji su propitali Stefanove manire na koje se tako često poziva.  

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0