Stars

Lucija Lugomer za miss7: Ne planiram odlazak s Instagrama, ali želim se vratiti stvarima koje me stvarno vesele

  • Lucija Lugomer objavila je post o tome kako se zasitila Instagrama
  • U razgovoru nam je otkrila kako joj je dosta osjećaja konkurencije i da se posvećuje stvarima koje je čine sretnom
  • ''Što ne želim gledati kod drugih, neću ni sama objavljivati'' - objasnila je Lucija koja se ne boji da će izgubiti prilike za zaradu 

Društvene mreže ponekad mogu biti pravi otrov za ljudski duh te izazivati više stresa nego zadovoljstva. S brojem pratitelja često raste i osjećaj odgovornosti, sumnje i razvija se osjećaj nesigurnosti, a sve te elemente odavno su dokazali i psiholozi. Da se s tim fenomenom susreću i Instagram zvijezde dokaz je nova objava Lucije Lugomer, najpoznatijeg hrvatskog plus size modela. Lucija je u posljednje vrijeme manje aktivna na društvenim mrežama, a jučer je u dugačkom postu objasnila i zašto izbiva s mreže na kojoj je prati gotovo 13 i pol tisuća ljudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer_plussizemodel) on

"Teško je nositi ovaj tempo"

''Draga moja ekipo, kako ste? Nešto se slabo družimo zadnjih tjedana, a pogotovo otkako ne radim Instastorye, je l’da? Osjećam se dužnom biti vam ’barem’ iskrena te sam dobila dosta vaših poruka: ‘Gdje si? Kako si? Što se dešava?’. A vi ste opet puni razumijevanja i na tome vam puno hvala. Stvarno ste najbolji na svijetu!! Jednostavno sam odlučila da ću usporiti s ovim poslom - odnosno, poslovnim djelom ove priče. Može se reći kako sam se nekih stvari uistinu zasitila. Ovaj posao nosi divne priče, ali i one manje divne. Iziskuje užasno puno živaca, fejk smijanja, lažnih prijateljstava, konstantnog dokazivanja, trošenja novaca na totalno bespotrebne stvari, plitkog razmišljanja, pritiska da moraš pratiti tempo koji ti ustvari uopće ne odgovara i ne opisuje te kao osobu. Instagram je postao slinjenje za tuđim životom zato što, na prvu, sve izgleda tako glamurozno, prekrasno i savršeno. Moj život nije takav i ne želim takvu poruku slati NIKOME! U par navrata do sada sam vam otvoreno govorila kako njegujem svoj privatan život od prvoga dana, van ovog javnog, a u njemu se trenutno dešava baš puno toga. Teško je nositi ovaj tempo, a ujedno živjeti očigledno jednostavnijim načinom života u mom privatnom smislu. Shvatila sam kako sam ovdje uvijek našminkana, gotovo uvijek sređena, a ja jednostavno nisam baš uvijek ta žena. I ja sam žena koja bi najrađe u dućan otišla u pidžami, ako me razumijete. Svašta nešto lijepoga mi se dešava, stoga želim biti maksimalno osviještena i posvećena tim događajima. Odlučila sam da želim smanjiti poslovni dio svega ovoga i vratiti se prvobitno onome kako je i nastao ovaj profil - mojim novostima koje čine moj maleni dnevnik, a vi ste ga odlučili pratiti. Ako to znači da ću zarađivati manje - neka. Barem ću imati svoj mir, a to za mene NEMA cijenu. Tu sam ja, ne odlazim, ali je moj tempo drugačiji nego što je bio te vam hvala što moju odluku razumijete i poštujete'' - napisala je Lucija i dodala kako je dobro te da nije trudna. 

Možda vas zanima Radiš li ovo dok se gledaš u zrcalo? Psihologinja objašnjava koliko samokritičnost može biti opasna i kako je pobijediti Rubrika Život Život
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer_plussizemodel) on

"Posvećujem se sebi"

Lucija je, dakle, odlučila malo usporiti, a mi smo je nazvali da s njom porazgovaramo o Instagramu, njenim hobijima i planovima za budućnost. Za početak, pitali smo je čime se bavi sada kada je smanjila prisutnost na popularnoj društvenoj mreži. ''Posvećujem se stvarima koje istinski volim i u kojima mi ne treba nikakva potvrda. Vraćam se starijim, jednostavnijim hobijima i tako se posvećujem sebi. Volim crtanje, fotografiranje i planinarenje'' - rekla je Lucija te nam potvrdila da ipak neće potpuno obrisati svoj Instagram profil. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer_plussizemodel) on

Lažna i izmanipulirana konkurencija

Što je točno uzrokovalo njeno zasićenje iz samog posta bilo nam je nejasno pa smo je zatražili dodatno objašnjenje. ''Konkurencija je dobra, potiče čovjeka, čini da stremimo boljem i bez konkurencije stvari mogu postati dosadne. Ipak, količina tih profila je malo prevelika pa se stvara osjećaj lažne i izmanipulirane konkurencije. Toga mi je dosta, iskreno. Želim se vratiti stvarima koje u meni bude iskonsku radost. To znači da, ako me ujutro veseli moja šalica čaja, slikat ću tu šalicu i objaviti je. Želim biti taj primjer ljudima. Što ne želim gledati kod drugih, neću ni sama objavljivati - napisala je Lucija koja ne namjerava razočarati svojih 13 400 pratitelja koji joj vrlo često ostavljaju lijepe komentare i komuniciraju s njom putem Instastorya. 

Možda vas zanima Je li stvarno teško raditi s prijateljicom? Rubrika Život Život
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer_plussizemodel) on

Bez obmana i neistina

S obzirom da je Lucijin Instagram istovremeno njena ljubav i njen posao, njene odluke definitivno će se reflektirati na njenu zaradu. Ipak, Lucija se raduje svojoj poslovnoj politici. ''Apsolutno razumijem zašto me pitate kako će moje odluke utjecati na moj posao s brendovima. Ni sama nisam došla do konačnog odgovora. Mislim da ću objavljivati one proizvode u koje vjerujem, koje sama doista koristim i za koje smatram da će biti dobri drugima. Preporučit ću ono što želim preporučiti. Nikada neću pristajati na neistine. Ista će politika biti s odjećom, dekorativom, preparativom i svim ostalim. Ja želim biti konačni odgovor. Želim iznositi svoje mišljenje, želim da ono reflektira konačnu sliku'' - rekla nam je manekenka koja je već u postu istaknula da se ne boji manje zarade. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer_plussizemodel) on

Lucija Lugomer već nas je više puta impresionirala svojom iskrenošću, a i ovaj potez definitivno pozdravljamo. 

Photo: Instagram @Lucija Lugomer

Komentari 0