Stars

Linda Evangelista progovorila o estetskoj operaciji koja ju je potpuno uništila: "Ne želim se više skrivati"

  • Linda Evangelista u nedavnom je intervjuu iskreno progovorila o estetskom zahvatu koji joj je uništio život
  • Na zahvat koji je alternativa liposukciji odlučila se zbog visokoga krvnog tlaka, ali sve je pošlo po krivu i nakon njega je, kako kaže, ostala trajno deformirana
  • Tvrtku je odlučila tužiti za popriličnu svotu i to zato što, kako tvrdi, nakon toga više nije mogla niti raditi. Sada je pak progovorila kako bi pomogla drugima u sličnoj situaciji

Manekenka i slavni model, Linda Evangelista, javno je progovorila o svome lošem iskustvu s estetskim zahvatom nakon kojeg je ostala fizički i psihički neprepoznatljiva.

U nedavnom je intervjuu objasnila razloge zbog kojih se dugo vremena skrivala od javnosti tijekom čega je proživljavala i tešku emocionalnu, ali i fizičku bol.

Zahvat kojem se podvrgla poznat je pod nazivom "Coolsculpting", a kaže da je zbog njega ostala "trajno deformirana", piše magazin People. Također je otkrila detalje oporavka nakon tretmana koji je odobren način zaleđivanja masnih naslaga na tijelu i koji se promovira kao manje invazivna alternativa liposukciji.

Linda Evangelista Možda vas zanima Linda Evangelista, bivši top model više ne izlazi iz kuće zbog estetskog zahvata koji ju je izobličio Rubrika Stars Stars

Protiv tvrtke je podnijela i tužbu u rujnu 2021. godine i to u vrijednosti od 50 milijuna dolara, navodeći da je bila onemogućena obavljati svoj posao nakon što je primila sedam tretmana u razdoblju od kolovoza 2015. godine do veljače 2016. godine. Objavila je to i na svome Instagramu prošle godine.

"Voljela sam biti na pisti", rekla je 56-godišnja Linda. "Sad me smrtno strah da ću naletjeti na nekoga koga poznajem. Ne mogu više ovako živjeti, u skrivanju i sramoti. Nisam više mogla živjeti u ovoj boli. Ne želim se skrivati, želim napokon progovoriti", rekla je.

Nakon nekoliko mjeseci od tretmana počela je primjećivati izbočine na tijelu, sve od brade do bedra. "Pokušala sam to popraviti sama, misleći da sam nešto krivo učinila. Došla sam do točke gdje više uopće nisam jela. Mislila sam da silazim s uma", prisjetila se. Nakon što je izbočine pokazala doktoru, dijagosticirana joj je rijetka posljedicu Coolsculptinga, koja pogađa oko 1 posto pacijenata, gdje proces zamrzavanja uzrokuje da se masno tkivo zgušnjava i širi.

"Ne gledam se u ogledalo. Ne prepoznajem se fizički, ali se ne prepoznajem niti kao osoba. Ona je nestala", priznala je Linda. Na prvi je zahvat krenula zbog povišenoga krvnog tlaka, a zatim se nastavila vraćati. "Nije mi bilo nimalo bolje", priznala je. "Izbočine su teške. Ako hodam u haljini, bedra mi se trljaju do te mjere da gotovo krvarim. Ne gledam u ogledalo. Ne izgledam kao ja", objasnila je.

Nada se da će njezino iskustvo, točnije trauma, pomoći drugima koji su proživjeli slično. "Zašto imamo potrebu to činiti svojim tijelima? Uvijek sam znali da ću ostariti. I znam da postoje stvari kroz koje tijelo prolazi. Ali ne mislim da bi to izgledalo ovako.", priznala je. "Ona je nestala", rekla je Linda Evangelista, misleći na sebe kao nekadašnjeg supermodela.

Možda vas zanima Beauty savjeti legendarne Linde Evangeliste Rubrika Life&style Life&style

Jedan od glavnih razloga zbog kojih je odlučila progovoriti je pomoć drugima i podrška koju je dobila od svojih kolegica. "Tvoja snaga i iskrena suština zauvijek će biti prepoznati", poručila joj je tada Cindy Crawford. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0