Stars
Meghan i Harry

Koliko je bogata Meghan Markle i ima li prinčeva obitelj uopće još novaca?

  • Princ Harry i Meghan Markle navodno kupuju novu kuću za golemu svotu novaca 
  • To je opet potaknulo šuškanje o 'vrijednosti' prinčevskog para 
  • Koliko doista imaju novaca, od čega žive, koliko zarađuju Meghan i Harry…

Premda se pojavilo mnogo kontroverznih nagađanja, a i trzavica na relaciji prinčevskog para i britanskog dvora, Markle je navodno zadržala neto vrijednost od 60 milijuna dolara, podijeljenih između sebe i svog supruga, princa Harryja, tvrde neki izvori. 

Možda vas zanima Ispovijest Meghan Markle: "Za njih sam bila 'bimbo', seksi i bez pameti. Išla sam na taj posao s grčem u želucu" Rubrika Life&style Life&style

Premda joj je brak s princem donio titule vojvotkinje od Sussexa, grofice od Dumbartona i barunice Kilkeel, Markle je u brak ušla s vlastitim novcem i karijerom - i neto vrijednošću od 2 milijuna dolara kad su izašli pred oltar. Premda za nekoga bogatstvo, neusporedivo je s onim koliko je Harry imao i koliko je potencijalno mogao dobiti. Međutim, par koji se početkom 2020. razdvojio od kraljevske obitelji, odrekao se prava na novac koji je Harry primao preko svoje kraljevske loze.

U ožujku 2020. princ Harry rekao je Oprah Winfrey da su on i Markle financijski odsječeni od kraljevske obitelji i da se oslanjaju na navodno 13 milijuna dolara, svote koju je princ Harry naslijedio od princeze Diane. Međutim, od tada je par ipak skupio i nevjerojatno vlastito bogatstvo.

Nakon što su napustili kraljevsku obitelj i preselili se u Kaliforniju gdje je živjela Markle, potpisali su petogodišnji produkcijski ugovor vrijedan 100 milijuna dolara s Netflixom za proizvodnju igranih filmova, programa za djecu i dokumentaraca. Međutim, nije poznato kada i koliko novaca će dobiti ili su dobili odjednom. Također su potpisali ugovor sa Spotifyjem za 18 milijuna dolara za proizvodnju i hosting podcasta. Premda detalji ugovora nisu objavljeni, posao bi mogao biti vrijedan čak 35 milijuna dolara, rekao je jedan stručnjak za Newsweek.

Ugovori za knjige

U lipnju je objavljena prva knjiga Meghan Markle, 'The Bench' ('Klupa'), koja je postala bestseler New York Timesa. Britanski mediji objavili su da je za knjigu, koja je priča o očevima i sinovima, vjerojatno dobila predujam od čak 700.000 dolara.

Izdavač Penguin Random House objavio je u srpnju 2021. da je otkupio prava na 'literarne memoare' Prica Harryja i da je provizorno planirano njihovo objavljivanje krajem 2022. godine. Tvrtka nije potvrdila izvještaje u britanskom tisku da se radi o četiri knjige, od kojih će jedna biti 'wellness vodič' Meghan Markle. Daily Mail je izvijestio kako bi ugovor o knjizi mogao biti vrijedan čak 40 milijuna dolara.

Karijera prije susreta s princem Harryjem

Markle je odrasla u Hollywoodu, gdje joj je majka bila instruktorica joge, a otac dobitnik Emmyja za redatelja rasvjete. Markle je pohađala privatne škole i diplomirala na Sveučilištu Northwestern kazalište i međunarodne studije. Nastavila je karijeru glumice, prvo se pojavivši u malim ulogama u serijama 'Opća bolnica', 'Century City', 'CSI: NY' i 'Fringe' početkom 2000-ih. Dodatno je zarađivala kao model, kratko se pojavljujući u emisiji 'Deal or No Deal'.

U srpnju 2011., nakon nekoliko pojavljivanja u filmu, uključujući film 'Kako se riješiti šefa', Markle se pridružila glumačkoj ekipi serije 'Face', navodno zarađujući 50.000 dolara po epizodi, tj. godišnju plaću od 450.000 dolara. Pojavljivalnje u ovoj seriji donijelo joj je do 2017., ukupno oko 4 milijuna dolara.

Dok je snimala 'Face' također je pokrenula lifestyle web stranicu 'The Tig' i pozicionirala se kao influencerica, na kraju skupivši tri milijuna Instagram pratitelja, 800.000 Facebook pratitelja i 350.000 Twitter pratitelja. Stranica procjenjuje da je od bloga zarađivala otprilike 80.000 dolara godišnje prije nego što je ugasila stranicu i arhivirala materijale 2017. godine. 

Nekretnine Meghan Markle

Novcem od svojih novih medijskih ugovora 2020. godine Meghan i princ Harry kupili su 14,7 milijuna dolara vrijedno imanje Montecito u Kaliforniji, gdje žive sa svoje dvoje djece. Kako bi kupili nekretninu uplatili su predujam od 5 milijuna dolara u gotovini, a ostatak su financirali hipotekom od 10 milijuna dolara. Također su vratili 3 milijuna dolara koje su iskoristili za preuređenje svoje kuće u Frogmoreu u Velikoj Britaniji. 

Sada se naveliko šuška da se kraljevski par sprema ponovno preseliti. Princ Harry i Markle navodno su zainteresirani za kupnju kuće na ranču Hope, za koji se smatra da je tiši i, nadaju se, sigurniji.

Mogu li si princ Harry i Meghan Markle priuštiti ponovno preseljenje?

Od 2021. godine procjene pokazuju da vojvoda i vojvotkinja od Sussexa 'vrijede' oko 5 milijuna dolara. Čini se kako par živi prilično rastrošno. Prema izvješću Forbesa, Markle je tome pridonijela sa oko 2 milijuna dolara na temelju svoje zarade od serije 'Face', dok princ Harry ima još 10 milijuna dolara koje je naslijedio od pokojne princeze Diane.

Međutim, nakon procijenjene uplate od 5 milijuna dolara za njihovu kuću u Montecitu, vjeruje se da princ Harry ima manje, razumljivo. Moguće je prodati dom koji dolazi s hipotekom, ali za princa Harryja i Markle, mogućnost kupnje nove kuće također će ovisiti o cijeni nove nekretnine koju gledaju.

Hope Ranch nalazi se na ekskluzivnom mjestu gdje kuće mogu lako postići cijenu od čak 22 milijuna dolara. A ako par to želi osigurati, princ Harry i Markle morali bi platiti predujam za kuću, što može iznositi samo 3,5% ili 700.000 dolara uz odgovarajuću kvalifikaciju, prema Federalnoj stambenoj upravi (FHA).

S druge strane, prodaja kuće Montecito može pokriti troškove postojeće hipoteke para od 10 milijuna dolara pa to ne bi trebao biti problem, barem u teoriji.

U isto vrijeme, princ Harry i Markle možda su imali malo vremena za renoviranje svoje postojeće nekretnine, što može pomoći u povećanju njene tržišne vrijednosti kada je stave na prodaju.

Možda vas zanima Meghan Markle i Kate Middleton žele pomiriti razjedinjenu braću, čak je dogovoreno i mjesto Rubrika Stars Stars
Photo: Pixell

Komentari 0