Stars

Kirstie Alley bila je jedna od tri velike ljubavi Johna Travolte. Sve tri izgubile su bitku s rakom

  • Glumica Kirstie Alley jučer je u 71. godini života izgubila bitku s rakom, a osim obitelji i prijatelja, od nje se oprostio i John Travolta kojemu je Kirstie bila jedna od tri velike ljubavi
  • Iako nisu nikada službeno bili u vezi, John i Kirstie nekoliko su godina bili ludi jedno za drugim
  • I Johnove druge dvije velike ljubavi izgubile su životnu bitku s rakom

Kirstie je jučer preminula nakon kratke borbe s rakom, a imala je svega 71 godinu. "Bila je okružena svojom najbližom obitelji i borila se velikom snagom, ostavljajući nam sigurnost u njezinu beskrajnu radost življenja i kakve god avanture pred njom", rekla su njezina djeca u izjavi. "Koliko god je bila nevjerojatna na ekranu, bila je još nevjerojatnija majka i baka. Želja i strast naše majke za životom, njezina djeca, unuci i brojne životinje, da ne spominjemo njezinu vječnu radost stvaranja, bili su bez premca i nadahnuli su nas da živimo život punim plućima baš kao što ga je živjela i ona."

Dirljivu poruku na društvenim mrežama joj je ostavio i John. "Kirstie je bila jedna od najposebnijih veza koje sam ikada imao. Volim te Kirstie. Znam da ćemo se opet vidjeti", napisao joj je pogođen tužnom viješću.

John Travolta već desetljećima je pod svjetlima reflektora. Proslavio se ulogom Tonyja Manera u filmu 'Groznica subotnje večeri' iz 1978. godine, nedugo nakon čega je izgradio imidž zločestog dečka iz mašte svake tinejdžerice glumeći Dannyja u hit mjuziklu 'Briljantin'. U desetljećima koja su uslijedila nakon ovih kultnih uloga, glumio je u mnoštvu blockbustera, gradeći put do vrha, no njegov je privatni život bio puno kompliciraniji i prožet tragedijom.

Diana Hyland: ljubav unatoč 18 godina razlike

John je 1976. upoznao glumicu Dianu Hyland na snimanju filma 'The Boy in the Plastic Bubble' u kojem je igrao Toda, dječaka čiji je imunološki sustav toliko krhak da mora živjeti u plastičnom balonu. Diana je u filmu glumila njegovu majku, a unatoč 18 godina razlike u godinama, par se ubrzo zaljubio na setu i postao nerazdvojan.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

"Nikad u životu nisam bio zaljubljeniji ni u koga", rekao je za People 1977. "Mislio sam da sam prije bio zaljubljen, ali nisam. Od trenutka kada sam je upoznao, privukla me. Bili smo poput dva manijaka koji su cijelo vrijeme razgovarali na setu. Nakon mjesec dana postalo je romantično."

Te iste 1977. Diani je dijagnosticiran rak dojke te je podvrgnuta dvostrukoj mastektomiji, a nedugo nakon toga, 23. ožujka iste godine umrla je na Johnovim rukama. Imala je samo 41 godinu.

Kirstie Alley: Emocionalna prijevara mnogo je gora od fizičke

Početkom 90-ih John i Kirstie Alley zajedno su glumili u filmskoj franšizi 'Gle tko to govori'. Postali su u to vrijeme bliski prijatelji, no mnogi su sumnjali da su njih dvoje puno intimniji i puno više od prijatelja. Tek u rujnu 2018. u podcastu 'The Dan Wootton Interview' Kirstie je priznala da je imala dugu i emotivnu vezu s Johnom: "To nije bio seksualni odnos jer ja ne bih prevarila svog muža. Ali, mislim da postoje stvari koje su puno opasnije od seksualnih odnosa i od prevare na taj način. Jer ono što sam ja učinila smatram još gorim jer sam si zapravo dopustila da se zaljubim u njega i ostanem zaljubljena u njega dugo vremena", priznala je.

 | Autor: Promo Promo

Kirstie je objasnila da je John hodao s njegovom budućom suprugom Kelly Preston prije nego što su zajedno snimili svoj prvi film 1989., a priznala je i da ga je ohrabrila da oženi Kelly jer nikada nije namjeravala ostaviti svog tadašnjeg supruga, Parkera Stevensona, kako bi bila s njim. "Rekla bih da bi se [John] složio da je bilo obostrano i da smo se nekako zaljubili jedno u drugo. Kada je postalo vrlo očito da ne idem nikamo i da ostajem u braku, ponovno je počeo viđati Kelly. "Što misliš?", pitao ju je. "Mislim da bi je trebao oženiti. Mislim da je nevjerojatna", rekla mu je.

 | Autor: Instagram @johntravolta Instagram @johntravolta

Pa ipak, unatoč svojem savjetu, priznala je da je nastavila flertovati s njim, pa čak i u Kellynoj prisutnosti. "Koketirala sam s njim kao luda. Snimali smo u robnoj kući, flertovali, a onda mi je prišla Kelly s kojom je tada bio u braku i pitala me: 'Zašto flertuješ s mojim mužem?' Bila sam uhvaćena. To je na neki način i bilo vrijeme kada sam morala donijeti odluku - hoću li ti biti ta djevojka koja ne samo da je udata, nego petlja sa sada oženjenim muškarcem... I donijela sam odluku i to je bio kraj toga", otkrila je. 

"John i ja bismo se pojeli, toliko smo slični. Izgorjeli bismo. Bilo bi to poput dvije žarke zvijezde koje su se upravo ugasile... To bi bila katastrofa", rekla za njihov odnos. 

Kelly Preston: Izgubila je sina, a zatim i bitku s bolešću

Kelly i John vjenčali su se 1991., a u braku su dobili troje djece - Jetta, Ellu Bleu i Benjamina. Njihov je sin Jett koji je imao autizam i zbog toga je redovito patio od napadaja preminuo za vrijeme obiteljskog božićnog odmora na Bahamima 2009. godine kada je imao samo 16 godina. 12. srpnja 2020. preminula je i Kelly, izgubivši dvogodišnju bitku s rakom dojke, a što je otkriveno tek nakon njezine smrti.

"Odabrala je da njezina borba ostane privatna, bila je već neko vrijeme na liječenju uz podršku najbliže obitelji i prijatelja", stajalo je u službenom priopćenju nakon njezine smrti, a nakon čega joj je suprug odao počast i na društvenim mrežama: "Teška srca vas obavještavam da je moja prelijepa supruga Kelly izgubila dvogodišnju bitku s rakom dojke", rekao je tada shrvan njezinim odlaskom nakon 29 godina braka.

"Vodila je hrabru borbu uz ljubav i podršku tolikih ljudi. Moja obitelj i ja zauvijek ćemo biti zahvalni njezinim liječnicima i medicinskim sestrama u Centru za rak MD Anderson, svim medicinskim centrima koji su pomogli, kao i njezinim brojnim prijateljima i voljenima onih koji su bili uz nju. Kellyna ljubav i život uvijek će se pamtiti. Odvojit ću malo vremena da budem uz svoju djecu koja su izgubila majku, stoga mi unaprijed oprostite ako se neko vrijeme ne čujemo. Ali molim vas znajte da ću ja osjetiti vašu ljubav u tjednima i mjesecima koji su pred nama dok budemo ozdravljali", poručio je.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0