Stars

'Kafić Uzdravlje' slavi 40 godina od prve epizode, evo gdje su danas glumci legendarne serije

  • Serija 'Kafić Uzdravlje' jedan je od najpopularnijih sitcoma 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća
  • Prva epizoda serije emitirana je davne 1982. godine te serija slavi 40. rođendan
  • Gotovo svi glumci iz serije ostvarili su zavidne glumačke karijere, a mi smo saznali gdje su danas i kako im ide u životu 

Premda joj se u početku nije predviđao velik uspjeh, saerija 'Kafić Uzdravlje' osvojila je publiku te se prikazivala na malim ekranima punih 11 godina te se nebrojeno puta reprizirala. Teško je povjerovati da je prošlo 40 godina otkako je 'Kafić Uzdravlje', NBC-jev sitcom o grupi šarolikih likova u bostonskom baru gdje su svi znali tvoje ime, debitirala na televiziji. 

Mi smo istražili gdje su danas glumci iz ove kultne serije te kako im je tekla karijera nakon 'Kafića Uzdravlje'

Možda vas zanima Pogledali smo novi Netflixov true crime hit 'The Watcher': U toj kući ne bismo proveli tri sekunde... Rubrika Life&style Life&style

Ted Danson 

Danson je oživio lik Sama Malonea, vlasnika Cheersa koji je također radio za šankom. Imao je tešku prošlost koja je uključivala alkoholizam koji mu je uništio sportsku karijeru. Obožavatelji su ga gledali kako pokušava pronaći ljubav s Diane Chambers i Rebeccom Howe tijekom 11 sezona serije.

 | Autor: NBC/shutterstock NBC/shutterstock

Serija 'Kafić Uzdravlje' upisala je Teda Dansona na kartu Hollywooda, donijevši mu 11 nominacija za Emmy te devet puta za Zlatni globus (osvojio je po dva). Glumio je Sama Malonea i u 'Frasieru', spin-offu 'Kafića Uzdravlje', a pojavio se u toj ulozi i u jednoj epizodi 'Simpsona'. Poslije 'Kafića Uzdravlje' glumio je u CBS-ovom sitcomu 'Becker' od 1998. do 2004. i FX-ovoj 'Damages' 2007., a također je radio na 'CSI: Ekipa za očevid' i 'CSI: Cyber" kao i na 'Bez oduševljenja, molim'.

Bio je zvijezda novije NBC-ove serije 'Dobro mjesto' uz Kristen Bell od 2016. do 2020., a u kojoj je glumio vraga u ljudskom obliku. Posljednjih se godina također pojavio u Huluovoj seriji 'The Orville' i NBC-jevoj 'Mr. Mayor'. Ted je u braku sa svojom trećom suprugom, glumicom Mary Steenburgen, od 1995. i dijeli dvije kćeri sa svojom drugom suprugom, Cassandrom Coates.

Shelley Long

Pet sezona je Shelley Long glumila Diane Chambers, studenticu Sveučilišta u Bostonu, koja je završila radeći kao konobarica nakon što ju je ostavio zaručnik. Imala je povremenu vezu sa Samom, ali se na kraju odlučila preseliti u Los Angeles i ostaviti Boston i Sama iza sebe.

 | Autor: NBC/shutterstock NBC/shutterstock

Shelley Long osvojila je dva Zlatna globusa za svoju ulogu u 'Kafiću Uzdravlje', a kasnije je reprizirala ulogu u četiri epizode 'Frasiera'. Nakon 'Kafića', dobila je još jednu kultnu ulogu glumeći Carol Brady u filmskom remakeu 'The Brady Bunch' iz 1995., kao i 'A Very Brady Sequel'. Povremeno se pojavljivala u 'Modernoj obitelji' kao Jajyeva bivša žena, DeDe Pritchett, a nedavno se pojavila u filmu 'Čistač' iz 2021. uz Lukea Wilsona i Lynde Carter. Shelley, koja trenutačno nije u braku, ima odraslu kćer Julianu s bivšim suprugom Bruceom Tysonom.

George Wendt

Svaki bar treba redovitog gosta! Norm Peterson, kojeg je glumio George Wendt, bio je taj tip u 'Kafiću Uzdravlje'. Pratili smo njegov put od računovođe do dekoratera interijera i slikara kroz 275 epizoda serije.

 | Autor: NBC/shutterstock NBC/shutterstock

Nakon 'Kafića Uzdravlje' George Wendt glumio je u vlastitom sitcomu, 'The George Wendt Show', koji se prikazivao nekoliko mjeseci prije nego što je ukinut. Od tada se pojavljivao u mnoštvu serija uključujući 'Seinfeld', gdje je glumio samog sebe, do 'Simpsona', 'Family Guy' i 'Frasier' gdje je reprizirao ulogu Norma. Posljednjih godina pojavio se u serijama 'Fresh Off the Boat', 'The Goldbergs' i animiranoj Disneyevoj seriji 'Fancy Nancy' kao glas djeda Franka. 

George je u braku s glumicom Bernadette Birkett od 70-ih.

John Ratzenberger

John Ratzenberger glumio je Cliffa Clavina, još jednog neobičnog redovitog gosta bara. Poštanski službenik bio je sveznalica koji je slučajno još uvijek živio sa svojom mamom.

 | Autor: viacomcbs/shutterstock viacomcbs/shutterstock

'Kafić Uzdravlje' je Johnu Ratzenbergeru donio dvije nominacije za Emmy i pokrenuo glumčevu nevjerojatno uspješnu filmsku karijeru — unatoč činjenici da mu se lice ne viđa često! Kada je riječ o zaradi od njegovih filmova na kino blagajnama, John je zapravo postao jedan od najuspješnijih glumaca svih vremena nakon što je prešao na posuđivanje glasa nakon što je 'Kafić Uzdravlje' završio. Dao je glasove brojim likovima u Pixarovim igranim filmovima, a neke od njegovih najznačajnijih uloga su kasica prasica Hamm u 'Priči o igračkama', John u 'WALL-E' i kamion Mack u franšizi 'Auti'. Nastavio se pojavljivati u sitcomima — poput epizode 'The Goldbergs' 2019. i epizode 'Bob Hearts Abishola' 2020. godine. I dalje se bavi sinkronizacijom likova.

John s prvom suprugom ima dvoje djece, sina Jamesa i kćer Ninu, a s drugom suprugom Julie Blichfeldt u braku je od 2012. godine.

Rhea Perlman

Rhea Perlman glumila je Carlu Tortelli, smiješnu konobaricu i majku četvero djece koja je dobila još četvero djece tijekom 11 sezona serije.

 | Autor: IMDb/shutterstock IMDb/shutterstock

Glumeći Carlu Tortelli, Rhea Perlman se pokazala kao fenomenalna glumica! Njezina izvedba donijela joj je šest nominacija za Zlatni globus i 10 nominacija za Emmy (i četiri pobjede!) za najbolju sporednu glumicu. Pojavila se u nekoliko filmova, uključujući 'Carpool' i 'Matilda' iz 1996., a vratila se na televiziju kada je glumila glavni lik u sitcomu 'Pearl' iz 1996., koji je trajao jednu sezonu. Rhea je glumila u još nekoliko filmova i serija tijekom narednih godina.

Rhea se udala za Dannyja DeVita još 1982. godine, ali njihova se veza kasnije zakomplicirala pa su se razišli 2012. godine, ponovno se našli 2013. i ponovno razišli 2017., premda je konačni raskid bio prijateljski. Dijele odraslu djecu Lucy, Grace i Jakea, te su ostali dobri prijatelji.

Kelsey Grammer

Doktor Frasier Crane rođen je seriji 'Kafić Uzdravlje'! Kelsey Grammer je glumio psihijatra, koji se sviđao Diane, tijekom treće sezone serije. Ostao je u seriji do kraja, nakon čega je njegov popularni lik dobio svoj istoimeni spinoff.

Kelsey Grammer glumio je Frasiera Cranea 20 godina zahvaljujući 'Kafiću Uzdravlje', a spin-off je na kraju postao jedan od najuspješnijih u povijesti televizije. Sitcom se prikazivao 11 sezona na NBC-u i donio mu četiri nagrade Emmy. Nikada nije ponovio svoj uspjeh na malom ekranu, premda je glumio u nekolicini sitcoma koji su brzo otkazani.

 | Autor: IMDb/shutterstock IMDb/shutterstock

Tek kad je napravio prijelaz na TV serije, imao je još jedan hit u rukama — Starzovu seriju 'Šef'. Njegov rad na ulozi Richarda J. Daleya donio mu je i Zlatni globus 2012. godine. Glumio je u nekoliko filmova, a sljedeći put ga se može vidjeti u filmu 'Jesus Revolution' koji se očekuje 2023. godine.

Njegov osobni život bio je vrlo intenzivan, jer se ženio četiri puta i ima sedmero djece, uključujući kćer Spencer Grammer, glumicu, s prvom ženom Doreen Alderman i kćer glumicu Greer Grammer s djevojkom nakon prvog razvoda. S drugom ženom nije imao djece, ali se oženio manekenkom Camille Donatacci i dobio još dvoje djece, kćer Mason i sina Judea. Njegov raskid s Camille zabilježen je u emisiji 'Prave kućanice s Beverly Hillsa' 2010. Kasnije te godine Kelsey je objavio da je njegova djevojka i buduća četvrta supruga, bivša stjuardesa Kayte Walsh, trudna. Vjenčali su se 2011. godine i dobili troje djece - kćer Faith i sinove Kelseya i Audena.

Kirstie Alley

Samovu drugu veliku ljubav, Rebeccu Howe, glumila je Kirstie Alley od 6. sezone. Rebecca je nakratko preuzela bar prije nego što je Sam ponovno preuzeo vlasništvo.

 | Autor: Youtube/shutterstock Youtube/shutterstock

Kirstie Alley imala je dvije nominacije za Emmy i jednu pobjedu za ulogu Rebecce Howe, a njezina televizijska karijera nastavila je napredovati čak i nakon što je 'Kafić Uzdravlje' zatvorio svoja vrata. Osvojila je još jednog Emmyja za TV film 'Davidova majka' iz 1994. godine, a nekoliko godina kasnije dobila je vlastitu emisiju na NBC-u, 'Veronica's Closet'. Kirstie je glumila i bila izvršna producentica u seriji koja se prikazivala od 1997. do 2000. Od tada je postigla uspjeh kao glasnogovornica, najprije za trgovinu Pier One od 2000. do 2004., a zatim za Jenny Craig od 2005. do 2008. nakon što je izgubila 35 kilograma uz program tvrtke. Nakon razlaza s Jenny Craig vratila je kilograme, ali ovaj put je mršavjela drugim putem - natječući se u 'Plesu sa zvijezdama' 2011. godine, gdje je osvojila drugo mjesto. Okušala se i u drugom reality natjecanju, 'Maskirani pjevač' 2022. godine te zauzela šesto mjesto.

Kirstie se udala i razvela dva puta tijekom godina. S drugim suprugom Parkerom Stevensonom dijeli dvoje djece, sina Williama i kćer Lillie, a postala je i baka 2016. godine. Glumica je također dospjela na naslovnice zbog svoje nepokolebljive podrške svojoj scijentološkoj vjeri, koju je branila od tvrdnji o zlostavljanju koje su iznijele njezine kolegice glumice posljednjih godina.

Woody Harrelson

Woody Harrelson čak nije morao glumiti pod drugim imenom za svoju ulogu! Glumac je glumio Woodyja Boyda, barmena. Prvi put se pojavio tijekom 4. sezone i motao se oko šanka do samog kraja.

 | Autor: IMDb/shutterstock IMDb/shutterstock

Woody Harrelson postao je veliki hollywoodski glumac nakon što je završila serija 'Kafić Uzdravlje'. Show mu je priskrbio veliki uspjeh, a njegova izvedba donijela mu je pet nominacija za Emmy i jednu pobjedu. Odatle je napravio lagani prelazak na filmsko platno, dobivši uloge u velikim filmovima kao što su 'Veliki Hakleri' iz 1992., 'Rođeni ubojice' iz 1994. i franšiza 'Igre gladi', da spomenemo samo neke. Woody također ima tri nominacije za Oscara — jednu za ulogu Larryja Flynta u filmu 'Narod vs. Larry Flynt' iz 1996., jednu za ulogu kapetana Tonyja Stonea u filmu 'Glasnik' iz 2009. i nedavno za ulogu Willoughbyja 2017. godine u filmu 'Tri plakata izvan grada'. Njegov najnoviji film, 'Čovjek iz Toronta', pojavio se nedavno na Netflixu.

Glumac je u braku s drugom suprugom Lauru Louie, s kojom ima tri kćeri, i s kojom je bio 20 godina u vezi. Odgojili su svoje djevojčice u svom domu na havajskom otoku Maui.

Bebe Neuwirth

Bebe Neuwirth glumila je Lilith Sternin, redovnu posjetiteljicu kafića koja se prvi put pojavila tijekom četvrte sezone. Psihijatrica je uspostavila vezu s kolegom, dr. Frasiereom Craneom tijekom pete sezone, što je dovelo do braka, djeteta i razvoda u spinoffu 'Frasier'.

 | Autor: Youtube/shutterstock Youtube/shutterstock

Lilith Sternin nije nestala nakon što je završila serija 'Kafić Uzdravlje' — Bebe Neuwirth glumila je u 12 epizoda spinoffa 'Frasier', što joj je donijelo nominaciju za Emmyja za gostujuću glumicu u humorističkoj seriji. Lik se također pojavio 1992. u 'Wings', još jednoj NBC-jevoj emisiji kreatora 'Kafića Uzdravlje', koja je često sadržavala gostovanja ekipe omiljenog bara. Bebe je nastavila glumiti na televiziji tijekom 90-ih i 2000-ih u nizu serija uključujući 'Zakon i red: Odjel za žrtve', 'Sabrina, mala vještica' i 'Dobra žena'. Glumila je Nadine Tolliver u seriji 'Državna tajnica' od 2014. do 2017. godine. Nedavno je pronašla dom na HBO-u, pojavljujući se u serijama 'Stjuardesa' 2020. i 'Julia' 2022. godine. Osim što je dobivala poslove na televiziji i u kojem filmu, Bebe je također glumila na kazališnim daskama, te je dobitnica Tonyja za svoju izvedbu Roxie Hart u 'Chicagu' 1997. godine.

Izvan ekrana, Bebe se udala za (drugog) supruga Chrisa Calkinsa 2009. godine.

Možda vas zanima Netflixova serija o Robbieju Williamsu: "Bit će puno seksa, droge i mentalnih problema, nek' se sve vidi!" kaže pjevač Rubrika Stars Stars
Photo: NBC

Komentari 0