Stars

Kevin Costner proslavio 67. rođendan: Evo kako stari slavni glumac kojeg sve mi obožavamo

  • Kevin Costner proslavio je 67. rođendan
  • Iza njega je velik broj filmskih ostvarenja i nagrada, ali karijera mu i dalje cvate - prvi put ga možemo gledati u seriji
  • Glumom se počeo baviti tek nakon fakulteta, a i daje nema namjeru stati

Kevin Costner - fatalni glumac velikih holivudskih uspješnica i u šezdesetim godinama može se pohvaliti odličnim izgledom i karijerom koja i dalje cvate. Trenutno ga gledamo u glavnoj ulozi serije Yellowstone, u kojoj je utjelovio vlasnika najvećega američkog ranča koji se zbog svoga posjeda bori s političarima, Indijanskim rezervatom i prvim američkim nacionalnim parkom.

Glumac je nedavno proslavio 67. rođendan, a mi smo to prigodom odlučili prisjetiti njegove karijere i dosadašnjeg života. A koliko se tijekom godina promijenio - procijenite same.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yellowstone (@yellowstone)

Rođen je u Kaliforniji 18. siječnja 1955. godine. Još je kao dijete uživao u vesternima pa je jednom prilikom rekao da je i to utjecalo na njegovo djetinjstvo, ali i kasniju karijeru. Tijekom mladosti se s ocem, majkom i starijim bratom puno selio, što je negativno utjecalo na njegovu samouvjerenost. Završio je studij marketinga i financija, a na posljednjoj se godini fakulteta zainteresirao za glumu.

Tada se i vječnao s Cindy Silvom koja je u to vrijeme radila kao Pepeljuga u Disneylandu. Kad su se vraćali s medenog mjeseca u avionu je sreo slavnog glumca Richarda Burtona koji ga je ohrabrio da se bavi glumom, a upravao je taj događaj Costner izdvajao kao važan korak u njegovoj daljnjoj karijeri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GINA WAY (@ginaway1)

Nakon toga, i kratke karijere u marketingu, Costner je radio razne poslove kako bi se uzdržavao pa tako i vozio turiste u razgledavanje domova slavnih, ali je cijelo to vrijeme, uz podršku supruge, išao na satove glume. Prvi se puta na filmu, u glavnoj ulozi, pojavio s 23 godine, nakon čega je uslijedilo nekoliko manjih uloga, a 1985. s vesternom Silverado započela je njegova prepoznatljiva karijera. Dvije godine kasnije filmom The Untouchables, u kojem je glumio s Robertom DeNirom, Andyjem Garcijom i Seanom Conneryjem postigao je status filmske zvijezde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thecitymafia

Uslijedile su 90-te i zlatno razdoblje za popularnog glumca. Tada je osnovao vlastitu produkcijsku kuću i svoj je zvjezdani status potvrdio redateljskim prvijencem, "Dances with wolves", vesternom u kojem je imao i glavnu ulogu i koji je nominiran za 12 Oscara, a osvojio 7, i koji je te godine bio četvrti film s najvećom zaradom.

Kevin Costner Možda vas zanima Izašla je peticija kojom se želi potaknuti Kevin Costnera da zaigra u blagdanskom filmu, hoćeš li potpisati? Rubrika Stars Stars

Costner je niz nastavio velikim uspješnicama kao što su Robin Hood: Kralj lopova iz 1991. i "Tjelohraniteljiz 1992. godine u kojem je glumio s Whitney Houston, filmom koji je ubrzo postao jedan od omiljenih ljubavnih prizora i pretvorio se u klasik koji srca osvaja još i danas.

Uslijedio je vestern Wyatt Earp, legendarni filmovi znanstvene fantastike i postapokaliptičnog svijeta, "Vodeni svijet" i kritizirani Poštar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ovation (@ovationtv)

Zatim je uslijedio još jedan ljubavni, "Poruka u boci".

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Nakon toga glumio je u nekoliko romantičnih filmova, kao što je Šuška se, šuška s Jennifer Aniston, zatim avanturističkih, primjerice The Guardian, u psihološkom trileru Mr. Brooks i u drami The Company Men. Nasavio se niz i posljednjih godina, do 2018. godine, kad je postao dio prve serije u svojoj karijeri, Yellowstone, koja je trenutno na svojoj četvrtoj sezoni.

Možda vas zanima Nina Badrić odbila večeru s fatalnim holivudskim glumcem: "Bila sam zaljubljena u nekog idiota iz Zagreba" Rubrika Stars Stars

Slavni i neodoljivi glumac vjenčao se dva puta, a ima sedmero djece. Sa Cindy Silvom, djevojkom iz studentskih dana, vjenčao se na samome početku karijere, a dobili su troje djece: Annie 1984. godine, Lily 1986. godine i sina Joea 1988. godine.

Nakon 16 godina braka supružnici su se razdvojili 1994. godine. Nakon rastave bio je u kratkoj vezi s Bridget Rooney i dobio sina Liama Timothyja, 1996. godine, viđao se s političkom aktivisticom Birgit Cunningham, a iste je godine bio u vezi i s Elle Macpherson.

Nakon četiri godine veze, 2004. godine, vjenčao se s modelom Christine Baumgartner, a imaju troje djece, sina Caydena rođenog 2007. godine, sina Hayes iz 2009. godine i kćerku Grace rođenu 2010. godine. Upoznali su se deset godina ranije, no prohodali tek puno kasnije.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Ipak, nakon dvije godine kratko su prekinuli jer glumac nije želio više djece. Nekoliko mjeseci kasnije ponovno su se počeli viđati, a zatim se zaručili 2003. godine. Vjenčali su se godinu kasnije i zatim povećali svoju obitelj s još tri nova člana. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0