Stars
Petra Divac

Kći košarkaša Vlade Divca progovorila o seksualnom uznemiravanju: “Sve je bilo traumatično i mučno”

  • Kći proslavljenog košarkaša Vlade Divca, Petra, otvoreno je progovorila o traumatičnom iskustvu seksualnog uznemiravanja koje je doživjela od 51-godišnjeg nogometaša
  • Poruke neprimjerenog sadržaja Petri je slao dugogodišnji poznanik njenog oca
  • Mlada Petra otkrila je i kakve je posljedice ovo iskustvo ostavilo na nju

Seksualni skandal, odnosno njegov nastavak, potresa Srbiju. Petra Divac (24), posvojena kći slavnog košarkaša Vlade Divca koji je veći dio karijere prove u NBA-u, progovorila je o seksualnom uznemiravanju u čijem se središtu našla nakon što joj je bivši nogometaš Niša Saveljić (51), slao neprimjerene poruke. Kurir.rs sad je prenio Petrinu izjavu o skandalu u kojoj je otkrila kroz što je sve prolazila u tom traumatičnom razdoblju.

Petra je poruke neprimjerenog sadržaja koje joj je slao Saveljić pokazala i roditeljima, a sad su izašle i u javnosti. Između njenog oca, Vlade Divca i Niše Saveljića prošle godine došlo je i do fizičkog obračuna u jednom beogradskom restoranu, nakon što je Divac saznao za poruke koje je njegov poznanik Saveljić slao gotovo 30 godina mlađoj Petri i napao ga.

Petra Divac prvi put poslije skandala oglasila se za Kurir.rs i otkrila kroz što je prolazila u periodu kada joj je Savaljić slao poruke, koje je pokazala i roditeljima.

Njenu izjavu prenosimo u cijelosti: “Glavni razlog mojeg priopćenja je da dam glas najprije sebi, a i svim djevojkama i ženama koje su doživjele ili doživljavaju seksualno nasilje ili seksualno uznemiravanje, koje žene jako dobro razumiju da ostavlja trauma za cijeli život. U trenutku kad mi se ovo dogodilo, imala sam 21 godinu. Dogodilo se u mojoj kući, gdje sam bila s roditeljima u trenutku gdje sam se osjećala najsigurnije i najzaštićenije. Poruke neprimjerenog sadržaja mi je slao otac mog prijatelja i poznanik mog oca, s kojim ima i puno zajedničkih prijatelja”, objasnila je Petra.

Muškarac ubio ženu u riječkom kafiću Pin Možda vas zanima Svakih 15 minuta jedna je žena u Hrvatskoj fizički zlostavljana. Mnogi i dalje misle da smo same krive Rubrika Life&style Life&style

Zatim je nastavila: “Iako ja nisam odgovarala na njegove poruke, on ih je nastavio slati. Sve je bilo toliko traumatično i mučno da sam pomoć potražila kod psihologa. Psihologinja me posavjetovala da sačuvam sve poruke jer ovo mu sigurno nije prvi put i u slučaju da nekome budu zatrebale kao dokaz na sudu. U ovakvim situacijama većina se žena od šoka počinje osjećati krivom i razmišljaju i preispituju se jesu li svojim stavom izazvale takvu reakciju.”

“On je za mene bio autoritet i gledala sam na njega s poštovanjem i povjerenjem, a on je to zloupotrijebio. Poslije nekoliko terapijskih sastanaka skupila sam hrabrost da kažem svojim roditeljima jer sam šutnjom i njih na neki način htjela zaštititi.”

Petra je srpskom portalu Kurir.rs dala pristup i porukama koje joj je slao bivši nogometaš, kao i zadnju poruku koju mu je ona napisala: “Samo sam željela reći da sam dugo razmišljala o ovoj situaciji. Bila sam u šoku kad smo razmijenili onaj telefonski poziv, loše sam se osjećala i nisam se uspjela snaći i odgovoriti Vam drugačije i reći da to nije u redu. Budući da je prošlo malo vremena, skupila sam hrabrosti da Vam kažem kako nije u redu što ste uopće pomišljali na to, a kamoli da ste to htjeli i ostvariti. Ne znam kako biste se Vi osjećali da se Vaša kći nađe u ovakvoj situaciji. Molim Vas da mi se više ne javljate.”

“Poslije toga me je zvao i slao glasovne poruke u kojima mi je pokušao objasniti da nisam razumjela i inzistirao da mu odgovorim na pozive, gdje je govorio i kako će sebe kazniti za to što je učinio. Nisam mu odgovarala, a onda zvao i moju majku i na sličan ju način pokušao uvjeriti da ja nisam dobro razumjela.”

“Kad je sve ovo izašlo u javnost, moja obitelj i ja dobili smo poruke od više djevojaka i žena koje su doživjele slično iskustvo kao i ja s njegove strane. Meni je žao njegove djece, jer o njima mogu reći sve najljepše. Njegov sin mi je poslao poruku, ispričao mi se i ogradio od ponašanja svog oca u svoje ime i u ime svoje sestre i njihove majke.”

Petra je priznala da je svjesna da sve ovo nikad ne bi izašlo u javnost da ona nije kćer Vlade Divca te je nadodala: “Iako mi nije ugodno što je sve izašlo u javnost, jer mi se vraća trauma, želim to onda iskoristiti da budem glas za sve druge djevojke… Da koliko god je neugodno, one nisu krive te da obavezno moraju reći svojim roditeljima i potražiti stručnu pomoć. Iako nažalost veći dio društva i dalje ne vidi koje posljedice ovakve situacije ostavljaju na žene.”

Možda vas zanima Zaustavimo pandemiju u sjeni - muško nasilje nad ženama! Rubrika Life&style Life&style

Ispričala je i o ponovnom susretu s Nišom Saveljićem. “Srela sam ga ljetos u Porto Montenegru, sjedio je i smijao se. Iako sam bila s dečkom, osjetila sam strah i veliku nelagodu. Znam da bi me moj dečko zaštitio, ali ja sam se ipak željela vratiti kući. Pomislila sam kako nije pošteno da on nema nikakve posljedice za svoje ponašanje, a da je meni ostala trauma za cijeli život. Ovo je moja zadnja izjava na ovu temu i ovime to želim ostaviti iza sebe,” zaključila je Petra.

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0