Stars

Julia Roberts slavi 52. rođendan: Život prekrasne glumice sa zaraznim osmijehom

  • Poznata glumica Julia Roberts rođena je na današnji dan prije 52 godine u američkoj državi Georgia
  • Iako ovu Oskarovku pamtimo uglavnom po romantičnim komedijama, ostvarila je i brojne ozbiljnije uloge
  • Kao u glumi, Julia briljira i kad je moda u pitanju pa ne možemo ne spomenuti neke od njezinih najpoznatijih stylinga

Poznata glumica rođena je kao Julia Fiona Roberts na današnji dan prije 52 godine. Bujna kosa i veliki zarazni osmijeh ono su po čemu svi znaju ovu zgodnu glumicu. Nakon uloge prostitutke Vivian, za koju je prvi put bila nominirana za nagradu Oscar, u filmu ''Zgodna žena'' iz 1990. godine, postala je vodeća glumica u Hollywoodu te je njezina karijera krenula uzlaznom putanjom. 
 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

 

Možda vas zanima Julia Roberts 30 godina kasnije ponovno u ulozi "Zgodne žene" - i apsolutno je fantastična! Rubrika Stars Stars

Slijedio je hit za hitom, a Juliji su se samo nizale nominacije za velike nagrade pa je tako za Zlatni globus bila nominirana osam puta, a osvojila ga je tri puta. Čak četiri puta je bila nominirana za nagradu Oscar, a zlatni kipić dobila je 2001. za ulogu Erin Brockovich u istoimenom filmu. Na dodjeli nagrada pojavila se u crno - bijeloj Valentino haljini, a taj styling je postao jedan od najpamtljivijih izdanja sa crvenog tepiha. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Između ''Zgodne žene'' i ''Erin Brockovich'', Julia je ostvarila brojne pamtljive uloge u filmovima: ''Slučaj Pelikan'', ''Moj najbolji prijatelj se ženi'', ''Pomajka'', ''Ja u ljubav vjerujem'', ''Odbjegla nevjesta'', ''Oceanovih 11''. A što se privatnog života tiče, od 1993. do 1995. godine bila je u braku s kolegom Lyle Lovettom.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Prošlo je već 20 godina od premijere filma 'Ja u ljubav vjerujem'. Jesi li i ti plakala kad si ga prvi put gledala? Rubrika Life&style Life&style

Početkom 21. stoljeća, Julia je snimila još fantastičnih filmova među kojima su: ''Mexican'', ''Ljubimica Amerike'', ''Osmijeh Mona Lise'', ''Ispovijest opasnog uma'', ''Charlotteina mreža'', ''Jedi, moli, voli'', ''Kolovoz u okrugu Osage'' za koji je bila nominirana za Oscara 2014. godine. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Od 2002. godine u braku je sa snimateljem Danielom Moderom s kojim se upoznala na snimanju filma ''Mexican''. U to vrijeme je Julia bila u vezi s kolegom Benjaminom Brattom, a Daniel je bio u braku. Vjenčali su se na njezinom imanju u New Mexicu, a dvije godine kasnije na svijetu su stigli blizanci Phinnaeus i Hazel. Tri godine nakon kćeri i sina, na svijet je stiglo i treće dijete Henry Daniel. Iako se nekoliko puta spominjalo da je par prekinuo, oni i nakon 17 godina braka žive svoju idilu. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Julia je i zaštitno lice Calzedonije te je sredinom prošle godine otvorila i svoj Instagram profil pa i tamo imamo prilike vidjeti njezine modne kombinacije koje osvajaju. Izdvojili smo neke od najboljih. 

Možda vas zanima Ovo ne može svatko: 51-godišnja Julia Roberts fantastično nosi mini haljinu, slažeš li se? Rubrika Stars Stars

Na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnog globusa, Julia se pojavila u kombinezonu britanske dizajnerice Stelle McCartney, 2014. godine na dodjeli Oscara bila je u crnoj čipkanoj Givenchy haljini dok je za ovogodišnje Oscare odjenula ružičastu Elie Saab haljinu. 

 | Autor: miss7/Profimedia miss7/Profimedia

Za Zlatne globuse 2014. godine, Julia je odabrala kombinaciju košulje i haljine koju potpisuje modni dvojac Dolce & Gabbana. U Cannesu se pojavila 2016. godine u crnoj Armani Privé haljini, a kad ju je podigla vidjelo se da crvenim tepihom hoda bosa. Povodom ovogodišnjih ''Critics choice awards'', glumice se odlučila za Louis Vuitton hlače i prsluk. 

 | Autor: miss7/Profimedia miss7/Profimedia

Možda vas zanima Julia Roberts objavila je fotografiju svoje majke iz mladosti - zapanjeni smo koliko joj je nalik Rubrika Stars Stars
Photo: profimedia

Komentari 0