Life&style

Prošlo je već 20 godina od premijere filma 'Ja u ljubav vjerujem'. Jesi li i ti plakala kad si ga prvi put gledala?

  • Ljubavna priča o glumici Anni Scott i knjižničaru Williamu Thackeru velike je ekrane ugledala prije točno dvadeset godina u filmu "Ja u ljubav vjerujem"
  • Ova romantična komedija s Julijom Roberts i Hughom Grantom u glavnoj ulozi postala je jedan od kultnih uradaka iz žanra romantičnih komedija
  • O njegovoj popularnosti svjedoči i činjenica da je proslavio londonsku četvrt Notting Hill u kojoj je smještena radnja, a koja je danas neizostavna turistička lokacija

Prije dvadeset godina velike ekrane diljem svijeta osvojila je romantična komedija "Notting Hill" u hrvatskom izdanju poznata i pod nazivom "Ja u ljubav vjerujem". Riječ je o filmu kojeg danas smatraju kultnim filmom zlatne ere ljubavnih komedija 90-ih godina. A njegova svjetla budućnost nazirala se već pri samom odbiru glumačke ekipe budući da su glavne uloge povjerene ultimativnoj američkoj djevojci iz susjedstva Juliji Roberts i britanskom šarmeru Hughu Grantu.

Možda vas zanima 5 razloga zašto su naočale seksi pogotovo s ovom vrstom nakita Rubrika Moda Moda

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Priča prati slavnu holivudsku glumicu Annu Scott, koja spletom okolnosti zaluta u malenu londonsku knjižaru u kojoj će nabasati na knjižničara Willa. Ovaj sudbonosni susret okosnica je ove neobične ljubavne priče koje spaja ljude iz dviju naizgled nepovezanih profesija i miljea. Riječ je o jednom od najpoznatijih "feel good" filmova koji svojom ležernošću upakiranom uz reski britanski humor neopisivom lakoćom osvajaju srca publike. Scenarij filma napisao je Richard Curtis, proslavljeni scenarist koji se proslavio komedijom "Četiri vjenčanja i sprovod", koja se i danas smatra biserom britanskog crnog humora. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Julia Roberts 30 godina kasnije ponovno u ulozi "Zgodne žene" - i apsolutno je fantastična! Rubrika Stars Stars

Već po izlasku film je zaprimio iznimno pozitivne kritike, a nije izostajao ni uspjeh na kino blagajnama. Ubrzo je postalo jasno kako je "Ja u ljubav vjerujem" najuspješniji britanski film te godine, a uslijedile su i prve nagrade pa je tako film pobrao dvije BAFTA-e, za najbolju komediju godine i za najbolju glazbu.

A koliki je kultni status ovog filma svjedoči i činjenica da je uspješno revitalizirao cijeli londonski kvart. Riječ je o upravo o Notting Hillu, četvrti u kojoj se odvija radnja i koja je zahvaljujući popularnosti filma postala mondeno mjesto, doživjela procvat tržišta nekretnina te postala neizostavna lokacija brojnih posjetitelja Londona.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0