Stars 18. lipnja 2018.

Jesi li znala da se ovi poznati zapravo ovako zovu?

Jelena Noura Hadid, Ilyena Lydia Mironoff, Elizabeth Woolridge Grant... Znaš li tko se nalazi iza ovih imena?

Neke ljude znamo samo po njihovim nadimcima, pa se iznenadimo kad vidimo kako se zapravo zovu. Tako je i s poznatima. Mnogo njih je na početku karijere promijenilo ime kako bi bilo zvučnije i kako bi ih se bolje zapamtilo. Istražili smo koja su prava imena nama poznatih faca. 

GIGI HADID

Poznati model znamo pod imenom Gigi, no zapravo se zove Jelena Noura Hadid. Njena ju je obitelj odmalena zvala nadimkom kojim je Giginu majku njena majka isto tako zvala u djetinstvu, pa je to Yolanda Hadid to prenijela i na svoju kćer. Taj nadimak se koristio samo u krugu obitelji sve do škole. Gigi je objasnila da je s njom u razredu bila i djevojčica Helena i da je učiteljica miješala ta dva imena, pa je njenu majku pitala ima li Jelena neki nadimak. I tako je Gigi ostala Gigi. 

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on


HELEN MIRREN

Kad čujemo ime Ilyena Lydia Mironoff većini ništa ne znači, a kad netko kaže Helen Mirren svi znaju da je riječ o svjetski poznatoj glumici. Njen otac, Rus, pedesetih je godina promijenio njihovo prezime u Mirren, a kad je krenula u glumačke vode promijenila je i svoje ime. Tako je Ilyena postala Helen. 

 

A post shared by @helenmirren on

 

Možda vas zanima... Cameron Diaz boji se kvaka, a Angelina jede škorpione! Rubrika Stars Stars

 

JAMIE FOXX

Poznati glumac, čije je pravo ime Eric Marlon Bishop, također je na početku svoje karijere promijenio ime. Godine 2015. je objasnio razlog. Naime, kad se počeo baviti stand up komedijom, odlučio je isprobati unisex ime jer je primijetio da se za jedan nastup prijavilo 1000 muškaraca i samo 3 žene, koje su, kaže Jamie, uvijek prolazile. Tako se za odlučio za ime Jamie Foxx koje i dan danas nosi.

 

A post shared by Jamie Foxx (@iamjamiefoxx) on

 

LANA DEL REY

Rođena kao Elizabeth Woolridge Grant imala je nadimak Lizzy te je koristila svoje pravo ime sve do 25. godine. Tad je izmislila svoj alter ego - Lana Del Rey s kojim je ostvarila veliku karijeru. Prije konačnog estradnog imena, Lana je imala i neka druga poput Sparkle Jump Rope Queen i May Jailer. Pa ako ikad čuješ njeno pravo ime, znat ćeš o kome se radi. 

 

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelrey) on

 

NATALIE PORTMAN

Natalie koja je rođena u Izraelu dobila je tradicionalno hebrejsko ime Nata-Lee Hershlag. Njena obitelj se 1984. godine preselila u Sjedinjene američke države te je obitelj promijenila prezime u Portman koje je ustvari djevojačko prezime glumičine bake. A glumici su njena dva imena spojena i tako je postala Natalie.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Možda vas zanima... Ove su poslove radile zvijezde prije slave, a najseksi muškarac je zarađivao noseći kostim pilića! Rubrika Stars Stars

 

KIT HARINGTON

Glumac iz popularne serije Igra prijestolja zapravo je rođen kao Christopher Catesby Harington. Glumac je otkrio zanimljivu činjenicu da mu do njegove 11-te godine roditelji nisu rekli kako se zapravo zove. Rekao je da misli da su njegovi roditelji vidjeli da se on želi zvati Kit, ali ime Christopher je bilo u obiteljskoj tradiciji. Rekao je i da je Kit manje poznata skraćenica od Christophera.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

JULIANNE MOORE

Poznata glumica je također morala promijeniti ime na početku karijere, a do tada je bila znana kao Julie Anna Smith. Kad se htjela učlaniti u udruženje glumaca već su bile registrirane Julie Smith i Julie Anne Smith, te su joj rekli da mora izabrati neko drugo ime. Peter Moore Smith i Anne Smith su bila imena njezinih roditelja pa je odlučila iskoristiti imena oba roditelja kako ne bi povrijedila nečije osjećaje.

 

A post shared by Julianne Moore (@juliannemoore) on

Komentari 0