Stars

Jedna haljina je uznemirila svijet - evo što o tome kažu naše poznate dame

Jennifer Lawrence odjenula je seksi Versace haljinu i pozirala uz četvoricu zabundanih kolega na londonskoj hladnoći. Svijet je to uznemirilo - no što o tome kažu slavne Hrvatice?

Glumica Jennifer Lawrence pozirala je poluodjevena na londonskoj hladnoći pored zabundanih kolega i - gle čuda -  postala je glavna tema medija širom svijeta! Smije li glumica odjenuti haljinu koja više otkriva, nego li pokriva... I smije li takva izaći na hladnoću dok se muškarci griju pod svojim toplim kaputićima i - je li to još jedan primjer holivudskog seksizma? Pa je o svemu odlučila progovoriti i sama glumica: 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver
"Wow! Doista ne znam gdje početi na temu kontoverze kako je Jennifer Lawrence odjenula otvorenu haljinu na hladnoći! Ovo nije samo krajnje smiješno, ja sam jako povrijeđena. Ta je Versace haljina bila fenomenalna, zar ste mislili da ću je pokriti kaputom ili šalom? Vani sam bila ravno pet minuta. Da je trebalo, zbog te bih haljine stajala i na snijegu, zato što volim modu i to je bio moj izbor! Ovo je seksizam, ovo je smiješno, ovo nije feminizam - preuveličavanje svega što netko kaže ili napravi, kreiranje skandala od smiješnih, nebitnih stvari kao što je ono što ću ja obući ili ne, ne vodi nas naprijed. Ovo nas samo razdvaja od pravih problema. Dajte ljudi! Sve što vidite da odijevam isključivo je moj odabir. I ako se želim smrzavati, I TO JE MOJ ODABIR!

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Je li Jennifer samo jedna od žrtava holivudskog seksizma ili je žena stvarno odjenula što je htjela? Samo za miss7 ovu su temu komentirale i poznate Hrvatice! 

Mia Begović, glumica

 | Autor: Davor Višnjić/PIXSELL Davor Višnjić/PIXSELL

"Sama kaže da je to bio njen izbor. Dirajući u slobodu vlastitog izbora je mobing najgoreg nivoa, puuuno opasnije nego se na prvi pogled čini. A što se mene tiče, uvijek se oblačim kako se osjećam, ali često oblačim zimske satenske sandale, ako je takva prilika. Obožavam se tako igrati - oduvijek, što mi je često bilo i zamjerano. Hahaha, tko će meni zabraniti ono što me zabavlja?!"

 

Aleksandra Dojčinović, modna kreatorica

 | Autor: Instagram Instagram

"To su bezvezarije. Ona je toliko velika zvijezda da za svaku pojavnost ima nekoliko desetaka haljina na izbor i stiliste koji brinu o svakom detalju. Nemoguće je tako veliku zvijezdu nagovarati ili nešto joj uvjetovati, osim da se radi o osobi slabog integriteta, a Jennifer je već puno puta pokazala da nije ta".

 

Nikolina Ristović, voditeljica

 | Autor: Instagram Instagram "Pa ne znam što se čudimo tome kada je to neko pravilo na crvenom tepihu otkada ja znam za njega... A ionako slikanje traje ravno tri minute. Tko pita muškarce ljeti u košuljama, prslucima i sakoima, ponekad i s visokim pojasevima?! Crveni tepih ima neki svoj dress code, koliko god bio nelogičan, i to je to. Ne bih baš sve nazivala seksizmom i prisiljavanjem žena na nešto sto ne žele. Zgodne žene se vole i pokazati i to je to... Iako, ponekad poželim da uvedu čarape kao obavezni dio dress codea na RC. Barem to."


Natali Dizdar, pjevačica

 | Autor: Instagram Instagram

"Ne znam bih li napravila isto. Vjerojatno da. Vjerujem svemu što je Jennifer napisala i slažem se. Snimali smo spotove u svakakvim uvjetima, i bila sam X puta izložena hladnom vremenu i po par sati. To je takav posao i sigurna sam da ne bi bio takav naglasak na ovome da se na eventu dogodilo nešto zanimljivije. Naslovi prodaju novine, netko je očito odabrao ovaj".

Photo: None

Komentari 0