Stars

Gdje je danas Meg Ryan: Život 'holivudske slatkice' drastično je drugačiji izvan svijeta glume

  • Meg Ryan uživala je u svojoj tituli 'omiljene i slatke Amerikanke' od kasnih 1980-ih do kasnih 1990-ih
  • U Hollywoodu se isticala svojim neodoljivim plavim očima i zadivljujućim osmijehom
  • Međutim, nakon nekoliko desetljeća glume i slave, sve je krenulo naopako… 

Meg Ryan studirala je na koledžu kad se okušala u glumi. Tada joj je to bila tek puka sporedna stvar. Međutim, kad su projekti počeli pljuštati, odlučila je napustiti fakultet i usredotočiti se na svoju glumačku karijeru.

Možda vas zanima Evo tko je glumica koja će glumiti Kate Middleton u šestoj sezoni 'Krune' Rubrika Life&style Life&style

Njezina tadašnja strast prema glumi vidjela se u njezinj glumi, osobito kad je dobila ulogu u drami 'Svijet ide dalje'. Od tada postaje vrlo tražena glumica, a slava joj raste pa glumi u brojnim romantičnim komedijama, uključujući 'Joe protiv vulkana', 'Romansa u Seattleu', 'Kad je Harry sreo Sally' i 'Imaš poruku. Ipak, biti slavna glumica nikada nije bio dio njezinog plana...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gerlan Duno (@gerlanduno)

Meg Ryan postaje realna u svojim pravim osjećajima o slavi

Premda je svojedobno bila jedna od najvećih zvijezda, Meg Ryan je u jednom intervjuu otkrila da je gluma više ne zanima. Dodala je kako više nije bila znatiželjna glede glume kao prije.

Glumica je priznala da je razvila interese za druge stvari. Željela je nešto drugo od života. Priznala je da nije ni sanjala kako će postati glumica. Jednostavno se dogodilo, a ona je za to vrijeme uživala. Međutim, osjeća se kao da nije prirodna glumica i odlučuje potpuno prestati s glumom.

Objasnila je i da je voljela glumiti i da joj je bilo zabavno. U to su joj se vrijeme pružale prilike, pa je samo uživala u njima i naučila se snalaziti u skladu sa svojim mogućnostima.

Drastična promjena u životu Meg Ryan

Kao i svi drugi, nitko ne može ostati na vrhu do kraja života, što se dogodilo i Meg Ryan. Uživala je u svom vrhuncu u Hollywoodu dok je trajao. Međutim, kada su se zakotrljale rane 2000., njezin život i glumačka karijera okrenuli su se naglavačke. U to vrijeme desetogodišnji brak s glumcem Dennisom Quaidom nije išao najbolje, a i karijera joj je zastala nakon filma 'Dokaz života'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meg Ryan (@megryan)

Najveća kontroverza koja je pogodila njezinu uspješnu karijeru je kada su je povezivali s kolegom Russellom Croweom. Reputacija Meg Ryan ozbiljno je pogođena jer je njezina glumačka karijera bila izgrađena na 'slatkastom' imidžu. Njezin tim pokušao je zaokrenuti taj imidž podižući njezine projekte na drugu razinu, pa ona snima golišave scene u erotskom trileru 'Rezovi'. To je razlog zašto je Hollywood 'okrenuo leđa' Meg Ryan.

Kada je Ryan snimala taj film, osjećala je kako bi to mogao biti početak njezinog glumačkog kraja. Njen instinkt bio je točan, jer bio je to jedan od njezinih posljednjih filmova. Nakon toga se prestala baviti glumom i godinama nije radila nikakve projekte.

Kako je izgubila interes za glumu, počela je fascinirano raditi iza scene kao producentica i redateljica. Napokon je režirala svoj prvi film, 'Ithaca', objavljen 2015. godine. Uživala je u tom iskustvu i shvatila je kako bi to mogao biti njezin poziv.

Obitelj joj je na prvom mjestu

Nakon toga se fokusirala i na produkciju filmova. Osim rada iza scene, fokusirala se i na svoju obitelj i prijatelje. Provodila je kvalitetno vrijeme sa svojim sinom (iz braka s Dennisom Quaidom) Jackom Quaidom i svojom posvojenom kćeri Daisy True Ryan. I često ističe kako joj je obitelj na prvom mjestu. 

S bliskim prijateljima je pokrenula i digitalni projekt koje se bazirao na 'eCommercu', odnosno internetskom trgovanju, a njihov online posao dodatno ih je zbližio.

Njezin život kao kraljice 'rom-coma' sada je daleko iza nje. Umjesto toga, Meg se fokusira na svoj život iza kulisa, daleko od svjetla reflektora. Nekada je bila u središtu pozornosti, ali sada uživa biti po strani i raditi iza kamere. Umjesto da bude zvijezda, fokusira se na to da svojom redateljskom vještinom učini da nečija zvijezda jarko zasja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meg Ryan (@megryan)

Ponovno se vraća glumi

Na sreću svojih obožavatelja, premda se činilo da se zauvijek povukla iz glume, to nije slučaj. S vremena na vrijeme prihvaća filmske projekte i ponude. Priznala je da je imala više ponuda, ali ih je odbila i odabrala samo nekoliko projekata za koje je smatrala da su vrijedni njezina vremena.

Pojavila se u filmu 'Ozbiljna mjesečina' 2009. godine te u seriji 'Bez oduševljenja, molim!'. Nakon toga je na nekoliko godina nestala iz središta pozornosti. Naposljetku se vratila glumiti u nekoliko TV serija i filmova 2013. godine, ali ponovno je uzela glumačku stanku, a zatim se 2018. prihvatila serije 'Picture Paris', ali projekt nije uspio.

Ryan bi se trebala ponovno vratiti glumi iduće godine. Objavila je putem društvenih medija da bi trebala glumiti u novom romantičnom filmu  'What Happens Later', kojeg je baš ona režirala. U filmu također glumi David Duchovny, najpoznatiji po glavnoj ulozi u proslavljenoj seriji "Dosjei X". To je film o bivšim ljubavnicima koji se prvi put nađu nakon razlaza prije nekoliko desetljeća. Film se temelji na drami Stevena Dietza pod nazivom 'Shooting Star'.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meg Ryan (@megryan)

Nicole Kidman Možda vas zanima Svi pričaju o novoj naslovnici Nicole Kidman: evo što glumica radi da bi izgledala tako dobro Rubrika Moda Moda
Photo: None

Komentari 0