Stars
Nagrade hrvatskoga glumišta 2022.

Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta: Glumica je odbacila svečane haljine i zablistala u genijalnoj, nesvakidašnoj kombinaciji

  • Sinoć je u zagrebačkom HNK-a održana 30. dodjela Nagrada hrvatskoga glumišta
  • Na svečanoj dodjeli okupila su se brojna poznata lica s hrvatske javne scene
  • Među njima bila je i uspješna glumica Olga Pakalović, koja je oduševila svojim odabirom stylinga

Svečana dodjela Nagrada hrvatskoga glumišta održana je jučer u HNK-a u Zagrebu, za najbolja umjetnička ostvarenja na području dramske, radijske i televizijske umjetnosti, opere i plesne umjetnosti.

Nominirani u 25 kategorija, zajedno sa žirijem, okupili su se u punom sjaju nakon dvije godine pauze zbog pandemije. Događaj je privukao mnoga poznata lica s hrvatske glumačke scene, a svi su se potrudili predstaviti se u najboljim modnim izdanjima. Među predivnim glumicama posebno se istaknula Olga Pakalović, koja je na dodjeli bila u ulozi prezenterice i nosila zanimljivu modnu kombinaciju širokih i elegantnih crnih hlača, bijele košulje i crnih naramenica. Uspješna glumica svoju je kovrčavu kosu ostavila raspuštenom, a usne je istaknula crvenim ružem. 

Nagrade hrvatskoga glumišta 2022. | Autor: Josip Regović/Pixsell Josip Regović/Pixsell Olga Pakalović i Goran Grgić

Olga je Nagradu hrvatskoga glumišta za najbolju glumicu osvojila 2019., a ove godine ta je čast pripala Dajani Čuljak za ulogu Rože u "Svoga tela gospodar", dok je najboljim glumcem proglašen Damir Lončar za ulogu Tita Merellija u "Ludnici s tenorima". Najboljom predstavom proglašena je drama "55 kvadrata" HNK Split, a najboljim redateljem Bobo Jelčić, koji je u neočekivanom razvoju događaja odbio primiti nagradu, s obećanjem da će pružiti i objašnjenje za svoj potez.

Nagrade hrvatskoga glumišta 2022. | Autor: Josip Regović/Pixsell Josip Regović/Pixsell

Možda vas zanima Zašto je napeti hrvatski triler 'Stric' s Mikijem Manojlovićem toliko poseban da osvaja i nagrade i publiku Rubrika Life&style Life&style

Najboljom opernom predstavom u cjelini proglašena je "Lastavica" Giacoma Puccinija pod dirigentskim vodstvom Lorenza Passerinija i u režiji Huga de Ane te u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Nagrade hrvatskoga glumišta 2022. | Autor: Josip Regović/Pixsell Josip Regović/Pixsell

Nagrade za životno djelo uručene su dramskoj umjetnici Vlasti Knezović i primabalerini Maji Bezjak. Kao najbolja sporedna glumica nagrađena je Arijana Čulina za ulogu u predstavi "55 kvadrata", dok je najbolji sporedni glumac Ivica Pucar u "Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja". Nagradu za najbolju mladu glumicu osvojila je Nika Ivančić za uloge u "Bogu masakra" i "Realistima", dok je Ugo Korani najbolji mladi glumac u "Braći Karamazov".

Nagrade hrvatskoga glumišta 2022. | Autor: Josip Regović/Pixsell Josip Regović/Pixsell Olga Pakalović i Goran Grgić

Možda vas zanima Naša glumica je vjenčanicu domaćeg brenda kombinirala uz zanimljive dizajnerske sandale Rubrika Moda Moda
Photo: Josip Regović/Pixsell

Komentari 0