Stars

Danijeli Dvornik je dosta situacije sa smećem! Progovorila o onomu što muči mnoge građane i prozvala vladajuće

  • Iziritirana situacijom sa zagrebačkim smećem, Danijela Dvornik je odlučno progovorila o tom problemu na svome Facebook profilu
  • "Po Bandićevoj ideji, ja bih zapravo trebala imati jedan manji kontejner u kuhinji koji bi zauzeo cijeli prostor I praznio se svakih 15 dana"
  • Mnogi Zagrepčani podržali su je u kritici za koju je prozvala zagrebačkog gradonačelnika

Danijela Dvornik na svome Facebook profilu odlučno je uputila kritiku na račun nečega u čemu već mjesecima svi pričaju u glavnom gradu Hrvatske. Naime, problem recikliranja i odvoza smeća građane muči već duže vrijeme i prilično su ozlojađeni novonastalim situacijama ispred svojih zgrada, ali i unutar svojih stanova. Za ovakvo stanje, Danijela je prozvala nesposobno rukovodstvo Zagreba i najvišu instancu – zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. 

"Još malo o smeću u metropoli. Kuhinja mi izgleda kao odlagalište smeća. Četiri vrećice, od toga dvije su u kanti, bio otpad i miješani otpad. Ostalo mi je po vrećama na raznim mjestima. Mislila sam kupiti kantu s četiri pretinca za kuhinju tako da sve bude urednije, ali đaba mi kad su te kante predviđene za dnevno pražnjenje jer po Bandićevoj ideji, ja bih zapravo trebala imati jedan manji kontejner u kuhinji koji bi zauzeo cijeli prostor i praznio se svakih 15 dana. Zašto nemamo žuti kontejner za plastiku? Nemam više vrećica, tko to nosi i kako do njih? Zar je problem otputovati u neku stranu zemlju i prekopirati neki sistem odlaganja koji bi bio najadekvatniji? Pa grad nikada nije izgledao gore nego sada kada su još i poskupili uslugu", napisala je nezadovoljna Danijela i dodala u hashtagu "mater vam nesposobnu".
Danijelin javni protest naišao je na mnoga odobravanja građana iz različitih dijelova Zagreba koje muče jednaki problemi.

Možda vas zanima Danijela Dvornik zasukala rukave: pogledaj kako slatko je uredila terasu Rubrika Life&style Life&style

''Piše na stranicama da je svaka druga srijeda odvoz plastike....stoji od utorka navečer (jer smo pripremili za srijedu ujutro, prijepodne, kada god - za srijedu) .Danas je četvrtak - brijem da će stajati barem do sutra. KATASTROFA I UŽAS!!!! Centar grada,a tako je, vjerujem, svugdje... za to plaćamo skuplji odvoz?!?!?'', piše jedna Danijelina pratiteljica. 

Zanimljivi su i komentari građana iz drugih dijelova Hrvatske, poput Varaždina i Krka, gdje nemaju pritužbe na sustav recikliranja koji se već godinama odvija prema predviđenim rasporedima. U manjim gradovima, prema komentaru jedne čitateljice, sustav recikliranja funkcionira ok, uz usluge koje su jeftinije, grad je čišći i, kako ona smatra, poželjniji za život. 

Situacija u glavnom gradu Hrvatske, koji bi u uspješnosti trebao biti primjer i drugim gradovima,  građane je potaknula na sumornu kreativnost. Umjesto nekoliko malih kanti, nekolicina pratitelja navela je kako bi odlično rješenje za kuhinju bilo u obliku kontejnera. Drugi su dodali da, pak, jedan od problema leži u neadekvatnoj informiranosti o provođenju cijelog sustava recikliranja dok neki čak preskaču gradsko rukovodstvo i upiru prstom u EU navodeći kako se radi o projektu koji ne funkcionira nigdje u Europi. 

Možda vas zanima Obavezno baci u smeće plastične kutije od sladoleda, opasno ih je ponovno upotrijebiti Rubrika Life&style Life&style

U većini komentara pratitelji su potvrdili neodrživo stanje ovakvog postupanja sa smećem u glavnom gradu Hrvatske. 
''Čisti promašaj ovo sa smećem. Računi veći, sve završi na Jakuševcu, a da ne govorimo koliko se razgrađuje jedna vrećica. Pljacka samo takva.'', komentirao je pratitelj Danijele Dvornik.

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FRIZURA I ŠMINKA


Photo: Instagram/Getty

Komentari 0