- Ljubav prema uređenu interijera i eksterijera Danijele Dvornik dobro je poznata, pa mnogi s nestrpljenjem očekuju njezin sljedeći projekt
- Ovo ljeto posvetila se uređenju terase u obiteljskoj kući na otoku Braču, a sada je odlučila osvježiti je i s biljkom koja nije karakteristična za to podneblje
- Odlučila je zasaditi avokado i tako se u svojoj mediteranskoj oazi prepustila izazovu uzgoja stabla koje voli vlažnu klimu
Danijela Dvornik prošle je godine svoju oazu u Sutivanu na otoku Braču potpuno renovirala, a onda su na red došli detalji u uređenju obiteljske kuće kao i njezinog eksterijera. Da dalmatinske večeri ne mogu bez hrane, vina i dobrog društva na terasama i dvorištima ljetnih oaza zna dobro Danijela koja svoju terasu nije kako nije htjela prepustiti slučaju. Mjesto je to na kojem voli popit jutarnju kavu, najljepše, u hladovini i bez znatiželjnih pogleda. Međutim, ovo ljeto Danijela je priznala kako je morala ukloniti jasmin koji je služio u tu svrhu, a od tada Danijela za terasu priprema novo biljno ruho.
Uz pripremu sadnica koje će uljepšati njezinu okućnicu, 53-godišnja Splićanka sprema se posaditi i avokado, čiji je uzgoj od samih početaka prema mnogima pravi izazov. U tu je svrhu Danijela je košticu avokada uz pomoć čačkalica postavila u teglu s vodom tako da je donja polovica koštice potopljena u tekućini.
''Sada treba čekati da pusti korijenje’’, istaknula je Danijela.
Uzgoj plantaže avokada pošao je za rukom američkom farmeru hrvatskih korijena s adresom u viškom Brgujcu, a hoće li još jedan hrvatski otok biti ukrašen ovim stablom, najviše rasprostranjenim u Srednjoj Americi, ostaje za vidjeti.
Ljeto za novitete
Ovog ljeta za svoju terasu Danijela je najavila je novu ogradu i rješenje za hlad iz praktičnih razloga, a posvetila se i novom projektu.
‘’Kako ne idem mlađa, sve podređujem godinama i da se što manje penjem i fizički radim, da ne trčim s prvim kapima kiše i vjetra i sklanjam sve s terase. Sad trenutno radim na još jednom projektu na terasi, to je ona druga strana koju ne pokazujem, jer tu dolazi jedan dugi betonski element koji će ujedno biti radna površina, dio za začinsko bilje, sudoper i plinski roštilj. Želim roštiljati svaki dan ako to želim, bez paljenja vatre i dimljenja kuće, sebe i susjeda oko sebe’’, napisala je početkom ljeta Danijela.
Dok svoju okućnicu priprema za sljedeću sezonu, Danijela je istaknula kako s početkom jeseni upravo dolazi vrijeme druženja po kućama i roštiljanja bez bojazni od preznojavanja.
Iako se mnogi tek s nostalgijom prisjećaju svojih odmora na moru, supruga pokojnog kralja funka Dina Dvornika izgleda, još ne namjerava završiti.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.