Stars

Danas je Dora, puno je nepoznatih imena pa ti predstavljamo nove nade

  • Ako se pitaš tko su ovi natjecatelji priznajemo, mnogo je novih imena na popisu
  • Odlučili smo saznati tko su, kao mali uvod u večerašnji spektakl
  • Hoće li nova nade nadjačati već nam poznate kandidate?
Možda vas zanima Što kaže horoskop, koji parfem najviše odgovara tebi, a koji tvom muškarcu? Rubrika Beauty Beauty

Na ovogodišnjoj Dori predstavit će nam se brojna nova imena koja smo dosada rijetko viđali. Svojom glazbom donose i neke nove glazbene struje, a mi smo odlučili istražiti tko su oni: 

Elis Lovrić – All I Really Want

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elis Lovric (@elislovric) on

Svoje mjesto na ovogodišnjoj Dori zaslužila je istarska uzdanica Elis Lovrić. Pjevačica, glumica i pjesnikinja, koja inače pjeva na labinskom dijalektu, predstavit će se s pjesmom ''All I really want''. ''Istina je da sam ljudima najviše prepoznatljiva zbog egzotične labinjonske cakavice na kojoj pišem i pjevam, ali istina je i da sam prije pisala i pjevala na engleskom, talijanskom i njemačkom pa mi nije strano izražavati se na tim jezicima. Ali kako sam rekla, uvijek puštam pjesme da same odluče kojim putem ići, bilo u jezičnom smislu, bilo u aranžmanskom'' - objasnila je Elis svoj odabir. Dosada je nastupila  i na važnim događanjima poput teniskog turnira u Umagu te otvorenja Filmskog festivala u Puli. Svoj CD ''Merika'' predstavila je u dalekom Brazilu. Ova svestrana umjetnica završila je i studij glume u Rijeci, a na istarskim kazališnim daskama može ju se često vidjeti. 

Beta Sudar – Don’t Give Up 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beta Sudar (@beta_sudar) on

Beta Sudar (20) definitivno se nalazi među najmlađim kandidatima ovogodišnje Dore. Valpovčanka će zapjevati pjesmu ''Don't Give Up''. Na sceni je prisutna odn 2017. godine kada je izdala svoj prvi singl, pjesmu ''U mislima'', a tome je prethodio nastup u jednom od popularnih talent showova. Prije svijeta glazbe, igrala je nogomet, a sada je, kako prenosi 24 sata, želi okušati i u svijetu novinarstva. Odnedavno živi u Zagrebu i vjeruje da će njena karijera tu doživjeti uzlet. 

Manntra – In The Shadows

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manntra (@manntra_official) on

Hrvatski rock sastav Manntra stiže iz Umaga, a na sceni su prisutni od 2011. godine. Bend trenutno ima 5 članova, a čine ga: Marko Matijević Sekul, Andrea Kert, Marko Purišić, Bolis Kolarić i Maja Kolarić. Manntra je dosada objavila tri studijska albuma: Horizont (2012.), Venera (2015.) i Meridian (2017.). Šira publika najviše ih pamti po singlu ''Kiša'' koji ih je 2011. vinuo u zvijezde. Međutim, neko vrijeme Manntra je ostala tiha. Ipak, na Doru stižu s pjesmom ''In The Shadows'' i jedva čekamo da nas podsjete kakvu fantastičnu glazbu stvaraju.

Možda vas zanima Kriterij je čudan, ali postoji 6 osobnosti frajera. Koji je tvoj? Rubrika Life&style Life&style

Jure Brkljača – Ne postojim kad nisi tu 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Brkljača (@jurebrkljacaa) on

Malo je onih koji se ne sjećaju zadarskog šarmera Jure Brkljače kao finalista showa ''The Voice''. Iako mu je pobjeda izmaknula za dlaku i otišla u ruke Nine Kraljić, brojni su baš u njemu vidjeli onoga koji će požeti najveće uspjehe te ga okitili titulom ''Oliverova nasljednika''. ''Ne želim biti Oliverov nasljednik jer Olivera ne može nitko naslijediti. Njegove su pjesme vječne i zato ga nitko ne treba nasljeđivati. Oliver je Oliver, a ja sam ja.'' - rekao je tada Brkljača za Večernji.  Je li Jure ostao u baladama koje mu tako dobro idu ili se okrenuo drugačijim pjesmama, saznat ćemo kad poslušamo ''Ne postojim kad nisi tu'', pjesmu koju je pripremio za Doru. 

Ema Gagro – Redemption 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ema Gagro (@emagagro) on

Prva stvar koja nam se pojavila kada smo ugulali Emu Gagro je pojam ''hrvatska Shakira''. E, sada stvarno očekujemo mnogo od ove mlade Lošinjanke koja je svoje pjevačke vještine usavršavala u Americi. Sve što je naučila pokazat će u pjesmi ''Redepmtion''. I ona se, poput Jure Brkljače, natjecala u prvoj sezoni showa ''The Voice'' pod mentorstvom Jacquesa Houdeka. Trenutno živi u Danskoj, a pjesmu joj je napisao švedski skladatelj i producent. 

Jelena Bosančić – Tell Me 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Bosančić (@jelenabosancic22) on

Jelena Bosančić (32) glumica je, redateljica i pjevačica, a poznata je po otvorenju prve Splitske škole mjuzikla Perina u kojoj objedinjuje glumu, glazbu i ples. Jelena je inače i članica splitskog HNK (asistent redatelja u operi) te uistinu dama s velikim glazbenim i glumačkim iskustvom. Svira klavir, bubnjeve i gitaru i jedva čekamo vidjeti što će nam sve pokazati i reći pjesmom ''Tell Me''. Jako smo zaintrigirani.

Lorena Bućan – Tower of Babylon

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL

Samozatajna i mlada Lorena Bućan (16) nova je nada splitske glazbene scene. Pjevačica je započela svoj put u showu ''Supertalent'', a potom i u ''Zvijezdama''. Tamo joj je Tonči Huljić, član žirija, ponudio suradnju i Lorena je sada na putu prema ostvarenju svog glazbenog sna. ''Isto tako planiram da mi glazba i pjevanje budu prioritet u životu jer to je stvarno ono nešto što me ispunjava.'' - rekla je najmlađa natjecateljica Dore za Dalmaciju Danas. Pjesmu ''Tower of Babylon'' napisao joj je Tonči Huljić kojem Lorena uistinu vjeruje. Dora je za ovu mladu gimnazijalku veliki izazov, ali ima snažan vokal i čisto sumnjamo da će se bojati.

Roko Blažević – The Dream 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roko🎙 (@rokoblazevic_official) on

Baš kao i Lorenu Bućan, i Roka Blaževića (18) pamtimo iz ''Zvijezda''. Njegove obožavateljice još nisu preboljele što je pobjeda u showu Roku izmakla za dlaku te otišla u ruke Ilme Karahmet. Ipak, nemaju se zašto ljutiti, Roko je već pobjedio u Pinkovim zvjezdicama, a tada su ga prozvali i hrvatskim Michael Bubleom. Roko je sam za sebe u showu isticao kako potječe iz glazbene obitelji jer mu tata pjeva u klapi, mama je pjevačica i brat mu je gitarist. I Roko već ima svoj bend, zajedno s Random Stipišićem, Gibonnijevim sinom. 

Nova imena stižu i to u velikom broju! Radujemo se novim zvucima, novim nastupima i svemu što nam ove zvijezde imaju pokazati. Sretno svima!

Photo: Miss7/Instagram/Facebook

Komentari 0