Stars

Baš kao prava Melania: zašto svi hitaju u slovensko selo vidjeti Melaniju Trump?

  • Melania Trump je dobila svoju prvu skulpturu koja je otkrivena u blizini mjesta Sevnice u Sloveniji
  • Drvena skulptura izrađena je motornom pilom i nastala po ideju američkog umjetnika Brada Downeya
  • A zašto je prva dama Amerike u istoj odjevnoj kombinaciji kao na inauguraciji Donalda Trumpa?

Jučer je u blizini Sevnice u Sloveniji, svečano otkriven kip prve Melanije Trump u prirodnoj veličini. Kip je formiran iz debla lipe motornom pilom, a prikazuje prvu damu Amerike u svijetloplavoj modnoj kombinaciji. Ova skulptura u drvu je ovjekovječila trenutak u kojem je ova djevojka iz malenog slovenskog gradića postala prva dama jedne od najmoćnijih zemalja svijeta.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Melania Trump potvrdila da ove cipele nikad neće izaći iz mode Rubrika Moda Moda

Skulptura bivšu manekenku prikazuje u modnoj kombinaciji koju je odjenula za inauguraciju svog supruga u siječnju 2017. godine. Danas slavnu kombinaciju svijetloplavog kaputa upotpunjenog rukavicama i salonkama iste boje, potpisuje poznati američki dizajner Ralph Lauren.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Iza ove skulpture stoji američki umjetnik Brad Downey, a postavljena je kao najava njegove trenutačne ljubljanske izložbe. Ipak, izradu skulpture je angažirao lokalnog majstora Aleša Župevca Maxija. Jedini zahtjev kod izrade kipa bio je taj da Melanija mora imati haljinu iste boje kao što je imala na inauguraciji, a sve ostalo Maxijevo je djelo. Downey je rekao i kako je htio da kip izradi netko tko nije akademski umjetnik već pripadnik radničke klase, kao što je to bio Melanijin otac."Htio sam da se posao napravi s motornom pilom. I htio sam da skulptura bude pričvršćena za pod" – rekao je ovaj ulični umjetnik i objasnio kako je nastojao prikazati da uvijek ostanemo povezani s domom premda ga napustimo, prenosi Dnevnik.si.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode! Rubrika Beauty Beauty

Svi zainteresirani kip mogu vidjeti u selu Rožno koje se nalazi samo nekoliko kilometara dalje od Sevnice. Što Melanija misli o ovoj umjetničkoj interpretaciji njezina lika još uvijek nije poznato. A što ti misliš, sviđa li ti se ova verzija prve dame Amerike?

 
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0