Stars

Baldo, Zvane, Si, Leeloo... Djeca poznatih Hrvata nose zanimljiva imena, a evo što se krije iza njih

  • Posljednjih godina sve više poznatih Hrvata svojoj djeci daje pomalo neobična imena, kao i ona koja su gotovo otišla u zaborav
  • Jedno od posljednjih imena koje je zaintrigiralo javnost je ime Baldo koje je Marin Čilić sa suprugom nadjenuo sinu
  • Prisjetili smo se još nekih imena koja nose djeca naših poznatih te koja se pozadina skriva iza njih

Posljednjih nekoliko godina sve više poznatih Hrvata svojoj je djeci nadjenulo veoma zanimljiva imena. Iako smo često kod stranih zvijezda viđali ovaj trend, ni naše zvijezde ne zaostaju. Neka djeca tako nose internacionalna, no sve je više onih s vrlo maštovitim, vrlo posebnim imenima. Neka od njih izabrana su zbog njihova značenja, ali i kao poveznica sa bliskim osobama i mjestima.

Možda vas zanima 12 modernih imena za djevojčicu s predivnim značenjem Rubrika Life&style Life&style

Prije nekoliko dana naš proslavljeni tenisač Marin Čilić i supruga Kristina postali su roditelji sina, a nedugo nakon njegova rođenja otkriveno je i za koje ime se par odlučio. Tako je nakon skoro dvije godine braka u obitelj Čilić stigao mali Baldo. Ovo ime ima posebno značenje za Marina koji je rodom iz Međugorja, ali i Kristinu koja je iz Cavtata. Inače, ime Baldo karakteristično je upravo za jug Hrvatske i područje Dubrovnika, Konavla i Orebića, a zapravo je naša izvedenica imena germanskog podrijetla, Baldowin, a nosi značenja hrabar i prijatelj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marin Čilić (@marincilic) on

Pjevač Dražen Turina Šajeta i supruga Nataša sinu su dali pravo domaće ime - Zvane. Kada mu se sin rodio 2009. godine, istarski pjevač za Glas Istre je izjavio: ''Bit će pravi opatijski domaći čovjek pa je i red da nosi domaće ime''. Zvane je čakavsko ime, a kako je i sam pjevač izjavio, gotovo je i izumrlo. Inače, Zvane je zapravo Ivan.

anketa | Autor: miss7 miss7

Boris Novković 2009. godine dobio je prvog sina kojem je s tadašnjom suprugom dao ime Noa, a dvije godine kasnije stigao je mali Bono. Iako se nagađalo da je maleni dobio ime po poznatom pjevaču grupe U2, Bono Voxu, Boris je to demantirao i objasnio odakle ime. Naime, ime je poteklo od inicijala Borisa Novkovića koji je u tome vidio lijepu simboliku. Prošle je godine Boris ponovno postao otac, a on i djevojka Iris Volf kćerkici su nadjenuli ime - Si. Korijen imena je iz hebrejskog, a ime postoji i u Kinu, rekao je Boris te je dodao da su zapravo napravili izvedenicu iz njihovih imena. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Novkovic (@boris_novkovic) on

Šibenski pijanist Maksim Mrvica ostvario je zavidnu svjetsku karijerno, no ipak je najsretniji kad je u društvu svoje kćerkice Leeloo.  Danas 14- godišnja djevojčica, koju je dobio u braku s bivšom suprugom Anom, dobila je ime po junakinji filma ''Peti element'' koju je u filmu tumačila Milla Jovovich. 

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Možda vas zanima Čestitke! Franka Batelić i Vedran Ćorluka dobili su sinčića i otkrili njegovo ime Rubrika Stars Stars

Matija Dedić, jazz pijanist i skladatelj, među prvima je na hrvatskoj sceni koji je s nevjenčanom suprugom Marinom Scotti svojoj, danas 17- godišnjoj kćerkici nadjenuo pomalo neobično ime - Lu. Ovoj tinejdžerici je glazba u krvi pa je tako prije nekoliko godina snimila pjesmu s bakom Gabi Novak.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

I riječki pjevač Damir Urban svojoj djeci nadjenuo je nesvakidašnja imena. Iz prošlog braka s Goranom Milojević ima danas 17- godišnjeg sina Malika, a sa suprugom Milicom je dobio još dvoje djece. Damir i Milica su u vezi od 2002. godine, a vezu su 2007. godine okrunili brakom. Njihovo prvo dijete, sin Istok Zola na svijet je došao 2015. godine, a sredinom studenog prošle godine na svijet je stigla djevojčica kojoj su dali ime Iskra. Uoči dolaska pjevač je na svojoj objavi napisao: ''Brojimo još sitno i onda... Urban & 4..'', i tako zanimljivo povezao naziv svog glazbenog sastava i broj članova obitelji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damir Urban (@damir.urban) on

Glumica Mirna Medaković i suprug Hrvoje Stepinac 2017. godine postali su roditelji jednojajčanih blizanki. Blizankama su odabrali danas pomalo rijetka, a lijepa imena - Kaja i Zora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirna Medaković Stepinac (@mirna_medstep) on

 

 

POGLEDAJ PETU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FOTOGRAF I GLAZBA



 
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0