Stars

Anita Dujić kupuje na Hreliću - i dala nam je nekoliko jako korisnih savjeta za kupnju na 'buvljaku'

Kupnja na poznatom zagrebačkom 'buvljaku' uopće nije loša ideja. Evo što sve Anita Dujić tamo pronalazi

"Hrelić posjećujem već jako dugo. Prvenstveno sam tamo počela ići zbog posla jer je odlična lokacija za odabir rekvizita za potrebe snimanja, posebno ako je radnja smještena u prošlosti pa vam trebaju stare, neobične, rabljene stvari," započela je svoju priču manekenka i dekoraterka setova Anita Dujić.

No, kaže kako nerijetko na Hrelić odlazi i privatno kada joj zatreba nešto što si je zamislila za dom, a ne može se pronaći u dućanima. "Kako sam ljubiteljica starih stvari, potrošenih vremenom, a volim ih uređivati i vratiti im novi sjaj, Hrelić je idealno mjesto," nadodaje. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Hrelić radi nedjeljom i srijedom, a Anita nam je otkrila koji dan je bolji: "Nedjelja je definitivno bolji izbor, a tamo treba biti već od ranog jutra, recimo od 8:00 do 8:30 sati kako bi se pronašli najbolji komadi. Ako je lijepo vrijeme, očekujte gužvu pa se naoružajte strpljenjem, ponesite udobne i po mogućnosti ne nove cipele jer ćete hodati po šljunku, platnene vrećice ili ruksak."

Zanimalo nas je i može li se još uvijek cjenkati na najvećem hrvatskom sajmištu: "Obavezno uvježbajte vještinu cjenkanja koja je na Hreliću pod must i nikada ne pristajte na prvu cijenu koja vam se ponudi. Većinu toga možete spustiti za otprilike 30 do 50 posto, ovisno o tome u kakvom je stanju ono što kupujete. Dobro pregledajte sve da ne bi došli doma s pokidanim ili poluuništenim predmetom. Ako se dobro promatra, tamo ima odlično sačuvanih stvari koje često vrijede puno više nego što im cijena kaže."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Anita kaže da je Hrelić za nju uvijek inspirativno i veselo mjesto na kojemu se mogu vidjeti različiti modni izričaji, čuti zanimljiva glazba koja trešti iz starih linija i pronaći neobični predmeti za dom. 

Možda vas zanima Uletjela sam u second hand i složila 3 outfita - svaki za 60 kuna Rubrika Moda Moda

A za kraj poručuje i gdje se na Hreliću može dobro jesti: "Svakako svratite u jedan od improviziranih street food restorana koji nude odličan izbor roštilja, kobasica, povrća, 'poderanih gaća' i uvijek su svježi."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0