Moda

Uletjela sam u second hand i složila 3 outfita - svaki za 60 kuna

Ove jeseni svoj sam ormar odlučila osvježiti robom iz sve popularnijih second hand dućana. Bio je to moj prvi susret s kupnjom u second handu i dobro je prošao!

Sve je više second hand dućana oko nas i to sigurno nije slučajno. Očito je da ljudi tamo rado kupuju odjeću, a niska cijena nije jedini razlog - za malo love tamo se doista može naći upečatljivih komada. Iako sama nisam nikad tamo kupovala, znala sam navratiti s prijateljima i svaki put bih se ugodno iznenadila. Sve je lijepo i uredno posloženo (za razliku od nekih dućana, pogotovo za vrijeme rasprodaja), vrlo često su akcije pa odjeću možeš kupiti po još nižim cijenama. 

Odlučila sam šoping obaviti u Textile Houseu jer su njihovi dućani po cijelom gradu, a i izbor je dobar, no ne kažem da i u drugim second handovima ne možeš pronaći prave "dragulje" od robe. Na dan kad sam došla počela je akcija pa je sav asortiman bio 20 kuna!!! Što znači da je sva roba bila u prosjeku 30-ak kuna jeftinija. Naravno da je zbog toga bila poprilična gužva u dućanu! 

via GIPHY

U glavi sam imala neke ideje, ali kako je najveća čar kupovanja u second hand dućanu da nikad ne znaš što ćeš pronaći i na kakvo blago naletjeti, tri odjevne kombinacije sam osmislila na licu mjesta, i, moram priznati, nije bilo lako odlučiti. A koliko sam potrošila?  Matematika nije komplicirana jer - sve je bilo 20 kuna!

1. KOMBINACIJA: Karirana suknja + bijela majica + traper jakna

Odluka je pala na kariranu suknju i običnu bijelu majicu koje sam kombinirala s jaknom i vlastitim cipelama. Odlučila sam se za bijelu majicu jer je basic komad kojeg nikad dosta, a ide uz sve. Što znači da ću je moći nositi u jako puno kombinacija. Suknja mi se učinila zanimljiva jer je karirano hit ove jeseni, a suknju mogu nositi s raznim majicama, košuljama, dolčevitama, puloverima. Regularna cijena suknje je bila 50 kuna, a bijele majice 35 kuna.  No ja sam svaki komad sam platila 20. 
 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Koji jesenski modni trend ti najbolje odgovara - prema horoskopu Rubrika Moda Moda

2. KOMBINACIJA: Traperice visokog struka + kožna jakna + karirana košulja

Za drugu kombinaciju odlučila sam kupiti traperice, košulju i kožnu jaknu. Klasična kombinacija koja svakome stoji. Traperice visokog struka imale su cijenu 59 kuna, karirana košulja 56 kuna, a koja je bila regularna cijena kožne jakne se ne sjećam. Kao i prethodna kombinacija i ova je bila na akciji, pa sam svaki komad platila 20 kuna. Zamisli kvalitetnu kožnu jaknu za 20 kuna, i to je moguće. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

3. KOMBINACIJA: Zelene traperice + traper košulja 

Kao i prethodne dvije kombinacije i posljednja je vrlo jednostavna i nosiva. Odlučila sam se za traperice u boji koje su se ove jeseni vratile na scenu i za traper košulju koja nikad ne izlazi iz mode. Zelene traperice su mi bile najprivlačnije, a mislim da podignu i najdosadniju kombinaciju. Kao i ovaj kaput s uzorkom koji smatram pravim ulovom.  

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Postoji dio i s većim konfenkcijskim brojevima, dio s cipelama, dječjom te muškom odjećom. I stvarno se isplati upotpuniti svoj ormar s odjećom po povoljnijim cijenama, a dobre kvalitete.  Moj zaključak nakon uspješno obavljenog šopinga je taj da ću odsad češće zavirivati u ovakav tip dućana jer se doista može naći za svakoga ponešto.

Nekoliko savjeta kako kupovati u second hand dućanu:

1. Dobro pogledaj odjeću koju si izabrala da nije oštećena. Iako se u dućanu na to paze, može se potkrasti koji komad s greškom. 

2. Od svakog komada postoji samo jedan primjerak, pa se pripremi da možda nećeš ono što ti se svidi naći u svojoj veličini. No nemoj odustati, jer iako primjerice nosiš konfekcijski broj 38, u ovakvim dućanima, pošto su zastupljeni najrazličitiji brendovi, ti  odgovaraju i neki brojevi 36 ili 40. 

3. Nijedan second hand dućan nema identičnu odjeću. Nažalost, ako u jednom dućanu nema tvog broja, nećeš moći zvati u drugi da tamo provjeriš jer se ponude razlikuju. No, možda tamo nađeš još nešto bolje...

 4. Nemoj imati predrasude. Osim već nošene odjeće i obuće, može se pronaći i odjeća koja se nije uspjela rasprodati prošle sezone. Svakako tu odjeću, kao i onu kupljenu u bilo kojem dućanu, moraš oprati prije nošenja. 

5. Pripremi se na puno 'kopanja'. U second hand dućanima odjeća nije razvrstana po veličinama niti možeš na lutkama vidjeti kombinaciju koja će te oduševiti. Jednom možeš naći puno toga što će ti se svidjeti, dok već drugi dan nećeš pronaći ništa. 

6. Prati akcije. U second hand dućanima često se odvijaju akcije pa su stvari po mnogo povoljnijim cijenama kako bi se napravilo mjesta za nove kolekcije. 

Photo: miss7

Komentari 0