Native sadržaj

Koža ti je toliko suha da se peruta? Imamo super rješenje

  • Hladni zimski dani kod većine nas podrazumijevaju i suhu kožu, posebice na rukama i licu 
  • Vjetar, suhi zrak od grijanja, slojevi odjeće... samo su neki od razloga zašto nam je koža suha tijekom zime
  • Nudimo ti rješenje u dva proizvoda - CeraVe kremi i losionu za tijelo!

Približava nam se zima i hladniji mjeseci što znači da većina nas ponovno kreće u borbu sa suhom kožom. Puno je razloga zašto nam je zimi koža suha i na većinu njih, na žalost, ne možemo utjecati. Vjetar, grijanje u zatvorenim prostorima, vrući tuš pod koji tako rado uđemo kada dođemo kući, višeslojna i gruba odjeća...sve su to faktori koji negativno utječu na stanje i izgled kože, uz stres i ostale standardne dermatološke probleme koje mnoge od nas imaju od ranije. Istina je, zima nikako nije prijatelj našoj koži. No, ne treba očajavati. Dobra vijest je što postoje proizvodi kojima možeš umanjiti posljedice zime na svojoj koži i pritom joj pružiti potrebnu njegu. 

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus CeraVe hidratantna krema i losion za suhu kožu

CeraVe hidratantna krema i CeraVe hidratantni losion 

CeraVe proizvodi razvijeni su u suradnji s dermatolozima i sadrže kombinaciju triju znanstveno prepoznatih esencijalnih ceramida i hijaluronske kiseline, a upravo je to ono što nam treba zimi kada koža gubi više od 25 posto sposobnosti zadržavanja vlage. 

CeraVe hidratantna krema

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus CeraVe hidratantna krema

CeraVe hidratantna krema za tijelo pruža cjelodnevnu hidrataciju za osjetljivu i suhu kožu, a pogodna je i za upotrebu na koži sklonoj ekcemima. Uz tri ceramida koji prirodno postoje u koži, sadrži i hijaluronsku kiselinu, koja na sebe navlači vlagu i hidratizira kožu pa je CeraVe krema pravi izbor za suhu kožu. Čak i ako inače nemaš problema sa suhom kožom, pruža djelotvornu zaštitu za zimske uvjete tako što hidratizira i štiti vanjski sloj kože uz pomoć patentirane tehnologije MVE® za nadoknadu ceramida i kontrolirano otpuštanje dugotrajne hidratacije što garantira vlažnost tvojoj koži i u zimskim uvjetima.

Kožna barijera, to jest vanjski sloj kože, sastoji se od 50 posto ceramida, 25 posto kolesterola i 10 – 25 posto masnih kiselina. S vremenom iscrpljivanje ceramida može rezultirati gubitkom vlage, suhoćom i pucanjem i/ili upalom i iritacijom uzrokovanom alergenima i toksinima na kožnoj barijeri.

Ako imaš problema s alergijama i osjetljivom kožom, važno je napomenuti kako je CeraVe krema bez mirisa, nekomedogena i hipoalergena do te mjere da se može koristiti i za osjetljiviju kožu lica.

CeraVe Hidratantni losion

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus CeraVe hidratantni losion

Umjesto CeraVe hidratantne kreme možeš koristiti i CeraVe hidratantni losion za tijelo za suhu do vrlo suhu kožu. Namjena im je ista, međutim losion sadrži izuzetno laganu teksturu za hidrataciju osjetljive kože koja je suha, dok je krema bogatije teksture. Baš kao krema, i losion je pogodan za upotrebu na koži sklonoj ekcemima.

Iako losioni znaju isušivati, CeraVe losion pogodan je za suhu kožu. Njegova lagana formula zadržava vlagu za 24-satnu hidrataciju. Zato, brzo, preduhitri ove godine zimu i zaštiti svoju kožu - bit će ti zahvalna!

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0