Native sadržaj

Je li vitamin C zaista tako dobar za kožu?

  • Općenito govoreći, Vitamin C je, uz retinol, skincare sastojak o kojem se najviše priča, i sastojak koji se preporuča svim tipovima kože 
  • Snažan je antioksidans koji umanjuje pigmentacijske mrlje, ujednačava ten te pruža blistavost kože
  • Predstavljamo novi proizvod s vitaminom C koji ćeš rado imati u svojoj skincare rutini, pogotovo sada kada se nakon ljeta javljaju pigmentacijske mrlje  

Baš kao što je naš najučinkovitiji saveznik u jačanju imuniteta u sezoni prehlade i gripe, nanešen lokalno, u stabiliziranom obliku, vitamin C može biti pravi čudotvorac za našu kožu. Baš zato je, uz retinol, skincare sastojak o kojem se najviše priča. Preporuča ga se apsolutno svima, bez obzira na tip kože te nema potencijalno iritirajuće nuspojave, a zbog čega ga dermatolozi rado i često savjetuju dodati u svakodnevnu skincare rutinu. 

Zašto mu pripada superherojski status u njezi kože?

Poznat i kao askorbinska kiselina, vitamin C je snažan antioksidans koji umanjuje pigmentacijske mrlje, ujednačava ten te pruža blistavost kože. Osim što pomaže u popravljanju oštećenja kože, vitamin C pomaže i u prevenciji, a budući da blagotvorno djeluje na zdrav izgled kože i usporavanje vidljivih znakova starenja, brani nas i od stresora iz okoliša poput slobodnih radikala, već spomenutih efekata nakon izlaganja štetnim sunčevim zracima, kao i zagađenja.

 | Autor:

Vitamin C super se slaže s proizvodima za sunčanje, a kada smo izloženi suncu, važno je samo poštovati redoslijed nanošenja proizvoda. Vitamin C nanosi se nakon čišćenja i toniziranja lica, ali obavezno prije kreme za sunčanje.

Kako odabrati pravu formulu za svoju kožu?

Serumi s vitaminom C najučinkovitiji su način da se maksimalno iskoriste dobrobiti ovog dragocjenog sastojka. Formula kao što je serum najpoželjnija je opcija jer omogućuje bolju apsorpciju i lakšu primjenu od ostalih proizvoda, no najbolje ćemo rezultate postići kombiniranjem nekoliko proizvoda koji sadrže vitamin C. 

Kada je i kako poželjno koristiti vitamin C?

Za razliku od nekih sastojaka za njegu kože koji zahtijevaju polagano uvođenje u našu rutinu njege, vitamin C ne zahtijeva takav pristup. Također, dok se neki aktivni sastojci mogu koristiti samo noću, vitamin C dobrodošao je i u našoj jutarnjoj i večernjoj skincare rutini. Štoviše, obično se preporučuje koristiti ga tijekom dana zbog efekta blistavije kože te prije spavanja kako bi i dok spavamo odradio sve ono što, kada je njega kože u pitanju, radi najbolje.

 | Autor:

Kao što smo već spomenuli, najbolji rezultati postižu se kada kombiniramo nekoliko različitih proizvoda koji sadrže vitamin C, zato te želimo upoznati s Garnier Vitamin C linijom koja je sada dobila novog člana - Garnier Vitamin C noćni serum za blistavu kožu. Zajedno s dnevnim serumom čini najmoćniji duo za postizanje sjajne, blistave kože i ujednačen ten.

 | Autor:

Formula noćnog seruma s 10% čistog vitamina C prirodnog podrijetla i hijaluronskom kiselinom vidljivo vraća blistavost umornoj koži bez sjaja, već nakon samo 3 noći korištenja*, dok, kako je klinički dokazano, nakon dva mjeseca redovite upotrebe djeluje na blistavost kože, fine linije, tamne mrlje, ujednačenost tena i glatkoću kože**.

 | Autor:

 | Autor:

Proizvode za njegu poput seruma uvijek se nanosi na očišćenu kožu pa je tako Garnier razvio Vitamin C micelarnu vodu koja vraća energiju koži bez sjaja i neujednačene teksture, čisti kožu te uklanja šminku. Vitamin C gel za čišćenje lica obogaćen ekstraktom limuna dolazi nakon micelarne vode, a prije proizvoda za njegu (ujutro preporučujemo koristiti dnevni serum, a uvečer noćni). Garnier Vitamin C dnevni serum za blistavu kožu s 3,5% vitamina Cg, niacinamida i salicilne kiseline koja dokazano ujednačava ten, pruža blistavost kože te umanjuje tamne mrlje poput pigmentacijskih mrlja od sunca i ostataka mrlja od akni, vaš idealan saveznik u jutarnjoj rutini za blistavu kožu.

Budući da je prilikom korištenja i noćnog i dnevnog Vitamin C seruma potrebno izbjegavati područje oko očiju, tu se preporuča posebna formula, Vitamin C krema za područje oko očiju, prva Garnier visoko koncentrirana krema za područje oko očiju s 4% niacinamida, kofeina, vitamina C i banane u prahu, a koja ublažava znakove umora, tamne podočnjake i sitne bore te pruža blistav i odmoran izgled. Linija sadrži još i Vitamin C 2u1 serum kremu za blistavu kožu sa zaštitnim faktorom SPF25, koncentriranu s 20% seruma obogaćenog vitaminom C i ekstraktom limuna koja u samo jednom koraku djeluje na kožu kao serum i hidratizira je kao krema, te čuva od štetnih UV zraka. Tu je još i Garnier Vitamin C Jelly hidratantni gel za dnevnu njegu kože, sa 98% sastojaka prirodnog podrijetla koji pomaže intenzivirati sjaj i blistavost kože.

*Samoprocjena, jedna primjena seruma tijekom noći, 79 žena.

**Klinički test, jedna primjena seruma tijekom noći, 79 žena.

Photo: Unsplash
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • loriman

    Askorbinska kiselina nije vitamin C isto kao sto retinol nije vitamin A! Oni su samo jedan od sastojaka koji cine te vitamine i apsolutno ne djeluju nikako ni na kozu ni na organizam jer organizam ne moze prepoznati te sastojke ... prikaži još!