Native sadržaj

Kako odabrati savršen proljetni parfem koji će postati tvoj zaštitni znak

  • Prvi dojam ne stvara samo odjeća i šminka, parfem može toliko toga otkriti o tebi
  • Parfemom možeš pokazati ono što jesi, ali i ono čemu težiš i što želiš biti
  • Odabir signature parfema nije lak, ali uz prave savjete može biti uzbudljivo mirisno putovanje

 

Sada kada nam je napokon došlo proljeće pa teške i jake zimske parfeme ostavljamo iza sebe, vrijeme je da se vratimo nešto lakšim notama omiljenih proljetnih i ljetnih parfema. Budući da uz mirise vežemo najjače emocije, možda je vrijeme da kreneš u potragu za novim proljetnim signature parfemom uz koji ćeš moći vezati nove avanture i stvoriti još širu lepezu mirisnih sjećanja.

Dok se primjerice, tvoja omiljena haljina i crveni ruž mogu primijetiti preko cijele sobe, parfem je mnogo suptilniji, mnogo intimniji način otkrivanja kakva si osoba ili kakva težiš biti. Drugima je tvoj zaštitni miris nesvjestan način na koji će te pamtiti i kako će te percipirati, a tebi može biti faktor u određivanju kakav ćeš dan imati i kakvo raspoloženje želiš postaviti. Tvoj zaštitni miris, bez obzira za koga je namijenjen, nesumnjivo je tvoj.

Budući da odabir zaštitnog mirisa može potrajati, pogotovo uz tisuće opcija na tržištu, tu smo da ti pomognemo sa savjetima kako odabrati svoj 'the' parfem, a donosimo ti i odabir najnovijih favorita koji bi lako mogli postati tvoji omiljeni miris za tople proljetne i ljetne avanture. 

Zadrži se u istoj obitelji mirisa

Najlakši način kako opisati pojam 'obitelj' mirisa je usporedbom sa žanrovima glazbe. Većina nas je vjerna jednom ili dva bliska žanra glazbe, no unutar njih nalazi se mnoštvo glazbenika od kojih svatko ima svoj karakterističan stil. Isto je tako i s parfemima, mirise unutar iste obitelji veže zajednička mirisna nota koja je karakteristična za svaku od njih.

Tako cvjetni parfemi obično djeluju ženstvenije i zrelije, začinski mirisi obično su topliji i senzualniji, drveni mirisi često su zemljani i muževniji, a svježi parfemi često su citrusni i laganiji. Naravno, svaki parfem jedinstveno kombinira note, pa iako parfem može imati cvjetnu gornju notu, također može imati i voćne sastojke ili drvenu bazu za mirisni koktel. Kako bilo, otkriti koju glavnu mirisnu obitelji preferiraš je prvi korak prema pronalasku tvog signature parfema. 

 | Autor: Pexels Pexels

Testiraj novi parfem nekoliko dana

Jedna od pogrešaka koje često radimo kod odabira parfema je kupovina odmah nakon prvog isprobavanja. Posebnost i radost parfema leži upravo u njihovoj slojevitosti, a da bi osjetila glavu, srce i bazu parfema, moraš s njim provesti nešto vremena. Najveća greška je parfem špricnuti samo na papir i prema tome odlučiti je li za tebe. Koža svakog od nas tek se lagano kemijski razlikuje od ostalih, no ta je razlika dovoljno značajna da utječe na to kako će se parfem razviti baš na tebi.

Također se te kemijske razlike u koži mogu mijenjati iz dana u dan pa zato idući put kada se zaputiš u parfumeriju, isprobaj parfem koji ti zvuči zanimljivo na koži te ako ti se na prvu svidi, ostavi ga da se razvija kroz dan i isto ponovi barem jedan do dva dana. Ako si tada zadovoljna da je baš to parfem za tebe, onda je vrijeme za kupovinu. 

 | Autor: Pexels Pexels

Razmisli o osjećajima koje želiš izazvati mirisom

Želiš li da tvoj miris o tebi govori da si zabavna? Opuštena? Zaigrana ili možda iznimno odlučna? Sve to možeš postići pomnim odabirom parfema, a što točno želiš trebaš znati prije nego što kreneš u potragu. Parfem je jedan od luksuznijih beauty proizvoda koji se nalaze u kozmetičkim torbicama, a to trebamo i osjetiti svakom kapljicom. Najbolje je na njega gledati ovako - parfem treba istaknuti ne samo ono što jesi, nego i sve ono što želiš biti. 

Mirisni noviteti u koje ćeš se zaljubiti

Proljeće je postalo još uzbudljivije uz mirisne novitete koje smo jedva čekali isprobati. U moru novih parfema izdvajamo tri među kojima se lako moguće krije tvoj novi signature miris. 

Carolina Herrera Blush Elixir

Ženstvena Carolina Herrera stiletto bočica nezaobilazna je u kolekciji svake žene koja jednostavno odiše ženstvenošću, a ako je legendarni Good Girl i tvoj favorit, sigurno ćeš se htjeti upustiti u avanturu zvanu Good Girl Blush Elixir. Ova intenzivna i užarena mješavina ruže, vanilije i zadimljenog pačulija čini Good Good Blush Elixir zavodljivom parfemskom vodom koja ti istovremeno pruža tajanstvenu drvenastu (chypre) i cvjetnu avanturu uhvaćenu u potpuno novu stiletto bočicu. Gradijent od crne do ružičaste sa svjetlucavom zlatnom potpeticom divlji je zaokret popularne bočice u boji ružičastog rumenila. Jednostavno neodoljivo!

 | Autor:

Rabanne FAME Intense

Utjelovljenje luksuza - tako najbolje možemo opisati omiljeni FAME parfem čija aura s lakoćom uzima pozornost i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ove godine se FAME vraća u Intense varijanti - još jači, posebniji i šarmantniji nego ikad. Obavijena medenim mirisom s drvenastim tijelom prošaranim cvjetnim notama, osjetit ćeš moć neodoljive i senzualne ženstvenosti. Otvaranje uz miris jasmina probudit će u tebi neodoljivi duh pariških noći, a baš poput užarenih zvijezda na nebu, zasjat će kombinacija intenzivnog tamjana i kremaste sandalovine. Srebrna FAME bočica obukla je novo zlatno ruho s legendarnim Rabanne metalik motivom, reflektirajući u sebi posebnost svakoga tko je dovoljno odvažan probati ga. 

 | Autor:

Jean Paul Gaultier La Belle Paradise Garden

Bogato i raskošno kraljevstvo Rajskog vrta Jean Paul Gaultiera, naseljeno egzotičnim stvorenjima i ukrašeno bujnom vegetacijom, dobilo je novo nestašno dijete - La Belle Paradise Garden. Svijet je to u kojem vlada bezbrižan duh i blistavost, strast, fantazija i sloboda, a sve to utjelovljuje ovaj očaravajući parfem. U samom srcu nalazi se osvježavajuć lotusov cvijet koji nagoviješta puderasti akord irisa, okosnicu privlačnosti i misterije. No nemoj se zavarati, ovaj parfem krije i ranjivu nježnost koju mu daje mekoća vanilije. Takav jedinstveni spoj nikoga neće ostaviti ravnodušnim na tvoj šarm. 

 | Autor:    

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s ORBICO. 

Photo: Unsplash

Komentari 0