Native sadržaj

7 stvari neophodnih za terasu ili vrt u kojem ćeš obožavati provoditi vrijeme

  • Napokon je stiglo vrijeme za uživanje na otvorenom
  • Uz prave dodatke i namještaj tvoj će vrt ili terasa postati mjesto na kojem ćeš obožavati provoditi vrijeme
  • Kod odabira namještaja i dekoracija iznimno je važno pitati se i kakav utjecaj imaju na okoliš

 

Dovoljno je da jutarnje sunce malo jače grije da bi nas izmamilo na terasu ili u vrt. Svaka kava je ukusnija uz tople zrake sunca, a i posao ćemo lakše savladati ako ga obavljamo uz pjev ptičica i šuštanje zelenila na povjetarcu. Nekada je dovoljan samo improviziran stol i jastučić da bismo uživali u svom malom kutku na otvorenom, no ako i ti imaš terasu ili vrt, a znaš da im potencijal nije maksimalno iskorišten, predlažemo ti sedam stvari koje će ih iz generičnog prostora pretvoriti u mjesto na kojem jedva čekaš stvarati nove uspomene. Savjet za prostor za maksimalno opuštanje koji i sami rado prakticiramo je odabir namještaja i dodataka koji su stvoreni imajući zaštitu okoliša u vidu. 

Udobni lounge namještaj

Istina je da će i jedan jastučić poslužiti kao sjedalica na terasi ili u vrtu, no ako si u prilici, sigurno ćeš biti zahvalna sama sebi ako pronađeš kvalitetan komad lounge namještaja. Odabiru namještaja za terasu ili vrt pristupi isto kao kada kupuješ namještaj za dnevnu ili spavaću sobu - osim što treba biti u stilu koji voliš, nikako ne zaboravi da treba biti kvalitetan. Ne samo da lounge namještaj mora izdržati kišu, snijeg, vjetar i intenzivno sunce, nego ćeš htjeti da bude i što udobniji jer ćeš na njemu tijekom toplijih mjeseci provoditi više vremena nego na kauču u dnevnoj sobi. 

 | Autor: JYSK JYSK

JYSK, garnitura HELAGS + VELBY i lounge stolica ULLARED

Tepih 

U nekim su kulturama vanjski tepisi već stoljećima neizbježan dio terase ili vrta, no kod nas je ovaj trend došao tek u posljednjih nekoliko godina. Dobar vanjski tepih povezat će cijeli prostor u cjelinu te tako zaokružiti sav trud koji uložiš u uređenje. Također, ako imaš psa, macu ili možda zeca, sigurno će obožavati provoditi sate i sate sunčajući se na njemu. Kod odabira tepiha za terasu ili vrt pripazi da se radi o tepihu koji može izdržati oštre vremenske uvijete te da je uistinu namijenjen za vanjsku upotrebu. Kod odabira uzorka, pusti mašti na volju. 

 | Autor: JYSK JYSK

JYSK, tepih SANDFIOL

Svijeće i lampice

Ništa neće stvoriti tako ugodan i romantičan ugođaj kao svijeće i toplo svijetlo sitnih lampica. Svijeće su lijepe same po sebi, no još će biti bolje ako ih staviš i svijećnjak koji se uklapa u dizajn prostora. Sa svijećnjacima i fenjerima možeš ići u smjeru da nijansama i materijalom upotpunjavaju ostale elemente na terasi ili u vrtu, a možeš i odabrati nešto potpuno drugačije što će se isticati bojom i oblikom.

 | Autor: JYSK JYSK

JYSK, fenjer GULBUG 

Biljke

Zelenilo bi svakako trebalo upotpunjavati prostor u kojem se nalaze i obično nisu zvijezda vrta ili terase, no uz odabir prave tegle za cvijeće to mogu postati. Lirasti fikus nezaobilazan je odabir već godinama, a pogriješiti nećeš i s nekim dobrim puzavcem. Ako želiš dodati malo boje na terasu ili vrt bez stvaranja prevelike obaveze, odaberi lijepu ukrasnu vazu koju ćeš ispuniti šarenim cvijećem. 

 | Autor: JYSK JYSK

JYSK, vaza ALEXANDER i svijećnjak JIM

 | Autor: JYSK JYSK

JYSK, tegla za cvijeće SKADE i fenjer ENTITA

Čaše, šalice, vrčevi

Gotovo je garantirano da ćeš na terasi ili u vrtu uživati u kavi, čaju ili čak koktelima, bilo sama ili s društvom. Zato je dobra ideja obratiti pažnju i na čaše, šalice i drugi pribor koji možda ne stoji cijelo vrijeme na terasi, no svakako će se puno koristiti na njoj. Trenutno su posebno trendi prozirne staklene šalice i vrčevi, no keramički setovi zemljanih boja nikada ne izlaze i mode. 

Jastuci

Ne samo da će osigurati maksimalnu udobnost lounge namještaja, jastuci mogu potpuno promijeniti vibru prostorije. Nekoliko statement jastučnica preko mekih velikih jastuka obični lounge kauč ili fotelju pretvorit će u nešto personalizirano tebi, ali i postaviti sam ugođaj prostora. Koliko god otporni vanjski jastuci bili, uvijek je dobra ideja maknuti ih sa direktnog sunca ili kiše kada ih ne koristiš kako bi zadržali boju i formu. 

 | Autor: JYSK JYSK

JYSK, ukrasni jastuk STENROS

Dekice 

Proljeće ove godine nije baš najtoplije započelo, pa ti je sigurno potrebno malo dodatne topline dok uživaš u svom zelenom kutku. Zamotana u dekicu, uz topli čaj i dobru knjigu, okupana svjetlošću svijeće, moći ćeš provesti cijelu večer na svojoj terasi ili u vrtu. Čak i najtoplija ljeta imaju pokoju hladnu večer, a uz toplu i prekrasnu dekicu i njih ćeš moći provesti na otvorenom. 

 | Autor: JYSK JYSK

JYSK, deka KARVE

Odluka kako urediti svoj zeleni kutak nikada nije bila jednostavnija. Od udobnog lounge namještaja do najsitnijeg detalja koji ti je potreban za uređenje terase ili vrta, sve možeš pronaći u najbližoj JYSK prodavaonici. Bilo da tražiš vječne klasike ili moderne statement komade, lako ćeš ih pronaći u jednoj od JYSK prodavaonica ili u jednako bogatom web shopu

Kupovinom u JYSK prodavaonicama također možeš biti sigurna da je sve ono što te uveseljava prilikom dekoriranja prostora dobro i za naš planet. JYSK se obavezuje na poduzimanje više od ravnopravnog udjela odgovornosti po pitanju klimatskih promjena, prodaju proizvoda izrađenih od ekološki prihvatljivih sirovina te smanjivanje količine ambalaže i recikliranje otpada. Zato ako tražiš prekrasan namještaj i dodatke za svoj zen kutak za koje možeš biti sigurna da ne štete okolišu, svakako se već danas zaputi u JYSK

Photo: JYSK

Komentari 0