Native sadržaj

3 romantične destinacije za medeni mjesec ili put u dvoje s aktivnostima koje će vas još više zbližiti

  • Odmor u dvoje možeš učiniti još zanimljivijim ako odabereš neke neočekivane destinacije
  • U itinerar dodaj uzbudljive aktivnosti poput leta balonom, jahanja konja ili uspona na vulkan
  • Donosimo prijedloge za odmor na Kanarskim otocima, te u Kapadokiji i Meksiku 

Romantične šetnje uz plažu, večera uz svijeće i kupanje u moru klasične su aktivnosti koje radimo na medenom mjesecu ili odmoru u dvoje. Ali ako želiš malo začiniti svoj odmor s partnerom i napraviti nešto posebno, donosimo destinacije koje pružaju atraktivne aktivnosti i iskustva.

Kanarski otoci

Kanari spadaju u popularno turističko odredište jer je na njima klima savršena tijekom cijele godine. Ovo otočje spada pod španjolski teritorij, a sastoji se od sedam otoka od kojih su najpoznatiji Tenerife, Gran Canaria i Lanzarote. Otoci koji su vulkanskog podrijetla posebno su atraktivni zbog čak 13 nacionalnih parkova i vulkana Teide koji je ujedno i najviši vrh Španjolske. Osim uživanja u prirodi i plažama, ovi otoci su i raj za surfere i sve željne morskih sportova zbog visokih valova s oceana. Tenerife je najveći otok kanarskog arhipelaga, a na njemu se nalazi i planina Teide. 

 | Autor: Pexels Pexels Uspon na vulkan

Jedno od posebnijih iskustava koje možeš doživjeti na Kanarima je uspon na ovaj vulkan koji je pogotovo atraktivan ako se na vrhu dočeka izlazak sunca, što za putovanje u dvoje može biti posebno romantično. Ako se ne želite previše umoriti od planinarenja, do vrha vozi žičara koju je potrebno unaprijed rezervirati online. Od žičare do vidikovaca zatim imate nekoliko kraćih staza, a čekaju vas nezaboravni pogledi na cijeli otok. 

 | Autor: Pexels Pexels Let balonom u Kapadokiji

Još jedna destinacija od koje će ti zastati dah je Kapadokija u Turskoj. Mistični podzemni gradovi i beskrajne doline oduševit će te na prvi pogled. Spektakularni krajolici u ovoj turskoj pokrajini nastali su snažnim erupcijama vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina. Ovo je lokacija najpoznatija po letu balonom preko fascinantnih pejzaža. I ovdje je cilj uhvatiti izlazak sunca pa se na lokaciju prije polijetanja stiže po mraku. Ovo uzbudljivo iskustvo sigurno ćeš pamtiti cijeli život, a posebno je lijepo i nakon vožnje vidjeti ostale balone s jednog od vidikovaca.

 | Autor: Pexels Pexels

Mistični tuneli i gradovi

Nakon vožnje balonom ti i dragi možete se okrijepiti uz šalicu turskog čaja te obilan turski doručak. Zatim pustolovinu možete nastaviti obilaskom predivnih dolina zanimljivih naziva, poput Doline imaginacije i Ljubavne doline. A duboko ispod dolina skriveni su podzemni gradovi i tuneli koji su u prošlosti služili lokalnom stanovništvu u zaštiti od invazija. Ovi krajolici posebno su atraktivni ako ih istražiš jahanjem na konjima, a najromantičnije je to napraviti uz zalazak sunca.

 | Autor: Pexels Pexels Meksiko

Guste tropske šume, tirkizno more i duboke morske špilje - Meksiko pruža nezaboravno iskustvo prirodnih ljepota, ali i gastronomije te atraktivnih aktivnosti. Playa de Carmen sa svojim karipskim plažama, skrivenim cenotama i mističnim svijetom drevnih Maya pruža savršen spoj opuštanja i avanture. Ako zaroniš u bistro more, vidjet ćeš bogati morski svijet, a ako kreneš istraživati povijest, doći ćeš do Chichen Itze, nekoć jednog od najvažnijih gradova mayanske civilizacije, a danas najslavnijeg arheološkog nalazišta Meksika. 

 | Autor: Pexels Pexels Plivanje u cenotama

Podzemne jame na poluotoku Yucatanu, zvane cenote, prirodni su fenomen. Ove čudesne jame služile su Mayama kao izvori pitke vode, a danas su pak idealno mjesto za osvježenje tijekom vrućih dana. Ovo je posebno iskustvo koje možeš doživjeti jedino u Meksiku, a pružit će ti nevjerojatne poglede na gusto raslinje i nebo iznad špilje, kao i priliku za nezaboravne fotografije.

Nakon cenota, možeš se uputiti u grad Tulum, jedan od najbolje očuvanih obalnih arheoloških lokaliteta mayanske civilizacije, a danas poznat po mnogim barovima i restoranima s ukusnom meksičkom hranom.

 | Autor: Pexels Pexels

Osvoji putovanje u Kapadokiju i Meksiko

Ako ti se sviđaju prijedlozi za putovanje u Kapadokiju u Turskoj i Meksiko, možeš biti jedna od 35 sretnika koja će osvojiti putovanje za dvije osobe na jednu od tih destinacija uz prisustvo poznatog svjetskog putnika Kristijana Iličića i njegove Nomadik Travel agencije. 

Nagradna igra je namijenjena za sve nove Zabine klijente od 18 do 30 godina koji prvi put otvore račun u Zabi i ugovore neki od ponuđenih paketa, prijave se na nagradnu igru na webu i obave jednu transakciju. Sretnim dobitnicima su podmireni svi troškovi koji su potrebni za ovo putovanje uključujući avio prijevoz, smještaj, fakultativne izlete i putno osiguranje. Dobitnici nagradne igre će povesti suputnika po odabiru na iskustvo života kojem će također biti podmireni svi troškovi kao kod izvučenih dobitnika.

Datumi putovanja su:

Meksiko: 21.11. – 01.12.2024. (15 putovanja za dvije osobe)

Kapadokija 21.10. – 25.10.2024. (20 putovanja za dvije osobe)

Pravo na sudjelovanje imaju osobe mlađe od 30 godina koje u razdoblju trajanja nagradne igre prvi put otvore račun u Zabi i ugovore neki od ponuđenih paketa. Nakon toga trebaju još samo obaviti jednu transakciju i prijaviti se u nagradnu igru. Svi detalji dostupni su na web-stranici Zabe.

Photo: Pexels

Komentari 0