Moda

Znaš li čemu zapravo služi dvostruki materijal na ženskim gaćicama? Neki misle da je džepić...

• Donje rublje tako je svakodnevna stvar da ne trošimo vrijeme na to zašto je krojeno tako kako jest

• A svake, baš svake ženske gaćice, čak i tange imaju podebljan, dvostruki materijal na predjelu između nogu

• Neki misle da je riječ o "tajnom pretincu", "džepiću", ali razlog je mnogo prozaičniji

Donje rublje štiti naše spolovilo od trenja s odjećom, priječi ulazak bakterija, a naše jajnike fino drži na toplom, a i mjehur čuva da se ne prehladi. Ako je lijepo i seksi, i mi se dok ga nosimo osjećamo lijepo i seksi - a ni muškarci se ne žale. Određene vrste su dobri pomagači u prilikama kad želimo izgledati posebno dobro jer nas mogu utegnuti i djelomično oblikovati našu stražnjicu struk... No i najsvakodnevnije gaćice, one "za po doma", baka kroja i one s puno čipke, čak i tange jedan detalj imaju isti... se nalazi u unutrašnjem dijelu gaćica…

via GIPHY

Možda vas zanima 5 modnih komada koje se stvarno isplati kupiti za ovo ljeto Rubrika Moda Moda

Što se skriva iza „džepića“?

Taj dodatni komad materijala ušiven je unutar gaćica, na području između nogu. Možda, nekako, podsjeća na "mali džep" jer nije s obje strane ušiven - navodno dosta muškaraca misli da je tako (?!) što jasno nije, no zanimljiva je priča da je gotovo "prepisan" od strane liječničke struke. Naime, prema svjetskim zdravstvenim standardima, unutarnji dio gaćica – koji se nalazi u direktnom kontaktu s intimnim dijelovima tijela - mora biti prekriven mekim, nježnim i prirodnim komadom materijala, odnosno tkanine. To je jako bitno ako se radi o sintetičkom donjem rublju.

Materijal se mora ušiti u gaćice, a pošto bi šavovi mogli iritirati intimno područje, s jedne se strane ipak ne pričvršćuje za gaćice. Zato nastaje „džep“ koji, usprkos dojmu, ne služi za pohranjivanje stvari. Glavna funkcija mu je smanjivanje dodira intimnih dijelova tijela sa sintetičkim materijalima, odnosno sprečavanje razvoja bakterija i upala. Također dopušta intimnim dijelovima da dišu, a eventualno i upija tjelesne tekućine te čuva osjetljive dijelove tijela od ozljeda nastalih trljanjem.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0