Moda

Zaboravi na teretanu jer uz ove haljine mišići su ti osigurani! Kome treba ovakva kreacija?

  • Kada je moda u pitanju ništa nas ne smije iznenaditi, ali nas mnogo toga može začuditi
  • Upravo je to slučaj s novom haute couture kolekcijom francuske modne kuće Schiaparelli
  • Haljine koje imitiraju nabildani torzo neobičan su modni komad koji je privukao našu pažnju

Dosad smo na tjednima visoke mode više puta svjedočili neobičnim kreacijama s potpisima renomiranih svjetskih dizajnera, a za ovogodišnje iznenađenje pobrinula se francuska modna kuća Schiaparelli. Ovaj luksuzni brend prošloga je tjedna u žižu modnih rasprava vratila pjevačica Lady Gaga, budući da je za nastup na inauguraciji Joea Bidena odabrala upravo toaletu s njihovim potpisom.

Možda vas zanima Haljina Lady Gage prepuna je simbolike, a zadivila je i našeg poznatog modnog kritičara Rubrika Moda Moda

No, za ovotjedni interes medija zaslužna je nova haute couture kolekcija koji su predstavili na pariškom tjednu mode. U modnom smislu riječ je o kolekciji koja sjajno preispituje aktualne koncepte visoke mode.

Analizu značaja ove gotovo nadrealističke kolekcije s potpisom američkog dizajnera Daniela Roseberryja prepustit ćemo ekspertima, a svoj fokus ćemo usmjeriti na prezentaciju komada koji bi među modnim laicima zasigurno izazvali pokoju podignutu obrvu i začuđeni komentar ako bi ih na nekome uočili u javnom prostoru. Riječ je naime o haljinama konstruiranima poput nabildanog (muškog?) torza.

Prošlog smo mjeseca u zelenoj inačici haljine čiji gornji dio čini korzet izveden u formi isklesanog muškog tijela vidjeli influencericu Kim Kardashian, a svijetla modnih pista sada je ugledala i crna verzija, čiji je 'muževan izgled' prigušen tipično ženskim modnim detaljem - predimenzioniranom ružičastom mašnom.

Možda vas zanima Je li ovo moguće? Moschino ima torbice u obliku 'francuza' i kroasana za koje treba izdvojiti 2800 kuna Rubrika Moda Moda

Jednako zanimljiva bila je kratka ružičasta haljina koja odaje dojam kao da je osoba koja ju nosi na sebe odjenula kostim izveden prema odljevu nekog slavnog bodibildera. Doista prizor koji se ne viđa svaki dan, a koji se tako sjajno poigrava s oznakama muškosti i ženskosti, barem kada je moda u pitanju.

 

Objavljuje Haute Couture WeekPonedjeljak, 25. siječnja 2021.

 

Brojne inovacije prezentirane na tjednima mode dožive i svoja jednostavnija izdanja u sklopu kolekcije high street brendova. No, prilično smo uvjereni kako ove haljine nećemo tako skoro vidjeti u široj ponudi. Ipak, znaš li neku damu koja bi rado prošetala u jednoj takvoj?

Photo: miss7/Instagram

Komentari 0