Moda

Četiri dizajnerske torbice u koje se najviše isplati investirati - mogle bi vrijediti dvostruko!

  • Među modnim predmetima ženske torbice se ubrajaju u onaj koji osim sjajnog dodatka može biti i izvrsna investicija
  • Cijene nekih od najskupljih dizajnerskih torbica na svijetu na aukcijama su dosegle milijunske iznose i svojim vlasnicima uvelike podebljale bankovni račun
  • U nastavku ti otkrivamo četiri najtraženija dizajnerska imena i pripadajuće im modele torbica za koje modni stručnjaci naglašavaju kako su sjajna investicija

Nerijetko pri našim pokušajima da opravdamo kupnju pojedinog modnog artikla volimo reći kako je to dobra investicija. No, vjerovala ili ne, pojedini modni predmeti doista mogu predstavljati sjajnu investiciju. Prvenstveno je riječ o dizajnerskim komadima, a primat na listi modnih investicija zauzimaju torbice.

Neki će modeli, poput famoznih Birkinica čak i povećati svoju vrijednost dok skupljaju prašinu na policama ormara. Najskuplja ikad prodana Birkinica, izvedena od krokodilske kože te ukrašena dijamantima i zlatom, prodana je 2010. godine na dražbi za nevjerojatnih 379.261 dolara, odnosno nešto više od 2 milijuna kuna.

No, to čak nije bila ni najvrjednija torba koju je proizvela francuska dizajnerska kuća Hermès. Model 'Chaîne d’Ancre', nastao u suradnji s dizajnerom Pierreom Hardyjem, procijenjen je na 12 milijuna kuna. Ovakva svota ne čudi budući da se torba smatra pravim malim umjetničkim djelom izvedenim od 11.000 dijamanata.

Ovo je sam vrh ljestvice, no postoji niz dizajnerskih torbica prihvatljivijeg cjenovnog ranga koje također mogu predstavljati sjajnu investiciju. U nastavku te očekuju četiri trenutno najpopularnija dizajnerska imena kada su torbe u pitanju te modeli koji u ovom trenutku slove za primjer pametne kupovine.

Možda vas zanima Je li ovo moguće? Moschino ima torbice u obliku 'francuza' i kroasana za koje treba izdvojiti 2800 kuna Rubrika Moda Moda

1. Louis Vuitton

Premda smo neko vrijeme zazirali od upečatljivih monologa, statistike prodaje ukazuju na to kako su se ovi primjerci vratili u samo središte modnih zbivanja. Louis Vuitton se treću godinu zaredom našao na vrhu liste najprodavanijih dizajnera kada su ženske torbe u pitanju. Među najtraženijim primjercima ove francuske modne kuće je torba 'Pochette Accessoires' za čije je najnovije izdanje potrebno izdvojiti 790 dolara, odnosno nešto manje od 5000 kuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Atide (@atidedeals)

2. Chanel

Tehnički gledano, nema se tu što puno dodati (a ni napisati). Chanel je sinonim za bezvremenu eleganciju pa ne čudi da su se i torbe s potpisom ovog francuskog luksuznog brenda našle na ovoj listi. Među najtraženijim modelima svakako je '2.55', torba koju je legendarni kreator Karl Lagerfeld dizajnirao 1983. godine. Cijena novih inačica ove kultne torbe uvelike ovisi o njihovoj veličini, boji i materijalu od kojeg su izvedene, a kreću se oko 30.000 kuna.

Možda vas zanima U ormaru Jelene Rozge: pjevačica ima sjajnu kolekciju torbica - i to dizajnerskih Rubrika Moda Moda

3. Prada

Talijanska modna kuća Prada odlučila je na tržište vratiti legendarnu 'Nylon' torbicu izvorno predstavljenu 2005. godine. I sudeći prema potražnji, ali i lažnjacima koji su preplavili tržište, nije pogriješila. Za novu verziju ovog klasika trebat ćeš izdvojiti 1390 dolara, odnosno nešto više od 8000 kuna.

4. Gucci

Omiljeni brend Amerikanaca, kako mu vole tepati, svoje je mjesto na listi zaradio upravo zahvaljujući torbici posvećenoj nekadašnjoj prvoj dami SAD-a. Radi se naravno o modnoj ikoni Jackie Kennedy i torbi 'Jackie 1961'. Nova verzija ovog modela dolazi u dvije veličine, a dostupna je već po cijeni od 12.000 kuna!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Chi Pu (@chipupu)

 

Photo: Pinterest

Komentari 0